Storczyki Jolanty

Zablokowany
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, coś moja lista wymarzonych ostatnio niebezpiecznie się wydłuża... :lol: A szczególnie, że maluszki są takie piękne, i słodkie, i tak ich dużo :wink:
A z tego, co napisałaś, że pachnie, to jeszcze bardziej przypomina mi ona Sedirea japonica :)
Awatar użytkownika
elzbieta50
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 wrz 2009, o 15:07

Post »

Jolu, niesamowitości, po prostu jak z bajki nie mogę oczu oderwać takie piękności. Dziękuję za radę. Jeszcze chodzi mi czy kora świerkowa czy sosnowa- czy obojętne ;:108
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chcialabym,żeby tak u mnie " nic " się nie działo!!Szczególnie w vandach.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

elzbieta50 dla mnie nie ma röznicy, raz daje taka a raz taka w zaleznosci co mam pod reka.

Grażyna Widera wiesz ze czlowiek jest nienasycony i chce wiecej, dziekuje bardzo :lol:

Anusska o mojej liscie chciejstw to ja juz wogöle nie wspomne bo ona bardzo dluga jest :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ale cudne Vandy... i zazdroszczę kwitnienia na bellinie. widzę, że następny pęd jej rośnie. a ja ciągle czekam, żeby moja coś puściła.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

Storczykowa u belliny nie obowiazuje zasada jak u hybryd ze sie ja podlewa ( kapie ) jak korzenie sa srebrne. Ja swoja podlewam wtedy kiedy korzenie sa jasno zielone, praktycznie ona nie ma nigdy sucho i sukces murowany.
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolusia pisze:Storczykowa u belliny nie obowiazuje zasada jak u hybryd ze sie ja podlewa ( kapie ) jak korzenie sa srebrne. Ja swoja podlewam wtedy kiedy korzenie sa jasno zielone, praktycznie ona nie ma nigdy sucho i sukces murowany.
ja swoją też podlewam częściej niż inne, a teraz ustawiłam ją tak:
Obrazek
na podstawce ma zawsze wodę, żeby jej wyciągało korzonki i robiło większą wilgotność. w podłożu ma trochę mchu.
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43

Post »

Jolu vandy cudowne i reszta tez ;:12
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Oooo...na ten wątek uwieliam zaglądać.Można pooglądać i pomarzyć...o tych "innych" storczykach :D Piękne
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

Storczykowa moze ona po prostu jest jeszcze za mala na to aby kwitla. Jezeli zapewnisz jej takie warunki jak piszesz to musi zakwitnac i oczywiscie nalezy sie uzroic w cierpliwosc. jeśli chcesz zröb jej piezynke z mchu i spryskuj zawsze. jezeli to zrobisz to pamietaj o tym ze ten mech nie moze wyschnac.

iwka2,justus27 dziekuje za odwiedziny w moim watku i uznanie dla storczyköw. Prosze pamietac o jednym ze marzenia sie spelniaja czego wam bardzo zycze. :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa moze ona po prostu jest jeszcze za mala na to aby kwitla. Jezeli zapewnisz jej takie warunki jak piszesz to musi zakwitnac i oczywiscie nalezy sie uzroic w cierpliwosc. jeśli chcesz zröb jej piezynke z mchu i spryskuj zawsze. jezeli to zrobisz to pamietaj o tym ze ten mech nie moze wyschnac
ona nie jest za mała, bo ją kupiłam przekwitającą, a więc jest już zdolna do kwitnienia. a z mchem to będzie problem, ponieważ już mi się skończył (miałam taki używany, który wydłubałam z lueddemaniany i amboinensisa, ale już go użyłam do storczyków bez korzonków, więc nic się nie zostało). a bez tego mchu puści kwiatki?
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Jolu vandy kwitną pięknie .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Jolu, piękne kwitnienia i jeszcze tyle się zapowiada nowych ;:33 Marzy mi się, aby i moja Encyclia vittellina zechciała zakwitnąć :roll: Sądziałm, że następne kwitnienie może pokazać sie wiosną, ale skoro u Ciebie wypuszcza pęd jest nadzieja, że i umnie zakwitnie jeszcze w tym roku... ;:171
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

bogumila oj piekne te ich kolory, niektöre z nich maja juz nowych wlascicieli wiec będę musiala sie z nimi rozstac :cry: :wink:

Mamba na pewno Encyclia ci zakwitnie, to bardzo mila roslina w uprawie, nie ma prawie zadnych wymagan. U mnie to juz jej trzecie kwitnienie. Zycze ci aby i twoja zakwitla i oczywiscie pokazesz nam fotki :lol: :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Dziękuję Jolu ;:32 Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie Encyclii, jak długo trzymałaś ją, czy może jeszcze trzymasz, na dworze? Swoją w tym tygodniu wniosłam do domu, ale jeszcze na dzień wystawiam ją na zewnątrz. Zastanawiam się tylko czy dobrze robię :roll:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”