Mój mały ogródek :) Isia cz. 3
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój mały ogródek :) Isia cz. 3
Isiu, widzę, że na brak pracy nie narzekasz. Dlaczego karczujecie ogniki? Są takie piękne. 

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Właśnie dziś wróciłam z wojaży po południowej Polsce i w kilku miejscach widziałam przepiękne ognikowe żywopłoty-gałęzie uginały się ,to od złota ,to od purpury...
No,tak ale tam jest bardziej dla nich sprzyjający klimat. Nie dziwię się więc,że my tu w centralnej trochę na nie psioczymy i (nie bez żalu )w końcu się żegnamy z nimi a tam,np. na południu cieszą oczy takimi widokami...

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Mój - a na południu - ciągle przemarzał, a kolorowych kulek miał jak na lekarstwo, wiec dostał eksmisję na tył ogrodu...
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ooooo właśnie to jest to - ponieważ przemarzał i za bardzo kulkami nie zdobił został wykopany wiosną tego roku teraz Gosia walczy, mimo że pięknie wygląda i naprawdę bardzo mi sie podoba nie skuszę się żeby go mieć w ogrodzie.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Isu bardzo ładnie się prezentują rabaty z nowymi obrzeżami Mi też się takie marzą ale ja podobnie jak Gosia ciągle powiększam i jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa.
Twój mąż to chyba lubi kosić trawę jeśli nie chętnie zgadza się na powiększanie rabat.
Mój wprost przeciwnie byle by mniej do koszenia ale pod warunkiem by mu się kosiło bez przeszkód
Twój mąż to chyba lubi kosić trawę jeśli nie chętnie zgadza się na powiększanie rabat.
Mój wprost przeciwnie byle by mniej do koszenia ale pod warunkiem by mu się kosiło bez przeszkód
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Spora ta nowa rabatka, masz już na nią konkretne plany? Tematyczna? Kolorystyczna? Jeszcze jesienią zawalczysz czy przygotowujesz grunt na wiosnę?
Ognika też wywaliłam, zdechł do końca
Ognika też wywaliłam, zdechł do końca

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też wiosną wysiudałam ogniki. One wyglądają ładnie tylko w tej chwili, a tak to z nimi tylko jeden wielki kłopot. A kłujące cholerstwa. A ile miejsca dzięki temu uzyskałam 

- Isia
Monia na earzie em nie protestuje co do powiększania rabat czy kosić lubi nie wiem ja lubię i czasem to robię, z przodu gdzie obrzeża powiększania już nie będzie
bo choinki więc jakby wykończone (trzeba teraz zadbać o porządną trawę. Z tyłu na razie bez obrzezy ale juz zapowiedziałam że będzie bez zaprawy pod kostkę
April Mam oczywiście parę pomysłów poza ciemnymi akcentami ciemny klon, buk i może berberys kolorystyka zielono, zółto- biała liliowce, trawy, jeżówki, peonie i róże..... to tak w wielkim skrócie
Wando w Płocku wzdłuż jednej z głównych dróg posadzone są piękne ogniki teraz wygladają zjawiskowo jest ich spora grupa obsypana pomarańczowymi kulkami to bardzo dekoracyjne roślinki ale zobaczymy czy w przyszłym roku tez będą to bardzo wrażliwe roślinki na nasze zimowe klimaty i zupełnie nie przyjazne jeśli chodzi o pielenie przy nich. Ja miałam tylko jednego ale zmarznięty wygladał brzydko kulek raczej nie miałby w tym roku więc też nie będe się z nim męczyć popatrzę gdzie indziej

April Mam oczywiście parę pomysłów poza ciemnymi akcentami ciemny klon, buk i może berberys kolorystyka zielono, zółto- biała liliowce, trawy, jeżówki, peonie i róże..... to tak w wielkim skrócie

Wando w Płocku wzdłuż jednej z głównych dróg posadzone są piękne ogniki teraz wygladają zjawiskowo jest ich spora grupa obsypana pomarańczowymi kulkami to bardzo dekoracyjne roślinki ale zobaczymy czy w przyszłym roku tez będą to bardzo wrażliwe roślinki na nasze zimowe klimaty i zupełnie nie przyjazne jeśli chodzi o pielenie przy nich. Ja miałam tylko jednego ale zmarznięty wygladał brzydko kulek raczej nie miałby w tym roku więc też nie będe się z nim męczyć popatrzę gdzie indziej

Dochodzę do wniosku, że czym mniej troski o ogniki, tym ładniej owocują... moje dwa idą out - koniec pieśni...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Isiu, te ogniki, o których mówisz rosną już któryś sezon. Myslę, że służy im bliskość jedni, która jest cieplejsza, no i samochodu też wydzielają dużo ciepła. A samam wiesz, że w tam często korki są więc dużo więcej ciepła od samochodów. Myślę, że to to.
- Isia
- Margo2
Na pierwszym zdjęciu to Postilion?
Przeslicznie wyszedł
Przeslicznie wyszedł
- Isia
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Przeurocza rzeźba
Rzadko można kupić coś tak gustownego
A różyczki 

- Margo2
Teraz rabatka nabrała elegancji.
Ciekawe jak to bedzie wyglądało w sezonie.
Ciekawe jak to bedzie wyglądało w sezonie.