Dorotko,skoro mają pierwszą zimę za sobą,to ...pierwsze koty za płoty...Będą kolejne zimy Ewuniu,ten skalniak jako całość, jest organizmem żywym.Każdego roku się zmienia, zarówno część żywa jak i ta kamienna
...pod drzewami...
...ostatni zakup...
...i Ghostmaster.
Olgo,mieszkasz w tak cudownym miejscu,że ten fakt rekompensuje późniejszą wegetację host.Pozdrawiam Zakopane Piotrze,jest mi bardzo miło.Dzięki. Dorotko,ja też tak dokupuję,dokupuję i ciągle mam ogrodniczy niedosyt
Pesteczko,cieszę się,że Ci się podoba.Pytasz o kamienie To efekt moich wyjazdów w góry na ,,spacerki"Żona spaceruje a ja wyszukuję kamolków.To chyba też element pasji ogrodniczej.Dokładnie są to łupki i łupki z kwarcem...
Colli,na pewno przez najbliższy sezon i przyszły rok będą w tych donicach..Te miniaturowe będą w donicach cały czas, gdyż łatwiej je wyeksponować. Pozostałe z upływem lat będą przesadzane do większych donic, lub co niektóre do gruntu.
Bożenko,cieszę się,że delikatnie Cię zainspirowałem;)
...hosta NN dzisiaj zakupiona.
i miniaturka Medusa,już posadzona-w donicy
Dzisiaj był super dzionek,do pracy w ogrodzie.Wiaterek,chmurki,komary
Moje ulubione miejsce wypoczynku,co prawda rzadko w nim odpoczywam,ale jest
...widok z kuchni:
Na koniec dzisiejsze zakupki.
Piękne te Twoje hosty Uwielbiam te rośliny ..powoli się kończy miejsce więc pozwolisz ,ze ściągnę pomysł z donicami A gdzie je przechowujesz zimą?Nie mam piwnicy
Cudny ogród ..zadbany i taki elegancki
Miłego wieczoru
Danusiu,witam Cię gorąco. Ja swoje donice z hostami trzymam w piwnicy, oraz we wnęce pod tarasem. Jeśli mają zimować na zewnątrz,musza być zabezpieczone przed mrozem...
Jacku, nie boisz się tych Hościątek trzymać zimą w donicach? Dlaczego tak? Chcesz dać im szanse odpowiedniego rozrośnięcia się? Ale słodkie maluszki przy tych moich monsterach