Ogród Izabelli
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna jesień w ogródku u Ciebie.
Te przebarwienia są tak ładnie skomponowane - czy to przypadek czy świadome nasadzenia ?
U mnie niestety już tylko ostatnie liście zerwał dzisiejszy huragan, dobrze, że dachy całe.
Pozdrówki dla Ciebie.
Te przebarwienia są tak ładnie skomponowane - czy to przypadek czy świadome nasadzenia ?
U mnie niestety już tylko ostatnie liście zerwał dzisiejszy huragan, dobrze, że dachy całe.
Pozdrówki dla Ciebie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko jak sadziłam te rośliny to starałam się je dobierać kolorami.kogra pisze:Piękna jesień w ogródku u Ciebie.
Pozdrówki dla Ciebie.
U nas też było wiatrzysko i deszcz jeszcze pada.Mój trawnik jest znowu pełen liści

- izabella1004
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ty jeszcze sadzisz róże?
Śmieję się, bo zaledwie wczoraj posadziłam ostatnią różę, zakupioną w różanym amoku. Żebyś widziała ile ja czasu strawiłam chodząc z niebogą po ogrodzie i szukając dla niej miejsca. Gdyby nie pomysł Fridy, żeby nad ławeczką zrobic łuk, a przy łuku posadzić różę, to by chyba nie znalazła miejsca, bo w przystępie otumanienia różanego, kupiłam kolejną różę pnącą, Sympathie a przecież nie miałam dla niej zupełnie miejsca.
Oczywiście znów musiałam kopać w trawniku a dopiero co przenosiłam z trawnika na rabatę L.D.Braithwaite i obiecywałam sobie, żadnych więcej róz na trawniku!
Bonitę, która stała w donicy koło ławeczki przsadzilam na rabatę pod okno kuchenne, od strony zachodniej. Ile te moje biedne róże się nawędrowały tej jesieni!

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
Bogusia2 pisze:Ty jeszcze sadzisz róże?Śmieję się, bo zaledwie wczoraj posadziłam ostatnią różę, zakupioną w różanym amoku. Żebyś widziała ile ja czasu strawiłam chodząc z niebogą po ogrodzie i szukając dla niej miejsca. Gdyby nie pomysł Fridy, żeby nad ławeczką zrobic łuk, a przy łuku posadzić różę, to by chyba nie znalazła miejsca, bo w przystępie otumanienia różanego, kupiłam kolejną różę pnącą, Sympathie a przecież nie miałam dla niej zupełnie miejsca.
Oczywiście znów musiałam kopać w trawniku a dopiero co przenosiłam z trawnika na rabatę L.D.Braithwaite i obiecywałam sobie, żadnych więcej róz na trawniku!
Bonitę, która stała w donicy koło ławeczki przsadzilam na rabatę pod okno kuchenne, od strony zachodniej. Ile te moje biedne róże się nawędrowały tej jesieni!
hahahahahahahaha świetne!
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- izabella1004
Tess kupiłam, wiem że miałam nic już nie kupować ale nie wytrzymałam.
Izuś kupiłam:
Teasing Georgia
Crow Princess Margareta
Sweet Juliet
William Morris
Bogusia przekopałam kawałek trawnika bo nie mogłam dla nich znaleść odpowiedniego miejsca i tak mi sie nie podoba
Jeszcze chciała bym róże Grace i to koniec
Izuś kupiłam:
Teasing Georgia
Crow Princess Margareta
Sweet Juliet
William Morris
Bogusia przekopałam kawałek trawnika bo nie mogłam dla nich znaleść odpowiedniego miejsca i tak mi sie nie podoba

Jeszcze chciała bym róże Grace i to koniec