Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Szkoda ze nie umiem wleźć na dach i zrobić fajna fotkę całości .Sama jestem ciekawa jak wygląda ogródek z lotu ptaka . Będę musiała poprosić wnuka, ale to dopiero jak wysprzątam ten bajzel podeszczowy. Wtedy już nie będzie różanych kwitnień no chyba ze zaczekam na powtórkę ;:196 Zdróweczka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jak Twój wątek biegnie do przodu, miałam wiele zaległości. Widać kilka zmian wprowadziłaś na rabatkach, fajne nasadzenia, ładne dekoracje, piękne zdjęcia, które nam wszystko pokazują. Masz talent ;:138
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

cyma2704-Soniu O dziękuję ;:196 I cieszę się bardzo,że moje ogrodowe widoczki komuś się podobają.
To raduje serducho. Przetaczniki mam przeważnie te niebieskie.Rozrosły się w tym roku bardzo. Trochę ich poprzesadzam.
O tak, hortensja dębolistna z roku na rok pięknieje.
O dziękuję za informacje co do cięcia ostróżek. Czyli nisko, tak na 10 -15 cm.I środkowe liście zostają ??
I nawozu.Ok. Pierwszy raz to bęę robiła.I jestem w tej kwestii zielona to pytam.
Dziękuję i wzajemnie dobrych słonecznych dni i na wypoczynek i na prace. ;:196
JAKUCH-Jadziu Ja na dach nie wchodziłam tylko na pięterko.
Ale wejdę którego dnia na 2 pięterko, tam takie poddasze stryszkowe to widok jeszcze lepszy.Ale tam już nie po schodach mam wejście a po drabinie.
A z dachu, no no byłby widok fajniusi. Ja na jedną stronę nie mam okien. Kiedyś był tam las i nie chciałam jak dom się budował.
A teraz to nasza nowa część. I szkoda,że nie mam z góry spojrzenia na te teren.
Każdy ogród z góry wygląda ciekawie. ;:108 Dziękuję i ja zdróweczka życzę tobie ;:196 .
Mi znowu stawy dokuczają bardziej . I na zastrzykam jestem i coś tam działam w ogrodzie. Mój mąż już mi mówi,że mam ADHD ogrodowe. :;230
korzo_m-Dorotko Lato pędzi.Kwitnień sporo.Z dnia na dzień ich przybywa.
Dziękuję. ;:196 Oj tak, tak,kilka zmian poczyniłam na rabatkach i w rożnych miejscach. A jeszcze w głowie są jeszcze kolejne.
Dekoracje też rożne lubię.

Dziś jeszcze troszkę liliowców ;:167
NN- czekoladka. Może Liliowiec STARLING ??
Obrazek
Obrazek
liliowiec Princess oriental
Obrazek
Liliowiec Strawberry Candy
Obrazek
Obrazek
Bella Lugosi
Obrazek

Obrazek
NN- duży kwiat
Obrazek
liliowiec Catherine Woodbury
Obrazek
Ten wiedziałam i zapomniałam :oops:
Obrazek
??
Obrazek
Cytrynowy
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie możliwe ze jutro też rozkwitnie Bella Lugosi bo już miał na wpół otwarte pąki, a Cytrynkowy spajderek też jeszcze go nie widać ,a nawet zapomniałam o nim ;:124 Czekoladkowy Aniu śliczny, ale ja już żadnych zapędów nie robię starczy co mam .Kiedyś wnuk zrobił mi fotkę z góry fajnie wszystko było widać Dobrze ze masz okienka na pięterku to masz fajne widoki nawet na przemyślenia ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit
Liliowce ładnie się prezentują,podoba mi się Strawberry Candy, Bella Lugosi, Catherine Woodbury i ten , który nazwy zapomniałaś. ;:215
Ja dzisiaj dostałam paczkę z zamówionymi irysami od forumkowego Floriana.
Jutro może wsadzę do gruntu , na razie lekko zamoczyłam.
Ogólny widoczek z pięterka cudowny. ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH-Jadziu Codziennie jakieś liliowce rozkwitają, cieszą rożnymi kolorami, kształtami.No cudny to czasz nimi w ogrodzie. ;:167
Cytrynkowy spajderek zawsze ąłdnie wygląda.Liście ma wąskie to i potem ładnie się prezentuje.
Ja na razie też nowych nie kupuję. Wszędzie na razie mam upchane.
O tak, tak z góry ogród prezentuje się inaczej i ciekawie.
Do przemyśleń to mam i różnych zakątków i z dołu. ;:173
ewita44-Ewuś Witaj ! O tak, teraz liliowce są najpiękniejsze. Mają swój wyjątkowy czas.
A my dużo radość, westchnień, uśmiechu. :D
To fajnie,że masz nowe roślinki, irysy. Ja tych mam zaledwie kilka. I wystarczy mi. ;:108
Dziękuję za miłe słowa. ;:196

Pierwsze dalijki - ta z dedykacją dla Lucynki ;:196 Pierwszy raz mam te ciemn-listne dalijki. :heja
Dali mam sporo.Także też będzie z nimi wkrótce, kolorowo i pięknie. Lubię je.
I w ogóle nie przeszkadza mi ta gimnastyka z nimi wykopywania na jesieni i sadzenia na wiosnę.A mam ich ok, 20 na pewno.
Czyli trochę prac z nimi jest.Ale odwdzięczają się pięknie. ;:173
Obrazek
Obrazek

Lilie ;:167
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu ja wysypałam niebieskie kryształki zaraz jak hosty zaczęły wychodzić, a i tak nie uniknęłam podziurawienia ich. Trochę pomógł ślimakom grad. Z szałwii postaram się zebrać nasiona i może uda się wysiać a jak nie to trzeba będzie szukać następnej wiosny. Wspaniała kolekcja liliowców i widać że maja dobre warunki bo się rozrastają na bogato! Bułeczki wyglądają apetycznie, ja też lubię takie smakołyki z letnimi owocami. Ogóreczków zazdraszczam bo u mnie z warzywami na razie nieciekawie. Zimne wiosenne noce zrobiły swoje.
Jeszcze żadna dalia mi nie zakwitła ;:131 bo też walczyłam ze ślimakami o wychodzące listeczki :wink:
Hortensja dębolistna wspaniała, ale wymaga sporo miejsca żeby roztoczyć swój urok, a ja już tyle nie mam.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ilekroć odwiedzam Aniu Twój ogród to kojarzy mi się z zielonym pokojem :) Liliowiec orientalna księżniczka chyba wpadł mi w oko :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska- Marysiu Utrapienie w tym roku z tymi ślimakami.I ja mam kilka podziurawionych host. ;:219
I jedną dalie mi żżarły. :twisted:
I ja spróbuje zebrać nasiona z tej szałwii. Ale tak jak piszesz czy sie uda ? Zobaczymy.Jak nie to będziemy obie szukać ją i kupować na wiosnę.
Liliowców mam sporo.Lubię te roślinki, te kwiatuchy. ;:167
Bułeczki już 3 razy robiłam.I coś mi się wydaje,że co raz będą w mojej kuchni.Mąż je bardzo polubił. :D
Ogóreczki juz po trochę przerabiam. Ale pietruszki i kopru to mam maleńko.
Hortensja dębolistna jest faktycznie wspaniała.I potrzebuję trochę , miejsca.
To dlatego magnolię na wiosnę przesadziłam .Bo jeszcze trochę obie wchodziłyby na siebie. I śnieżkę i zabierały
Bufo-bufo-Olu Dziękuję ;:196 Podoba mi się twoje określenie mojego ogrodu jako zielonego pokoju. ;:333
Liliowców mam jeszcze dużo. Może jakiś inny też ci wpadnie w oko ? Nie tylko orientalna księżniczka ;:173

liliowce kwitną i kwitną i cieszą ;:167

Liliowiec Cara Mia
Obrazek
NN
Obrazek
Obrazek
Białe liliowce też mają swój urok
Obrazek
Obrazek
White Temptation
Obrazek
Liliowiec Arctic Snow
Obrazek
Obrazek
A ten biały NN
Obrazek
Obrazek
a ten biały liliowiec miniaturowy LONGSFIELD PEARL
Obrazek
liliowiec Destined to see
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, twoje liliowce są godne uwagi ;:oj Wiem, że je lubisz i masz sporo, to przez dłuższy czas będziemy mogli się nimi zachwycać. Białe chyba spotyka się najrzadziej, a przecież są pełne uroku :heja
Moja dębolistna w tym roku nie zachwyca, załatwiła ją ostatnia zima, nie zima. Nie wiem, czy czasami nie trafi na kompost, pomyślę wtedy o nowszym modelu. Widoki z pięterka pokazują ogród z innej, jakiej ciekawej perspektywy, musisz chyba częściej się tam wdrapywać ;:63
Pozdrawiam ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne liliowce.Dalie u Ciebie kwitną,a u mnie dopiero pączki przez te wredne ślimaki.Póżno odbiły.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu wiesz jak ja lubię liliowce, dlatego z miłą ochotą je oglądam u Ciebie, a przy okazji wiem jakie odmiany mam u siebie :lol: Podziwiam wszystkich, którzy pamiętają nazwy odmianowe, mnie one się nie trzymają.
Dla mnie ten liliowiec jest najpiękniejszy https://images89.fotosik.pl/396/0410107b10f3d4bc.jpg okazało się, że mam u siebie dwa takie same, a zamawiałam kilka lat temu różne. Chyba je posadzę razem.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, z przyjemnością pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie, a nawet na pięterko się za Tobą wdrapałam, co by podziwiać piękny widok na ogród. ;:138
Odkryłam, że masz niezliczoną ilość liliowców. Wszystkie śliczności, a ten: https://www.fotosik.pl/zdjecie/0410107b10f3d4bc szczególnie piękny. ;:215
Lilie i dalie już zachwycają swoim urokiem. Cieszę się, że masz dalijkę z ciemnymi liśćmi. ;:333 Ja mam tylko jedną i nie mam pojęcia, jakim kolorem zakwitnie, bo nawet pąków nie widać jeszcze. ;:223
Zresztą wszystkie moje dalie siane w domu w połowie marca jeszcze w powijakach. Dzisiaj zobaczyłam pierwsze pojedyncze kwiatki na trzech spośród kilku i też dopiero przed wieczorem.
Zerwałam też pierwsze ogóreczki, na mizerię tylko, ale już się cieszę, bo zaczęły rosnąć owoce, a malutkich bardzo dużo na krzaczkach. ;:303
Słoneczka życzę i zdróweczka. ;:3 ;:3 ;:167 Pozdrawiam. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko1 Dziękuję bardzo ;:196 O tak liliowców już mam sporo. Czasami za pierwszym obchodem wszystkich dobrze nie zobaczę ;:173
Tak białe liliowce są rzadsze w naszych ogrodach.Ja sama na początku nie zwracałam na nie uwagi. Dopiero jak miałam już kilkanaście to i białe zakupiłam .
Och szkoda,ze twoja debolistna w tym roku bidna.Może ją czymś podkarm i daj jeszcze szansę ??
Cieszę się,że widok z pięterka się spodobał. Nie muszę sie tam wdrapywać .T Na górze mam 3 pokoje. A tam mam akurat sypialnię na główną część ogrodu. :D
Dziękuję, pozdrawiam serdecznie ;:196
Danusiu z Ja mam dużo liliowców.I już duzo prawie wszystkie mi kwitną.Z roku na rok mają więcej kwiatów .I tym sposobem dłuzej kwitną :)
Ech te ślimaki.Wszędzie wchodzą i wyżerają. Ja też je mam. :evil: ;:134
korzo_m-Dorotko wiem , wiem,że i ty lubisz i masz piękne liliowce.Ja też je lubię.
Wszystkich odmian nie pamiętam. Bo i pomyłki były i siewki kiedyś kupowałam.
A ten liliowiec co ci się spodobał to Destined To See . Ja podwójnych mam kilka. :D
plocczanka-Lucynko Z przyjemnością witam cię w moim ogrodzie. ;:196 Cieszę się,ze pospacerowałaś .
Widok z góry codziennie widzę, bo tam mam sypialnię.ale mam jeszcze poddasze.To jakby z 2 pietra.Musze tam wejść i stamtąd zrobić zdjęcie. ;:108 Dobrze napisałaś,że mam niezliczoną ilość liliowców.Bo ich nigdy nie liczyłam.A mam ich sporo. I nad stawem też już posadziłam wzdłuż jednego brzegu.I będę tam je dosadzać i powiększać szpaler.
A ten co ci się spodobał to liliowiec Destined To See .
Och lilie cieszą.Dalie zaczynają. W tym roku też mam ich dużo.W większości porosły ładnie. ! mi ślimak zżarł. :cry:
Może odbije ??
Fajnie,że i ty już masz ogóreczki.Swoje smakują najlepiej. Ja już codziennie po trochę przerabiam.
Dziękuję i ja tobie życzę tego Słoneczka na dobre prace ogrodowe i zdróweczka ;:168 ;:167

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold