Kumato jest chyba bardziej czekoladowy. Raczej indygo rose albo coś podobnego. Dostałam podobne od sąsiadki, która oczywiście nazwy nie zna roboczo nazwałam "czarny Żanety" i też usiłuję go zidentyfikować.
Te z pierwszego zdjęcia wyglądają jak indygo.
Następne dwa jak Kumato.
Jedynie Marek może rozróżnić u siebie.
Kumato zanim dojrzeją są barwy ciemno zielonej.
Poczekamy,może odpowie.
Na zdjęciach są te same pomidorki. Z propozycji podesłanych skłaniał bym się ku indygo. On faktycznie jak dojrzewa to najpierw przebarwia się na fioletowo, a teraj jest czarny jak węgiel i czerwonym czubeczkiem.
Dziś była degustacja k37 najbardziej smaczny z odmian powyżej 100g wagi, jest mało plenny ale ma najgorsze miejsce za rok pójdzie do szklarni, zasłużył.
Ma ktoś z was zdjecie przekrojinego pomidora k142?
Jak nie to czy ma on puste komory, jest bardziej mięsisty i ogolnie jaki w smaku? Po zdjęciach faworyta zaciekawiła mnie ta krzyżówka