Wwwiola - moje domowe roślinki
Re: Wwwiola - moje domowe roślinki
U mnie, to jego pierwszy kwiatek, roślinka jest jeszcze słaba. W przyszłym roku powinna byś silniejsza
.

- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciąg dalszy jest równie ulubiony jak poprzednie fiołki. Doskonałe wrażenie się tylko pogłębia - Twoje rośliny (nie tylko fiołki) są R E W E L A C Y J N E.
Nie wiem, czy rzeczywiście fiołki są tak łatwymi w hodowli roślinami. Nie chwaląc się mam nieco doświadczenia z różnymi roślinami więc i z nimi sobie jakoś radzę - choć tu służę raczej za doradcę mojej żonie.
Mamy jednak młode roślinki więc i nie wyglądają tak efektownie jak te Twoje
Buckeye Crushed Velvet - cudo.

Nie wiem, czy rzeczywiście fiołki są tak łatwymi w hodowli roślinami. Nie chwaląc się mam nieco doświadczenia z różnymi roślinami więc i z nimi sobie jakoś radzę - choć tu służę raczej za doradcę mojej żonie.

Buckeye Crushed Velvet - cudo.

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To mamy Wioluś jakoś tak podobnie. Ostatniej zimy straciłam trzy Begonie.
Teraz myślałam, że będzie łatwiej.
A guzik
, zawsze są jakieś schody no i zdarzyło się przelanie.
Będę mocno trzymac kciuki, żeby dalej i u mnie i u
Ciebie było już tylko lepiej.
A z fiołeczków w tej odsłonie zachwycił mnie pierwszy.

A guzik

Ciebie było już tylko lepiej.

A z fiołeczków w tej odsłonie zachwycił mnie pierwszy.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Heniu -
zawstydzają mnie takie miłe słowa.
Buckeye Crushed Velvet to mój ulubieniec. Niektóre z roślin mają dla nas wartość sentymantalną, tego dostałam od życzliwej mi osoby, miałam strasznego doła, jak prawie go ukatrupiłam.
Minęło troszeczkę i kwitnie, jeszcze popracuje nad rozetką i będzie idealny. Najważniejsze, że odmiana nie została stracona.
Elcia1974 - moja begonia chyba ma teraz za sucho, ale nie szkodzi, lepiej za sucho niż za mokro.
Gdybym miała więcej miejsca, pokusiłabym się o jakąś chociaż małą kolekcyjkę begonii, no ale poprzestanę chyba na tej jednej
.
Elu, ja w tej chwili dodaję roślinom wrażliwym na wilgoć perlit, myślę, powinno pomóc.
A tak w ogóle to prawie wszystkie rośliny uprawiam odnosząć się do fiołków, hoje - podłoże jak fiołki, hibiskusy, podobnie tylko mniej perlitu, kaktusy podłoże do fiołków + piasek (męża piasek, do akwarium, ale o tym cicho
).

Buckeye Crushed Velvet to mój ulubieniec. Niektóre z roślin mają dla nas wartość sentymantalną, tego dostałam od życzliwej mi osoby, miałam strasznego doła, jak prawie go ukatrupiłam.
Minęło troszeczkę i kwitnie, jeszcze popracuje nad rozetką i będzie idealny. Najważniejsze, że odmiana nie została stracona.
Elcia1974 - moja begonia chyba ma teraz za sucho, ale nie szkodzi, lepiej za sucho niż za mokro.
Gdybym miała więcej miejsca, pokusiłabym się o jakąś chociaż małą kolekcyjkę begonii, no ale poprzestanę chyba na tej jednej

Elu, ja w tej chwili dodaję roślinom wrażliwym na wilgoć perlit, myślę, powinno pomóc.
A tak w ogóle to prawie wszystkie rośliny uprawiam odnosząć się do fiołków, hoje - podłoże jak fiołki, hibiskusy, podobnie tylko mniej perlitu, kaktusy podłoże do fiołków + piasek (męża piasek, do akwarium, ale o tym cicho

Ancident Lace ma śliczniutką zieloną falbankę

proszę o fotkę jak pokaże już całą buźkę
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wiolu cuda pokazujesz ale na wiosnę jak będziesz mieć rezerwuję albo listeczek albo sadzonkę Ma's Prince Froggie zakochałam się 

Jak zwykle pokazałaś ślicznotki

???????? ??????, Ruffled Skies i Sunset Beach to perełki

Śliczne wszystkie, wielowarstwowe z falbanka, takie najbardziej lubię 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Wiolu zdecydowanie Niebieskaja Lazur jest cudna 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak zwykle Twoje fiołeczki cudowne.
Tym razem mam dwu faworytów:
- Ethel's Wild Side
- ???????? ??????
Zresztą - wyróżnić należy wszystkie!

Tym razem mam dwu faworytów:
- Ethel's Wild Side
- ???????? ??????
Zresztą - wyróżnić należy wszystkie!

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny
, widzę, że ???????? ?????? ma najwięcej zwolenników. Odmiana ta ma bardzo duże kwiaty, godna polecenia
.
Ja niestety miałam problem, poprzednia roślinka coś niedomagała, zostawiłam sobie maluszka i jak widać było warto, bo prześcignął wielkością rozetki i zakwitł
.

Ja niestety miałam problem, poprzednia roślinka coś niedomagała, zostawiłam sobie maluszka i jak widać było warto, bo prześcignął wielkością rozetki i zakwitł

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Niebieskaja lazur rzeczywiście piękna, ale Sunset Beach też jest cudna 

Sunset Beach należy do tych fiołków, którym ciężko mi zapamiętać nazwę, albo skojarzyć nazwę z wyglądem
.

Właśnie nazwa kojarzy mi się z kolorem żółtym lub łososiowym, a tu skucha