Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Po 50-tce we własnym ogrodzie !!!

Post »

Cześć :) Hehehe to ja jadę z Wami ...tylko Jarka musze zabrać z sobą ;)

Obrazek
Mariolas
500p
500p
Od: 20 paź 2009, o 23:47

Post »

Obrazek

Posyłam Ci dziś pozdrowienia
Poszumem drzew rozkołysane.
Niech niosą Ci dar uspokojenia
I ukoją Twoje nerwy stargane.

Posyłam Ci dziś pozdrowienia
Kwiatami przyjażni kwitnące.
Niechaj wonią swego istnienia,
Są dla Ciebie bardzo znaczące.

POSYŁAM CI DZIŚ POZDOWIENIA,BO DAWNO CI ICH NIE WYSYŁAŁAM,
ALE TO NIE ZNACZY,ŻE O TOBIE NIE MYŚLAŁAM.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Jak ja marze o takim leniuchowaniu ... jak ty spisz to Diuna ma oczy otwarte i czuwa, jak ona spi to ty czuwasz :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stasiu kochana,nie zapomnij o mnie,ja też chcę do sanatorium!!Ale byśmy wszystkie wypoczęły! :D :D :D :D Chyba by nam brakło czasu na obgadanie tylu spraw. ;:4
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Witam sobotnio :) ;:3
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Kochane Dziewczyny.
Dzisiaj był piękny, słoneczny i ciepły dzień. Robiłam z M co się tylko dało. Ja zrobilam nową rabatk, posadziłam jabłonkę, która "padła", ale nad szczepieniem wypuściła nową gałązkę. Postawiłam ją do pionu, przywiązałam do patyczka i posadziłam. Na wiosnę zobaczymy. Posadziłam dwie róże rabatowe i jedną wielokwiatową. nie wiem jak to mam zrobić, ale zostawiłam róże w wodzie i muszę je jutro posadzić. Wsadziłam do ziemi ok. 50 cebulek : tulipany, krokusy, hiacynty i żonkile. Zgrabiłam liście, niestety, ale nie wszystkie, robiłam kopczykowanie. M musiał skopać mój mini ogródek. Powiedziałam, że zadzwonię do Mamuśki i powiem, że mimo że mnie bradzo boli ręka i noga (prawe) to On nie chce mi pomóc. Naprawdę mnie boli i muszę brać tabletki p/bólowe. Nie jestem pewna, ale się chyba wystraszył, bo skopał, nawet przed kopaniem posypał granulki krowieńca. Musiałam ugotować pomidorową, bardzo gęstą z kluskami lanymi, na skrzydełkach i to było jednodaniowe, szybkie jedzonko. Potem przyjechał mechanik do pieca na paliwo, i robił chyba z trzy godziny. Też zjadł zupę, obgryzł skrzydełka. Wypił herbatkę i zjadł pączusia, którymi nas poczęstowała sąsiadka, (ma ciastkarnię). Nastepnie zrobiłam kilka sloików :buraczki z papryką i cebulą w occie, na zimę. Uwielbiamy je, a że teraz papryka jest zawsze w sklepie i to nie droga, to muszę nadrobić przetwory, bo grzybków w tym roku, z wiadomych przyczy nie robiłam. A w zimie też trzeba coś jeść, prawda? Henry chwilowo padł. A ja aby nie iść się zdrzemnąć, to siadłam i bazgrolę. Nawet Diunka jest zmęczona i poszła się położyć na ...łóżeczko.
iwa27, ja Ci proponuję, weź psa z sierocińca, z kotem się szybko zaprzyjaźnią, a Ty będziesz miała do kogo się przytulić. ;:4
Bogumiło, JalantoGraj, trzynastko: , jedziemy wszystkie, musimy odpocząć. Ja proponuje wyjazd w II połowie grudnia, a powrót pod koniec lutego. Oki?! ;:108 ;:138
Mariolciu! nie wiem, czy sobie zasłużyłam, ale bardzo dziękuję za przepiękny wiersz i obrazek. Wiersz łapie za serce. Chcę Tobie powiedzieć, że ja też często myślę o Tobie i miło mi jest, że Ty też myślisz o mnie. ;:196
agrazka!, wiadomo: jeden śpi, drugi pracuje i tak na przemian :;230
Grażynko!, wiadoma rzecz: Ty obowiazkowo z nami jedziesz. :heja
trzynastko, ja również Cię serdecznie witam, choć... wieczorową porą. ;:180
Ocho! Henry wcale nie padł. Oglądnął tylko wiadomości i poszedł robić kolacyję. Ja za chwilę muszę iść pod prysznic, bo oprócz potu to mam ziemię wszędzie: no, prawie wszędzie. ;:65 ;:108
Nikt mnie jeszcze nie ;:14 w głowę, to mam jeszcze do posadzenia 2 piękne lilie, trochę róż (sama nie wiem ile mi zostało), krokusy, tulipany i irysy, Muszę je posadzić w przyszłym tygodniu i chcę mieć już spokój z sadzeniem. Okazało się, że nornice dalej harcują, już trzy świece poszły do nor. Nie wiem jak je wykurzyć? ;:223 Obok mnie, z jednej strony nikt nie mieszka i mogłyby sobie tam pójść, ale nie, wolą mnie nerwić. Dziś Diuna rozkopała jukę, chyba poczuła te stworzenia i Henry odpalił świecę p/nornicom. France robią takie korytarze, że jak idziemy, to się ziemia zapada, w niektórych miejscach nawet dość głęboko. Samo życie, nie ma lekko....
Przypominanko! Oj było trochę lata. Było ciepełko i słonecznie, oj było...ale się zmyło.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ale pięknie kolorowo :)
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O to cholewka saperska, ja nie dam rady,z wiadomych względów. Jak dla mnie to inny terminek proszęzaklepać. I parę takich "sanatoryjnych uciech" też na ten inny termin. :wit
Pozdrawiam cieplutko ze słoneczkiem ;:3 , a teraz idę ;:19
Aga
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Kochany Dawidku: było, było pięknie - latem. Teraz jest pochmurno i szaro. A co tam Panie, u Ciebie słychać?

Droga Moja i Nasza Agapo! , a to czemu Ci nie pasuje? Nie chcesz z nami jechać, co :evil: :twisted: A może jedziesz na Bermudy? Albo do Egiptu? Musisz się nam wytłumaczyć, ale od razu zapowiadam, usprawiedliwienie nie uwzględniono pozytywnie. I koniec.... ;:162

Tak się zastanawiam, czy nie iść spać, ale sama nie wiem czy mi się chce, czy nie chce?! :heja ;:14 ;:136

Blondynka dzwoni do warsztatu samochodowego.
- Coś mi spod auta kapie, takie ciemne, gęste...
Mechanik:
- To olej.
Blondynka:
- OK, no to oleję.

Jedzie Facet na maxa załadowaną ciężarówką i pech chciał że zaklinowała mu się pod mostem. Wychodzi ogląda, co by tu zrobić żeby ruszyć dalej.Ww tym czasie zjawia się patrol policji w radiowozie.
Policjant z uśmiechem pyta :
- Co zaklinowało się ?
A kierowca cedząc przez zęby:
- Nie ku*** most wiozę tylko się paliwo skończyło! :;230 :;230 ;:7 :;230 :;230
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Stasiu witaj nocną porą.Trochę wspomnień dobrych nikomu nie zaszkodziła-od razu się cieplej zrobiło.Przykro mi bardzo z powodu nornic-nie znam ich osobiście ale ja na wszystkie szkodniki dostaję gęsie skórki.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Dziewczyny czy wy nie śpicie :?: :?: :?: :?: Też bym sobie w nocy posiedziała na kompie, ale m by mnie szukał :;230 a młodzież z pokoju by mnie na p....k wywaliła, że ją budzę klikaniem ;:101 :;230
Do sanatorium jadę z wami, ale święta poza domem :?: :?: nigdy w życiu ;:223
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Stasiu, tu na forum wyczytałam gdzieś, że rączniki odstraszają nornice i inne podobne zwierzątka. Przykro mi, że cierpisz, ale znalazłam w necie, specjalnie dla Ciebie, te dwie żabki. Może Cię pocieszą?Obrazek Obrazek
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

:;230 :;230 :;230 ...lecę opowiedzieć ostatni kawał M - on też jeździ mocno załadowanymi ciężarówkami...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Stasiu :) .
Pieknie w Twoim ogrodzie , bardzo kolorowo , podobaja mi sie jak jest duzo takich ogrągłych rabatek :D , daje to fajny efekt :) i można fajnie miedzy nimy spacerowac , super :D .
I doprawdy wesoło u Ciebie :lol: .
Nie wiem o co Ci chodziły z tymi odwiedzinami u mnie :lol: .

Pozdrawiam :wink:
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Bogumiła pisze:Dziewczyny czy wy nie śpicie :?: :?: :?: :?: Też bym sobie w nocy posiedziała na kompie, ale m by mnie szukał :;230 a młodzież z pokoju by mnie na p....k wywaliła, że ją budzę klikaniem ;:101 :;230
Do sanatorium jadę z wami, ale święta poza domem :?: :?: nigdy w życiu ;:223
Witajcie :wit :wit :wit
Bogusiu ja o tej porze przychodzę z pracy i czasami siadam przed kompem jak mi się uda.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”