Witajcie kochani bardzo sie cieszę że mnie odwiedzacie a ja niewdzięcznica się nie odzywam
ale już jestem, bardzo byłam zapracowana przesadzałam dosadzałam trochę porządkowałam
niektóre rośliny już wykopałam np. mieczyki za długo siedziały w ziemi narobiło się przyrostów nie
potrzebnie, chyba że ktoś by chciał takie przyrosty drobne co się je sieje i dopiero z nich rosną cebulki właściwe
to chętnie wyślę.Lilie też poprzenosiłam bo już było za gęsto teraz mają więcej miejsca.Jeszcze na dodatek
załatwiałam wymianę okien i już 12 i 13 października znowu będę miała fachowców tym razem od okien.
Stasiu kochana dziękuje że Ci się podoba nasionka Cleome ma tylko malutko bo dostałam dopiero
oczywiście w przyszłym roku będę zbierać i zaopatrzę na forum każdego kto zechce ,wilczomlecz nie
mam pojęcia jak nasiona zebrać bo nigdy nie widziałam u niego nasion ,ale spróbuję a jak mi się nie uda
to wyślę Ci na wiosnę sadzonkę,szperaj sobie może coś więcej się nazbiera
sangwinario ogródeczek wcale nie wycacany daleko mu do tego a prawda pracuję w
ogrodzie i końca nie widać ale cieszę się że Ci się podoba, a Stasia bez pani
Majeczko już kalendarzowa jesień ale pieknie się zaczęła jest tak

aż chce się żyć
i w ogrodzie pracować
Ewciu jak słonecznik dojrzeje to nie ma sprawy ale on póżno zakwitł to wątpię żeby zdążył
ale miejmy nadzieję
Janeczko chryzantemy muszę gdzieś nabyć wcześniej kwitnące to może doczekam sie kwiatów bo te co mam
to też musiałoby mrozów nie być do grudnia wtedy może by zakwitły
Aleksandrze już jestem i zaraz wstawię jakieś fotki też mi za wami tęskno ale brak czasu
nie pozwala na komputer a na wieczór już nie ma siły
Mieczyki sie opalają

A tutaj posadziłam kilka lilii

Aleksandrze wiesz co to wzeszło
Na razie spadam trochę chałupę ogarnąć bo dopiero przyszłam z ogrodu
a wieczorem pobuszuję po waszych ogrodach