Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Re: Mały ogródek basowej cz.3

Post »

Gosiu, róże, lilie, powojniki... Śliczne :!:
Co jeden kwiat to piękniejszy :lol: siedzę, oglądam, wzdycham i wzruszam się...Pociesza mnie myśl, że na tym forum jest większość takich wariatów zakochanych w kwiatach i podziwiających każdy listek, każdą trawkę, każdy kwiatek :P
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ale liliowy pokaz tu odwaliłaś :shock: :shock: :shock: Człowiek nawet nie wie, że coś takiego w ogóle istnieje, a tu proszę, taka Basówka sobie pod płotem hoduje te cuda ;:224 :lol: :lol:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Aniu , z tego właśnie powodu , bawię się ze wszystkimi cebulowymi - sadzę w koszyczkach , albo doniczkach... roboty co niemiara ,ale opłaca się - nornice muszą szukać innego żarcia. :D

Grażynko , moje też ucierpiały, nie da się ukryć , a wody u mnie było mniej ,niż u Ciebie.Ale nic to - dużo lilii dopiero szykuje się do kwitnięcia.Już zacieram ręce...

Aguś , guzik prawda - u mnie większość to wielkokwiatowe...No , ale frycowe trzeba zapłacić , jak się człowiek nie zna. :oops: Teraz kupowałabym tylko wielokwiatowe i okrywowe.No i jedną pnąca potrzebuję...ale to jesienią .Zaraz polecę oglądać Twoje.Pewnie są ładne , tylko Ty tego nie widzisz , bo na inne byłaś nastawiona... :;230

Martuś tak , w tej chwili kwitną azjatki i zaczynają mieszańce LA.Później kwitnąć będą jeszcze botaniczne , orientalne , mieszańce OT...no , trochę się nazbierało... :oops:

Daluś , nie da się ukryć , nie jesteś odosobniona w swych uczuciach.To jest fajne na tym forum ,że nikogo nie dziwi nasze zachowanie.W innym pewnie gronie - uznali by nas za nieźle stukniętych.... :;230

Dominiko , to co do tej pory zakwitło , to pikuś w porównaniu z tym , na co jeszcze czekam.Myślę ,że zdążę Was zanudzić moimi liliami. :oops: Codziennie rozkwitają jakieś nowe lilie. :heja

Dziękuję wszystkim za odwiedziny ;:196
Pozdrawiam,Małgorzata
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basóweczko nie zanudzisz swoimi liliami tylko zachwycisz. Dawaj zdjęcia! Moje opóżnione w kwitnieniu.
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basówka nie ma czasu na fotki, bo właśnie... przesadza lilie :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basóweczko, zerknij na swojego Króla Artura... mój coraz bardziej przypomina Rosarium Uetersen :roll:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

czy ja dobrze widzę, zakwitły u Ciebie lilie sw.Antoniego? u mnie klops pewnie nornice.........
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, zaraz wstawię parę fotek.Kocham ten czas , kiedy rano z kawką robię obchód i co dzień nowe lilie rozkwitają...Już sporo ich kwitnie , niektóre już przekwitają przez te upały , a niektóre dopiero zaczną pokaz..To dobrze ,że u Ciebie trochę spóźnione...dłużej będę się cieszyła liliami...Zaglądam cichaczem do Ciebie i widzę ,że jeszcze się nimi nie chwalisz.Ale jak zaczniesz pokazywać - to czapki z głów! ;:138 Już szykuję kapownik ,żeby notować nazwy. :D

Madzik , przesadzałam wczoraj , dzisiaj byłam cały dzień we Wrocku.W Kwiatonie też. :D Jedną żuraweczkę tylko kupiłam , koszyczków nie było...a potrzebuję na lelije...Powojników kwitnących nie było,więc nie dzwoniłam :;230
Co do Króla Artura ...wierzę Ci na słowo , chociaż zaraz pewnie poszperam w necie...Bardzo cieszyłabym się z takiej metamorfozy... :D

Aniu , słonko, dobrze widzisz...powiedz tylko słowo , z ze 2-3 cebule Ci podrzucę za pośrednictwem Poczty Polskiej.:;230

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Basóweczko piękne lelije!!!. Nazwy proszę :D . Lilie Św. Antoniego!- moje marzenie. W tamtym roku jesienią udało mi się kupić 3 cebule i nic z nich nie wyszło!Pierwszy raz miałam taki przypadek.Widać Św.Antoni ma coś mi naprzeciw- tylko nie wiem dlaczego, grzecznie modlę się do niego, darzę go estymą i nawet na grobie jego w Padwie byłam.
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku lilie cudowne, już masz ich bardzo pokażną kolekcję.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Basóweczko ;:180 i dzięki ;:167 , podałam pw,

u mnie w tym roku strat w liliach, tulipanach a w ogóle w cebulowych chyba najwięcej, wczoraj M wyczatował wrócił lub wróciły krety - karbid i łapki na pokład! a koszyczki niestety w tym roku już przygotowane.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko , nie chce mi się jak psu , ale OK, od dziś wstawiać będę też nazwy....obiecuję :;230
Lelija Św.Antoniego z roku na rok zachwyca mnie coraz bardziej.Ładnie się mnoży ,więc popatrzę po kwitnieniu - może zaradzimy coś na fakt ,że Ci "zaginęły". :D

Dorotko , fakt , "trochę" się uzbierało... nic nie poradzę ,że mam korbę na ich punkcie. :;230 Są piękne i warte zainterespwania.Szkoda tylko ,że są takie upały , bo szybciej przekwitają... :cry:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu , zaraz lecę czytać PW. :D Koszyczki i doniczki to dobra sprawa, choć więcej roboty i jakby miejsca więcej zajmują,ale przynajmniej nie ma strat.Chyba bym się zapłakała , gdyby nornice zrobiły sobie u mnie stołówkę...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

U mnie w tym roku też zakwitają lilie św.Antoniego :P
W zeszłym roku dostałam wiosną od Gigi, ale znasz ją chyba - wykopała mi już rosnące lilie :;230
Pewnie dlatego nie zakwitły.
Tez mam straty w cebulowych ale to przez nornice a w koszyczki to się jeszcze nie bawię, choć pomału zaczynam o nich myśleć.....
Kilka lilii mi się podzieliło bo wyrasta po kilka pędów mniejszych, słabszych.
Muszę koniecznie powtykać znaczniki by je jesienią wykopać i podzielić.
Ale u ciebie to będzie spektakl i istne szaleństwo ;:138
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak! Cała Giga! :;230
Ja mam mało nornic , ale nie odważyłabym się posadzić cebulowych bez koszyczków ( doniczek).Za bardzo na nie czekam co roku , żeby dać wyżerkę tym draniom nornicom. :twisted: Ja oddzielam małe cebulki , choć w naturze nikt tego nie robi...lubię jesienią tę zabawę ( robota lubi głupiego :;230 ).Wyciągam z doniczek , oglądam , cieszę się jak murzyn blaszką , jak się rozmnażają...potem zakopuję z powrotem i generalnie rzecz biorąc narobię się jak dziki...ale na ich punkcie już mi całkiem odwaliło, przyznaję bez bicia. :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”