KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12
Agnieszko , a czy Twój strażnik ogrodu (kot) przynosi upolowane zdobycze pod drzwi ?
Mój przynosił i zostawiał na wycieraczce na schodach, aż trzeba było uważać , aby nie stanąć , gdy ktoś
wychodził z domu .
Mój przynosił i zostawiał na wycieraczce na schodach, aż trzeba było uważać , aby nie stanąć , gdy ktoś
wychodził z domu .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zostawiał tylko ptaszki jak upolował gdy niezdążyłam ich uchronic i ogonki jakiś zdobyczy a myszami czasami zajadał się na wycieraczce. Coś za coś.
Niestety 2 miesiące temu ktoś go otruł. Próbowaliśmy go ratować ale po 3 dniach bardzo silnych bulów i ogromu zastrzyków łącznie 40 zmarł.
Rozpacz moich maluchów była wielka i dlatego w naszym domu zawitał nowy gość Agent a właściwie jak się okazało Agentka. Jest młoda ale już próbuje polować. Mam nadziej że się też dobrze spisze ale i tak niezastąpi poprzedniego bo on był jedyny w swoim rodzaju. Sąsiedzi pożyczali go na łowy.
Niestety 2 miesiące temu ktoś go otruł. Próbowaliśmy go ratować ale po 3 dniach bardzo silnych bulów i ogromu zastrzyków łącznie 40 zmarł.
Rozpacz moich maluchów była wielka i dlatego w naszym domu zawitał nowy gość Agent a właściwie jak się okazało Agentka. Jest młoda ale już próbuje polować. Mam nadziej że się też dobrze spisze ale i tak niezastąpi poprzedniego bo on był jedyny w swoim rodzaju. Sąsiedzi pożyczali go na łowy.
Oj , to szkoda takiego łowcy , ale może AGENTKA pójdzie w ślady poprzednika i też się spisze na medal.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
agape dzięki
Felu witaj u mnie teraz się zachmurzyło nie wiem czy tylko na chwilkę czy na dłużej nie zazdroszczę Ci tej pracy bo wiem ile do tego trzeba siły , u mnie też jest do zrobienia taka rabata pod iglaki szczepione ,trzeba przekopać kawał trawnika .
Beti witaj w moim wątku .U mnie część krokusów kwitnie a jeszcze większa część zastanawia się
Witaj Adamu mnie gościnnie przebywa kot sąsiadów i w zeszłym roku nie widziałam dziur po nornicach ale przez zimę go nie myło ,teraz sama widziałam jak poluje na nornice , ale tylko raz mi przyniósł na chodnik , kazałam mu zabrać i to zrobił .
Przekonaj żonę do założenia wątku ogrodowego chętnie zobaczę Was ogród i poznam wirtualnie .
Adaś cieszę się ze masz takie dobre
, ale nie tym razem wkopałam u siebie za płotem przy drodze .
Zaraz wkleję zdjęcia syn jeszcze w domu , zajęcia na uczelni ma dziś po południu .
Witaj Jacku u mnie też niektóre krokusy rosną w kępach bylin nie wiem z kąd się tam wzięły.
A miejsce może być na irysy lub jakieś piękne odmiany liliowców .
Agness witaj , jak będzie tak pięknie jak dzis to szybciutko wszystko Ci zakwitnie .
Agnieszko 1978 nie mam swojego kotka ale kot sąsiadów dobrze się sprawuje
Genia
Felu witaj u mnie teraz się zachmurzyło nie wiem czy tylko na chwilkę czy na dłużej nie zazdroszczę Ci tej pracy bo wiem ile do tego trzeba siły , u mnie też jest do zrobienia taka rabata pod iglaki szczepione ,trzeba przekopać kawał trawnika .
Beti witaj w moim wątku .U mnie część krokusów kwitnie a jeszcze większa część zastanawia się

Witaj Adamu mnie gościnnie przebywa kot sąsiadów i w zeszłym roku nie widziałam dziur po nornicach ale przez zimę go nie myło ,teraz sama widziałam jak poluje na nornice , ale tylko raz mi przyniósł na chodnik , kazałam mu zabrać i to zrobił .
Przekonaj żonę do założenia wątku ogrodowego chętnie zobaczę Was ogród i poznam wirtualnie .
Adaś cieszę się ze masz takie dobre

Zaraz wkleję zdjęcia syn jeszcze w domu , zajęcia na uczelni ma dziś po południu .
Witaj Jacku u mnie też niektóre krokusy rosną w kępach bylin nie wiem z kąd się tam wzięły.
A miejsce może być na irysy lub jakieś piękne odmiany liliowców .
Agness witaj , jak będzie tak pięknie jak dzis to szybciutko wszystko Ci zakwitnie .
Agnieszko 1978 nie mam swojego kotka ale kot sąsiadów dobrze się sprawuje
Genia
- e-genia
MonikoMonia68 pisze:Geniu, dziękuję![]()

A to miejsce po przekopanych iglakach
rosły z brzegu wzdłuż chodnika

Ten pierwszy rząd tuj
a teraz za płotem

Geniu widać kot sąsiadów obrotny jest , skoro u Ciebie i u nich poluje . Prawie jak u (KARGULÓW )
Z "Samych Swoich "
Tylko ,żeby mu te myszy bokami nie wyszły , albo się spasie za bardzo.

Tylko ,żeby mu te myszy bokami nie wyszły , albo się spasie za bardzo.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu, za Twoje miłe słowa i chęć zabrania głosu w tej akademickiej dyskusji

- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam słonecznie
Gieniu, bardzo przyjemnie spędziłam czas w Twoim ogrodzie. Piękny jest, dlatego nie dziwię się, że masz tylu gości.
na pewno będę często Do Ciebie zaglądać

Gieniu, bardzo przyjemnie spędziłam czas w Twoim ogrodzie. Piękny jest, dlatego nie dziwię się, że masz tylu gości.
na pewno będę często Do Ciebie zaglądać

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- e-genia
Adam ten kot rzeczywiście bardzo się spasł mam zdjęcia z jesieni zeszłego roku .

tańczący na róże

próbuje odwiązać sznurek
Moniko
nie ma za co napisałam prawdę
Kati witaj cieszę się ze chciało Ci się przeglądać mój wątek .
Zapraszam częściej .

tańczący na róże

próbuje odwiązać sznurek
Moniko

Kati witaj cieszę się ze chciało Ci się przeglądać mój wątek .
Zapraszam częściej .
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu
Odwiedzałam Twój Ogród wiele razy.
Jest piękny, widać że kochasz to co robisz.
W końcu przyszła wiosna i będziesz mogła pokazać nam nowe fotki z cudownymi roślinami.
Kotek super, spali na wiosnę to co przybrał zimą
Odwiedzałam Twój Ogród wiele razy.

Jest piękny, widać że kochasz to co robisz.

W końcu przyszła wiosna i będziesz mogła pokazać nam nowe fotki z cudownymi roślinami.
Kotek super, spali na wiosnę to co przybrał zimą

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Gieniu, ale masz dobrze , w domku, można na ogródek wyskoczyć jak pogoda pozwoli.
Ja czekam do popołudnia,żeby coś zrobić.Niby taki mały ten ogród a ciągle nie mogę go uporządkować po zimie.

Ja czekam do popołudnia,żeby coś zrobić.Niby taki mały ten ogród a ciągle nie mogę go uporządkować po zimie.

- e-genia
Kasiu witaj cieszę się że podoba Ci się mój mały ogródek , masz rację uwielbiam ogród i mimo że wszystko mnie boli czuję taka radość,najbardziej martwią mnie moje ręce wyglądają okropnie .
A kotek nie wiem czy schudnie .
Igo witaj , masz rację nie pracując zawodowo mogę więcej czasu spędzać w ogrodzie .
ja jeszcze jutro przekopię jeden rododendron ,no i trzeba przekopać kawał trawnika pod rabatę ze szczepionymi iglakami .
A to moje koleusy

a tak wzeszły moje goryczki

a tu goździki

nie lubię siać w domu bo takie mizerniutkie rosną jak siałam w szklarni to były takie silne
A kotek nie wiem czy schudnie .
Igo witaj , masz rację nie pracując zawodowo mogę więcej czasu spędzać w ogrodzie .
ja jeszcze jutro przekopię jeden rododendron ,no i trzeba przekopać kawał trawnika pod rabatę ze szczepionymi iglakami .
A to moje koleusy

a tak wzeszły moje goryczki

a tu goździki

nie lubię siać w domu bo takie mizerniutkie rosną jak siałam w szklarni to były takie silne
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Nie, no to jest chyba niemożliwe!?, aby to potem ręcznie popikować!
- e-genia
agape one jeszcze urosną do maja , no i nie wszystkie będę u siebie szadzić .
Witaj Igor cieszę się że już dostałeś ciemierniki no i że w dobrym stanie .
Ale poczta się spisała wczoraj wysłałam a dziś już u Ciebie w ogródku ,posadź w półcieni w ziemi przepuszczalnej o odczynie zasadowym .
Genia
Witaj Igor cieszę się że już dostałeś ciemierniki no i że w dobrym stanie .
Ale poczta się spisała wczoraj wysłałam a dziś już u Ciebie w ogródku ,posadź w półcieni w ziemi przepuszczalnej o odczynie zasadowym .
Genia