Ogródkowe rozmaitości cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.2

Post »

NELU masz fajne zestawienia rośline .Tulipany Angeliqe też je mam i bardzo je lubię sa bardzo fotogeniczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zamiast napisać Aniu, napisałam Nelu :;230
Źle ze mną. Powinnam chyba odpocząć od forum :D

Nelu, już na pewno Nelu. Chociaż to dotyczy i Ani i innych. Zapraszam.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

DziękujęJadziu...to dopiero namiastka...,chodzi o ilość wszystkiego kwitnącego w tej chwili... :wink:
Te tulipany były chyba ogólnie dostępne jesienią ,bo widzę ,że wiele z nas je kupiło.Dobrze ,że go masz,bo jest naprawdę uroczy :uszy

Małgoś no i dobrze napisałaś...,przecież do mojego ogródka trafiłaś... :;230 Jeszcze raz dzięki ;:196

Dzisiaj w końcu wyjrzało ;:3 ,po ogólnym przeglądzie moich hektarów...unicestwieniu kilkunastu obślizgłych ślimaków,posianiu wilców ,pocykałam parę zdjęć... :D
Zrozpaczona jestem z jednego powodu,clematis Błękitny Anioł ma symptomy uwiądu... ;:145 ,dwa pędy obwisły na końcu...,przecież to Viticella...nie rozumiem... :?

jeżyk się rozwinął ,ale jeszcze nie do końca...
Obrazek

inne szafirki
Obrazek

i jeszcze błękitne
Obrazek

i te najzwyklejsze narcyzy...ale zapach niezwykły
Obrazek

Bodziszek żałobny...zdecydowanie musi rosnąć na jasnym tle...,nie jak u mnie
Obrazek

jeszcze raz kuklik,trochę inne ujęcie
Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Neluś, ile kwiecia już u Ciebie ;:138 szafirki przepiekne a bodziszek żałobny u mnie jeszcze gorzej wygląda
niż u Ciebie wiec zdjęć nawet wstyd wstawiać a Twój dorodny. :D nie mówiąc o kukliku co bytuje od kilku lat.
Coś mu się u mnie nie podoba, nie wiem co, bo kilka razy przesadzany a i tak nie wystartował. A miała być bezkłopotliwa
roślinka. ;:223 siedzi sobie gdzieś tam w ziemi i tak jakby go nie było :;230
Pokaż odsadzone skrzynki, muszą być bardzo ładne ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Neluś w jakiej cenie była psianka biała?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Jakie śliczne wiosenne kompozycje! Kulik też zaniedługo zamieszka w moim ogrodzie.
Nie mogę się doczekać tych kwitnących skrzynek ;:138
Ah no i trzymam kciuki za reanimację nieszczęsnej firletki :roll: Jakby się nie udało to w lato przyjedzie ze mną jeszcze raz, tak dla pewności :D
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Nelu ale wypasiony ten Twój jeżyk :;230
Te rabatki w błękicie cudowne :wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Neli, widziałam pierwiosnka w przecudnym, moim ulubionym wiosennym kolorze (najchętniej w zestawieniu z szafirowym ;) ) i sliczne "takie tam"! A dalej ... dalej też mi sie podobało :D Bodziszkowi żałobnemu dosadzisz coś białego i będzie wyglądał znakomicie. Moze właśnie te narcyzy? Też je bardzo lubię :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu nie wierzę,że bodziszek żałobny u Ciebie marny...,Ty masz wszystkie kwiaty piękne... :D
A kuklik lubi chyba wilgotne gleby,u mnie ma non stop mokro ,i lubi półcień.
Część kwiatów zakupionych już w skrzynkach,na pewno zdjęcia porobię ...,ale niech się trochę rozrosną :)

Izuś psiankę już dosyć rozrośnięta kupiłam za 10 zł,a małe sadzonki były po 4,a taką już kwitnącą widziałam u Kapiasa za 20,w sumie nie wiem ,dlaczego nie kupiłam tej ostatniej ,już by ładnie kwitła... :roll:

Asiula
cieszę się bardzo ,że przyjedziesz i na dodatek z firletką... ;:138 Nasionka posiałam ,podejrzewam ,że na pewno wzejdą.Kuklik jest sympatyczną roślinka ,teraz jest czas na jego kwitnienie,szkoda...wolałabym ,aby oko cieszył całe lato,i trochę cennych połaci mi zajmuje... :roll:
Dzięki za pochwały ;:196

Dzidziu te szafirki wypasione dosyć długo kwitną,może dlatego ,że u mnie rosną w półcieniu... :wink:Błękity w ogródku to przede wszystkim zasługa niezapominajek ,rozsiały mi się po całym ogródku...zresztą jak co roku :D

Izuś nie wiem co posadzić przy żałobnych ,aby je trochę rozweselić,a przede wszystkim rozjaśnić ,narcyzy przekwitają...i na pewno zostałyby zakryte przez dosyć duże kępy,tylko jasne tło dałoby efekt,którego nie mam ... :? Dzisiaj pozbyłam się jednej wielkiej kępy,.Przynajmniej odkryłam różę ,która rosła w cieniu geranium :roll: A przyjemność zrobiłam Ani... :D Pięknie dziękuję za pochwały ;:196

Dzisiaj przywieźli mi pergolę którą wymyśliłam sobie ,do pnących rosnących tuż obok schodów z tarasu.Ale miałam roboty ,aby ja osadzić...Na razie beton wiąże ,w którym jest osadzona kratownica ,a wygląda tak

Obrazek

na niej będzie się piął pięcioklap,a na nim clematis The president ,a obok róża Alberic Barbier,która niestety dosyć przemarzła tej zimy... :? Za niedługo będzie efekt z roślinami ,sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać ;:24

I jeszcze bez ,gęsty i pachnący...a chciałam swego czasu go wykopać na rzecz innych roślin...dobrze ,że nie zrobiłam tego...Moje pomysły muszą swoje odczekać... :wink: Aby sie za bardzo nie rozrastał ,dobrym sposobem jest wbijanie szpadla w ziemię w promieniu 50cm od pnia

Obrazek

i dąbrówka ,po kwitnieniu ma ładne ciemne liście,ale zazwyczaj chorują u mnie na mączniaka

Obrazek

i róża RU na pniu,w tym roku kiepska,liście jakieś takie żółte...powinnam ją chyba bardziej przyciąć... :(

Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Obrazek

MNIAM

I zakupy na taras też przepyszne. Ze smakowitych zestawień, ale nieco bardziej pikantnych polecam szafirki z kuklikiem.

Oglądałam bodziszka żałobnego - hm... mój wydaje się mieć bardziej miękkie, takie przelewające dość duże liście. Twój bardziej wygląda tak, jak moje pojęcie o bodziszku :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Neluś, w niedzielę nie dam rady, bo nie mam czym dojechać, ale jak faktycznie mieszkasz niedaleko Pszczyny..
To będę tam w czerwcu na parapetówie u koleżanki ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

NELU czy zauważyłaś ,że ten bordowy tulipan pięknie pachnie ,albo to nie ten sam co u mnie .Kupiłam taki mix tulipanów i tylko 1 jest z tego koloru i pachnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Nelu pergola zapowiada się ciekawie :roll:
Uwielbiam dąbrówkę w kępie w czasie kwitnienia miodzio ;:138
Ja dzisiaj też przypuszczam kupiłam białą psiankę za 5 zl
ale najlepsze, że pani sprzedała mi ją jako jaśmin ogrodowy :shock:
:wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izka no to obiad masz z głowy... :;230 Bodziszka żałobnego masz widocznie inną odmianę,może istnieją takie ... :?: -trzeba sprawdzić.Dzisiaj zrobiłam zdjęcia tegoż mojego z ukosa od dołu... :wink:

Obrazek

Obrazek

Aniu mieszkam w samym środeczku Pszczyny,także jak będziesz tutaj to koniecznie daj znać. :D
Jadziu w tym roku dopiero sprawdziłam ,czy tulipany w ogóle pachną...dotychczas nie schylałam się do nich za bardzo...i żałuję ,bo pachną,a bordowy pewnie też...Wąchałam ogólnie :wink:
A dzisiaj rozwinęły się ciemno czerwone pełne ,tutaj widać jak różnią się rozmiarem w porównaniu np.z Angeliqą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzidziu psianka po 5 zł ...zrobiłaś niezły interes ,chyba ,że sadzonka maleńka... :D
W jednej ze szkółek ,pani sprzedająca chciała mi również wmówić ,że to jaśmin,ale ten przecież pięknie pachnie w przeciwieństwie do psianki... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Nelu, tak jak najbardziej sa dwie odmiany bodziszka o czarnych kwiatach. Ty masz tego ktory nazywa sie geranium phaeum 'sambor'. Jest jeszcze drugi bez zabarwionych na czerwono lisci(ktorego mianowicie posiadam ja :D ) geranium phaeum 'mourning widow' i ma takie same ksztaltem kwiaty tyle ze minimalnie ciemniejsze.

Peragola pierwsza klasa. Zamawialas ja gdzies w zakladzie czy to robota jakiegos zdolnego znajmoego? Tez chce takie cosik do ogrodka z przodu domu, moze nawet byloby oplacalne przytachac to z Polski ;:24
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”