Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tadeuszu kiedy tak patrzę na te Twoje wnuki to mi smutno że moi chłopcy tak się ociągają a ja chciałabym mieć chociaż jedno takie maleństwo. Już widzę jak biega po ogrodzie i zrywa kwiaty.
Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Tadeuszu powtarzam jeszcze raz piękny, uporządkowany i ciekawy ogród. Gratuluję. Pozdrawiam
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GENIU- dziękuję za odwiedziny,mogę Ci tylko współczuć ża zaistniałą sytuację, po ponad 5-letnim dziadkowaniu, mogę stwierdzić z całą stanowczością że wnuki , to coś najpiękniejszego co może spotkać człowieka w podeszłym wieku, a obcowanie z nimi to sam miód na dziadkowe( i Babci) serce.

IRENO- dziękuję za odwiedziny i za ciepłe słowa o naszej pracy w ogrodzie.

Ciąg dalszy zdjęć działki z 2005 roku, na której pierwszoplanowymi postaciami są nasze wnuki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Super dzieciaczki :) a ogród w tle - niezmiennie piękny :)
Zachwyciła mnie rabata wrzosowa - bliżej wiosny, "pomęczę" Cię nt. tych wrzosów i wrzośców, bo chcę na obrzeżach skalniaka posadzić wrzosy i rady doświadczonego Forumka bardzo sie przydadzą :) :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Tadeusz wspominałeś,ze żona dobrze i chętnie gotuje, a widać,ze ma wdzięcznych konsumentów ogrodowych.Pobyty w TAKIM OGRODZIE!Czekam na c.d.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadeuszu, Twoje wnuki mają prawdziwy raj w cudownym ogrodzie :D
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Witaj Tadeuszu :!:

Zwiedziłam całe twoje ranczo, które wygląda jak baśniowa kraina. Jak bardzo chciałabym spędzić w takim miejscu wakacje, cudownie byłoby ;)
Posiadasz świetne rośliny, a najlepsze, ze jak sam psiałeś, kupowałeś małe sadzonki i patrzyłeś jak się rozrastają, jak dorośleją, to jest fantastyczne uczucie. A jakie smakowite owoce i warzywa (piękne i dorodne brokuły!!).
Piękny jest ten kielichowiec, już dopisałam do listy swoich chciejstw, teraz będę szukać wszędzie i tego drzewka :D
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i całą Twoją rodzinkę.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWO- dziękuję za odwiedziny, wrzosy i wrzośce sadziliśmy w 2005 roku( prace przy zakładaniu rabaty pokazuję na dzisiejszych zdjęciach) , a co do porad ,to jestem do Twojej dyspozycji.

EWO- dziękuję za odwiedziny,wnuki już dawno poznały się na gotowaniu babci, a babcia też ich głodnych z domu , czy działki nie wypuści.

AGNESS- dziękuję za odwiedziny, głównym założeniem prac przy ogrodzie( jeszcze wnuków nie było na świecie) było stworzenie raju dla naszych wnuków, dlatego teraz jesteśmy niezmiernie zadowoleni, że wnuki często są i bawią się w ogrodzie.

ALU- dziękuję za spacery po naszym ogrodzie,latem, każdą wolną chwilę z całą rodziną spędzamy w ogrodzie. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia roślin sprzed 3 lat i tegorocznych by zobaczyć jak się zmieniły, masz rację, przyjemnością jest patrzeć jak się rozrastają, zapraszam do dalszych odwiedzin.

Dzisiaj trzecia ( przedostatnia) seria zdjęć naszych wnuków z 2005 roku, oraz oczywiście w tle wnuków, krajobraz działki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz te wnuki to jak piękne kwiaty w tym ogrodzie. Dobrze że zrobiliście sobie z żoną tyle pamiątek bo dzieci szybko rosną i jak mówiłeś Twoje wnuki już dużo urosły a na zdjęciach zastaną zawsze takie jak były tego dnia
Genia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Tadeusz,Ależ te Wasze wnuki mają na ranczu Nokły,tapicerowana huśtawka pod wiciokrzewem i druga indywidualna z miękkim spadaniem,przejażdżki taczkami i na mini traktorze,sosny wokół,róże i jaśminy....
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Tadziu - twoje wnusie są wspaniałe i mają wspaniałego dziadka.....znajdzie czas aby z wnuczkami się pobawić i tak pięknie ogród poprowadzić Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GENIU- dziękuję za odwiedziny, całkowicie się z Tobą zgadzam , że nasze Wnuki są najpiękniejszymi kwiatami w naszym ogrodzie.

EWO , BARBARO - dziękuję za odwiedziny, nasze wnuki są bardzo pracowite i ich energią trzeba pokierować, tak by się zmęczyły przy zabawie, bo inaczej energię mogą wykorzystać przeciwko roślinom rosnącym w ogrodzie.

Za oknem pada śnieg, zaczyna się robić biało ( ciekawe jak długo) , a tak wczoraj wyglądały NOKŁY.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ,No tylko podziwiać ale się napracowałeś Ja tak nie zabezpieczyłam swoich roślin. Ale ogródek mam przy domu jakby był zbyt duży mróz to zawsze zdążę
Genia
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Nie wiedziałam, że żarnowca trzeba okryć :( ja swojego nie okryłam... mam nadzieję, że nic mu się nie stało.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

tadeusz48,
Tytan pracy z Ciebie!
Wyglada super!
Pozdrawiam serdecznie :D
Zablokowany