Ogród pod wierzbą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród pod wierzbą

Post »

Nam Martusiu wiecznie mało kwiatków, dlatego dokupujemy ich coraz więcej :;230 Jednak jak wiosną nie mieć tych uśmiechniętych bratkowych buziek .U Ciebie juz nawet lilie szaleją moje jeszcze smacznie śpią ,ale pierwiosnki też powoli sie u mnie budzą .Dobrze ,ze chociaż parę ciemierników pokazało kwiatki widzę też sporo siewek .Spokojnych i zdrowych Świąt ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jak pięknie, wesoło i kolorowo u Ciebie.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko, dziękuję ;:196 Przy takich temperaturach kwiatki wyskakują z ziemi jak z procy. Miodunka różowa i niebieska też już rozkwitają, ale ta ćma to już szaleje, a w niej bujanki. Po co one wylazły, jak ma być jeszcze zimno? Te pierwiosnki to samosiejki, rosną sobie gdzie chcą i wcześnie kwitną w zaroślach. Moje bożykwiaty jeszcze się nie pokazały, czyżby się pożegnały ze mną ;:174
Życzę Ci słonecznych, zdrowych i miłych Świąt ;:196

Marysiu, wiosna to dla mnie najwspanialsza pora roku, żeby tylko nie straszyła przymrozkami, a teraz jeszcze obiecują 30 cm śniegu :roll: Ciepło budzi roślinki, a nam zostaje latanie po ogrodzie i okrywanie.
Bardzo tego nie lubię, bo zdarza mi się więcej szkody narobić kwiatkom okryciem niż wyrządziłby mróz!
Dziękuję za życzenia i wzajemnie życzę zdrowych i spokojnych Świąt ;:196

Karolu, martwią mnie te lilie, bo znowu zapowiadają powrót zimy ;:185
Podobno maczek walijski jest nie do wytępienia jak już się zadomowi, to mogę za chwilę na niego narzekać, ale na razie się cieszę. Śnieżyce mam od dawna, ale też trudno było im się zadomowić w ogrodzie. Posadziłam pod leszczyną i tam się im spodobało nareszcie. Teraz rosną w jej korzeniach i nawet sieją się!
O podgryzanie kwiatków u siebie podejrzewam ptaki, zwłaszcza kosy i szpaki, może i u Ciebie zbierają materiał na wyściółkę gniazdka? U mnie tną krokusy i iryski ;:14
Słoneczna pogoda zawsze mile widziana, a w świąteczny czas szczególnie, toteż i Tobie takiej życzę ;:196

Stasiu, u mnie pierwsza zakwitła kokorycz pełna, tylko co do nazwy mam wątpliwości, bo George Baker powinna być czerwona, a moja jest raczej różowa jak Beth Evans. Teraz już zakwitła też ta liliowa, którą podejrzewałam o bycie pustą, ale ona też ma podsadki podzielone, a nie jajowate i pewnie pustej nie mam ;:185
Zdrojówka jest trująca, ale ładna, poza nią mam wiele pięknych trujących. :wink:
Zalegający śnieg mocno ochłodził ziemię, to Twoje pierwiosnki będą dłużej się regenerować, ale jak ciepło zagości na dłużej, to wybuchną kwieciem ;:215 Moje dzikuski pod śniegową pierzynką nawet zbytnio starych liści nie straciły, a że rosną przeważnie w słońcu, to migiem zakwitły. :)
Moje hosty nic sobie nie robią z zapowiedzi przymrozków i kły pokazują ;:145 Mam nadzieję, że nie będzie tragicznie mroźno.
Ciepłych i słonecznych Świąt w zdrowiu życzę Stasiu całej Rodzince ;:196

Jadziu, no bo co to za wiosna bez bratków ;:306
Cieplutkiego słoneczka, zdrowia i radości Świąt Wielkiej Nocy ;:196

Loki, dzięki ;:196 Tak ma być, kolorowo i wesoło - wiosna jest ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Martuś, pięknie dziękuję za miłe życzenia, niechaj i dla Ciebie będą radosne i rodzinne. ;:167 ;:4 ;:cm ;:cm
U Ciebie jak widzę, wiosna na całego, a u nas znowu zima się zaczęła i śnieżyca wariuje za oknami. ;:202 ;:202 :wit
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jakie fajne kokorycze!

No i tulipan mutant z dwoma płatkami i dwiema działkami kielicha mnie rozwalił?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Marto trochę słońca zrobiło swoje, ale u Ciebie szczególnie podziałało na wczesne kwitnienie ;:215 Fakt faktem, że musi być odpowiednia ilość, aby były widoczne w ogrodzie;:215 ;:215
Bożykwiat pomyliłam z Psim zębem, który jak na razie wyszedł jeden ;:306 ale dzisiaj przykryła go biała puchowa pierzynka ;:145 Nie wiedziałam, że miodunki też atakuje jakaś ćma, moje po tej zimie wyglądają fatalnie ;:145
Pozdrawiam i życzę dużo ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu, dziękuję pięknie za życzenia ;:196 . Wprawdzie Święta rodzinne tylko wirtualnie, ale za to z piękną, słoneczną, choć chłodną pogodą. Mogłam pobiegać po ogrodzie ;:138 przed powrotem zimy ;:14
Dzisiaj za oknem biało ;:oj , tym gorętsze pozdrowienia na poświąteczny tydzień ślę ;:168

Loki, kokorycze mnie zauroczyły i będę się starać o więcej kolorków, a co to się podziało z tym tulipanem, to nie mam pojęcia ;:185 . Wyrósł wyższy niż rodzeństwo, to pewnie już zabrakło mu sił do wyprodukowania większej ilości płatków ;:306

Halinko, kwiatuszki sobie poszalały, a dzisiaj dostały śniegiem po nosach ;:145
Ta moja miodunka o zmiennym kolorze kwiatków, nazywa się "miodunka ćma", szczerze mówiąc nie wiem dlaczego, poczytam ;:108 i nic jej nie atakuje, jest nie do zdarcia i w dodatku bardzo się rozsiewa. Musiałam coś źle napisać przepraszam. ;:196

Święta chłodne, chwilami wręcz zimne, w dodatku z wiatrem wyrywającym włosy z głowy, ale słoneczne ;:215 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A dzisiaj ;:oj

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Marto u mnie jest to samo, ale śniegu znacznie więcej i dalej lekko pada ;:145
Z tą miodunką to ja widocznie źle zrozumiałam, wybacz starszej kobiecie ;:223
Ciekawa jestem jak duży masz ogród, że tyle piękności u Ciebie i w tak dużych ilościach ;:433 ;:433
Buziaki kochana ;:79 ;:79 i tylko ;:3 ;:3
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu po świętach! Jak zwykle u mnie mniej kwitnie, ale więcej śniegu ;:306 A wszystkie plany na dzisiaj poszły się paść... będą ciche zajęcia w domu :wink:
Wczoraj wiało, że łeb chciało wyrwać a wyrwało sąsiadowi blachę z dachu, która sukcesywnie umilała na wietrzne dni :;230 Słoneczka nie widziałam już jakiś czas, ech!
Miłego tygodnia i ciepła topiącego śnieg ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto pogoda nie nastraja pozytywnie i u nas zimowe widoki, chyba tej bieli jest więcej.
Kilka dni nieobecności w Twoim wątku, a tu zrobiło się kolorowo. Piękne pierwiosnki, zwróciłam uwagę na ich środki, teraz myślę czy moje też mają takie kontrastowe środki. Lawendowe wyjątkowe ;:215
Ten tydzień chyba spędzimy w domu, do ogrodu nie da się iść i popracować.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kokorycze jakoś szczególnie mi się spodobały ostatnimi czasy? Z drugiej strony bardzo krótko kwitną? U mnie w dwa tygodnie było po sprawie?

Co do tulipana ? czasem się takie mutanty trafiają? Ja raz miałem czterokrotnego (cztery płatki i cztery działki).

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie po nocy dużo więcej śniegu i znacznie grubsza pierzyna, na drzewach gruba szadź- cudownie! ;:oj
Wiosna u Ciebie rozbudzona na całego, ;:138 ;:215 u mnie jeszcze cebulowe przeciągają się po zimie..Ale wiosna znów zastopuje.. ;:145

:wit .
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, u mnie przed szóstą rano dopiero zaczynało padać, a teraz już jest pierzynka.
Nie mam Ci nic do wybaczania, starsza kobieto ;:168 , to moja wina, bo powinnam dopisać "miodunka ćma" i byłoby jasne :roll:
Całej działki mam 20 arów, a powierzchni do obsadzania, jakieś 12, trochę już mi zaczyna brakować terenu ;:306
Tobie też życzę słoneczka, a jeszcze bardziej ciepła. ;:196

Marysiu, u mnie dopadało więcej śniegu. ;:108 Zimno i deszcz zapowiadali, ale żeby śnieg. ;:185 Pewnie ten tydzień posłuży zawiązywaniu sadełka poświątecznego, bo zimno w prognozach, a nie ma co narażać się na przeziębienie. ;:124
Widziałam u Ciebie kwitnące przeróżne piękne kwiatuszki w wielu odmianach ;:138 , a Ty narzekasz ;:124
Słonecznie było, dopiero dzisiaj chmurzyska, ale ten wiatr mnie okropnie denerwował. Dźwięczącej blachy ogromnie Ci współczuję ;:168 . Był taki luźny kawałek na pobliskim sklepie, to kiedy wiało, słyszałam ten dźwięk nawet w domu ;:223 Na szczęście zreperowali to jesienią.
Lubię pochmurne dni, byle tylko było cieplutko, ale Tobie życzę dużo słońca razem z ciepłem ;:196

Dorotko, ciepło w ubiegłym tygodniu, mocno przyspieszyło wzrost i kwitnienie roślin w ogrodzie.
Te pierwiosnki to jakaś mieszanka. Kiedy kupiliśmy działkę,posadziłam w rządku pierwiosnka gruzińskiego, wyniosłego i bezłodygowego. Po latach zostały właśnie takie. Nie wiem, który z którym się skrzyżował. ;:185
Miejmy nadzieję, że prognozy się zmienią i wiosna wróci ze słońcem i ciepłem. ;:196

Loki, niektóre kwiatki kwitną tylko jeden dzień, to dwa tygodnie kwitnienia kokoryczy, to szmat czasu :D , a są piękne ;:167
Mutanta będę obserwować, jeśli za rok się pojawi :wink:

Maryniu, wiosna się rozszalała w ogrodzie przez chwilę i znów zniknęła ;:185 Mam nadzieję, że te chłody trochę wstrzymają wegetację i będziemy cieszyć się kwitnieniami jak zrobi się naprawdę ciepło. ;:138

Od rana sypało i zrobiło się zimowo ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Martusiu, dziwna sprawa, bo ja bywałam u Ciebie dosyć często i zupełnie nie rozumiem, jak to się stało, że zagubiłam Twój wątek. ;:7 Twoje odwiedziny u mnie przypomniały mi o Tobie, dziękuję. ;:180
W Twoim ogrodzie całe łany pięknych kwitnień! ;:138 Kolorowe krokusy różnego autoramentu, ogrom zawilców, mnóstwo pierwiosnków tudzież wiele innych cudowności wiosennych cieszy Twoje oczęta. Aż żal, że to wszystko zostało pokryte białym puchem. Nie teraz, ;:185 nie w czasie, gdy kwitną kwiatuszki, ;:185 ;:185 niech już ta spóźnialska wiosna pogoni resztki upartej zimy! ;:134 ;:134
Słonka życzę i ciepełka. ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Po Twoim ogrodzie widać, że apetyt rośnie w miarę jedzenia ;:306 Chciałabym (albo i nie) mieć Twoje 20 arów, a mam jedynie 3. Ale też brakuje mi miejsca :;230
Mam wrażenie, że mieszkasz w ogrodzie botanicznym, takie masz ilości wszelakiego kwiecia. I na dodatek chyba dużo cieplej u Ciebie, skoro aż tyle z nich uraczyło Cię kwiatuszkami. Śliczne kokorycze, mam je dopiero po raz pierwszy, właśnie się pokazały, ale jeszcze ostatnio nie kwitły. Maczek walijski kiedyś zaprosiłam do siebie, ale jednak nie zdecydował się pozostać, a Twoje już nawet zadomowione ;:oj Będą się żółcić na rabatkach i zachwycać swoja delikatnością.
Śnieg chyba dzisiaj zaskoczył wszystkich, mnie również, chociaż miałam go sporo mniej. Nie może coś się ta wiosna rozkręcić, co zrobi krok do przodu, to za chwilę się cofnie. Nie rozpieszcza nas w tym rokuObrazek
Pozdrawiam poświątecznie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”