A z tego, co napisałaś, że pachnie, to jeszcze bardziej przypomina mi ona Sedirea japonica

ja swoją też podlewam częściej niż inne, a teraz ustawiłam ją tak:Jolusia pisze:Storczykowa u belliny nie obowiazuje zasada jak u hybryd ze sie ja podlewa ( kapie ) jak korzenie sa srebrne. Ja swoja podlewam wtedy kiedy korzenie sa jasno zielone, praktycznie ona nie ma nigdy sucho i sukces murowany.
ona nie jest za mała, bo ją kupiłam przekwitającą, a więc jest już zdolna do kwitnienia. a z mchem to będzie problem, ponieważ już mi się skończył (miałam taki używany, który wydłubałam z lueddemaniany i amboinensisa, ale już go użyłam do storczyków bez korzonków, więc nic się nie zostało). a bez tego mchu puści kwiatki?Storczykowa moze ona po prostu jest jeszcze za mala na to aby kwitla. Jezeli zapewnisz jej takie warunki jak piszesz to musi zakwitnac i oczywiscie nalezy sie uzroic w cierpliwosc. jeśli chcesz zröb jej piezynke z mchu i spryskuj zawsze. jezeli to zrobisz to pamietaj o tym ze ten mech nie moze wyschnac