Moniko, pytałaś o Pisarzowice. Jak zauważyłaś pewnie jest tam dużo różnych szklłek, z nieco odnienną ofertą. Ja osobiście wolę jeździć do nich poza Świętem. Mniejszy tłok, spokojniej. W ogóle zauważyłam, że w bliskich mi szkółkach, jest mniejsza oferta niż kilka lat temu. Gdzieś "pochowały się" całe rzędy przeróżnych odmian, które równe, porządnie opisane stały od wiosny do jesieni. Teraz po szczycie zakupowym wiosną robi się smętnie, aż do następnego, np. letniego hortensji lub jesiennego, dereni.
jeśli wybierzesz się kiedyś do Pisarzowic, polecam też szkółkę w Łodygowicach (w kierunku Żywca). Ja ją lubię. Jest tam dość fajny wybór roślin, ale bardziej domowa atmosfera.
Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
-
- 50p
- Od: 31 sie 2010, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Iguś , we wrześniu robiłam sadzonki z żurawek, kilka posadziłam na miejsce stałe ( maleństwa , ale chyba sie ukorzeniły) , a 3 wsadziłam do doniczek i trzymam w domu na parapecie, mając nadzieję , że do wiosny podrosną. Dobrze , czy nie? Temperatura - najczęściej 20 st.
A od Ciebie ze sklepu już wybrałam kolejne , kiedy będziesz zbierać zamówienia? wiem , że jeszcze wcześnie , ale ja już nie mogę się wiosny doczekać
A od Ciebie ze sklepu już wybrałam kolejne , kiedy będziesz zbierać zamówienia? wiem , że jeszcze wcześnie , ale ja już nie mogę się wiosny doczekać

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Elu, zamówienia już zbieram.
Jeżeli sadzonki były ukorzenione to spokojnie przezimują. 

- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W takim razie, trzeba "zapuścić żurawia" w opisy i poczytac, które odmiany by mi sie przydały...
Kolejna część wątku jest tutaj.
Kolejna część wątku jest tutaj.