Ogródek Gosi cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Gosi cz.5
Goś, śliczna seria - no i co Ty miła moja chcesz od swoich rabatek?! A ten kamień nieodmiennie nasuwa mi myśl o .... wodzie. Fontanna alba wodospad - świetny.
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu - ja też chciałabym się zapytać co to za roślina kwitnąca na fioletowo na ostatnich dwóch zdjęciach?
Jakoś nigdy nie przyszloby mi do głowy aby posadzić petunie do gruntu, brawo - fajny pomysł
Jakoś nigdy nie przyszloby mi do głowy aby posadzić petunie do gruntu, brawo - fajny pomysł

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,pozwolisz,że za Ciebie odpowiem-ta roślinka to dzwonek Poszarskiego - bardzo wdzięczna bylinka , jak ją raz zaprosicie do ogródka,to zagości tam na zawsze. Bardzo ładnie kwitnie przez całe lato.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Witaj Gosiu, ogród masz przepiękny, jestem pod wrażeniem mnóstwa roślin i kolorowych rabat, na tle zieleni cudownie wyglądają. Róże szczególnie zachwycają, są wspaniałe. Z przyjemnością zwiedzałam te piękne zakątki. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Marylko, Danusia odpowiedziała za mnie. To dzwonek Poszarskiego. Jest to rewelacyjna roslinka, bo kwitnie prawie non stop. Dziewczyny piszą, że strasznie się rozrasta, ale u mnie jakoś rośnie w jednej kępie. A za nim to nie drzewo tylko kamień
Izuniu, te rabatki to jeszcze jak Cię mogę
Podobają mi się najbardziej. Najgorzej nie lubię tylnych rabat. Nad tymi muszę popracować.
Może to i myśl z tym wodospadem, tylko kto mi prąd do tego doprowadzi
Asiu, to dwonek Poszarskiego. Danusia wyżej opisała go trochę. Ja dodam, że jak na razie nie narzekam na jego zaborczość.
Jeśli chodzi o jednoroczne na rabacie, bo obo petunii posadziłam jeszcze lobelie, to w przyszłym roku będzie ich więcej. Sprawdziły się. Wyglądają cudnie. A dodatkowym atutem jest możliwość aranzowania rabat co roku inaczej.
Danusiu, dziękuję za odpowiedź
Ja jak na razie jestem nim zachwycona. Mówisz, że w przyszłym będę z nim walczyła?
Irenko, zawstydza mnie tak pozytywna opinia osoby, która ma tak cudowny ogród jak Ty.
Ja mam totalny miszmasz roślinny. Dopiero od jakiegoś czasu staram się jakoś zestawiać ze sobą rośliny, a i tak nie zawsze mi się to udaje. Za bardzo lubię mieć jakąś roslinę niż myśleć o kompozycji.
Maju, cieszę się, że lubisz zaglądać do mnie
Na ostatnim zdjęciu jest dzwonek Poszarskiego. Danusia podała kilka informacji na jego temat.
NN

Jazz. Okrywowa. Pierwszy rok u mnie. Coraz bardziej mi się podoba.

Miniaturowa NN

Pilgrim

Izuniu, te rabatki to jeszcze jak Cię mogę

Podobają mi się najbardziej. Najgorzej nie lubię tylnych rabat. Nad tymi muszę popracować.
Może to i myśl z tym wodospadem, tylko kto mi prąd do tego doprowadzi

Asiu, to dwonek Poszarskiego. Danusia wyżej opisała go trochę. Ja dodam, że jak na razie nie narzekam na jego zaborczość.
Jeśli chodzi o jednoroczne na rabacie, bo obo petunii posadziłam jeszcze lobelie, to w przyszłym roku będzie ich więcej. Sprawdziły się. Wyglądają cudnie. A dodatkowym atutem jest możliwość aranzowania rabat co roku inaczej.
Danusiu, dziękuję za odpowiedź

Ja jak na razie jestem nim zachwycona. Mówisz, że w przyszłym będę z nim walczyła?
Irenko, zawstydza mnie tak pozytywna opinia osoby, która ma tak cudowny ogród jak Ty.

Ja mam totalny miszmasz roślinny. Dopiero od jakiegoś czasu staram się jakoś zestawiać ze sobą rośliny, a i tak nie zawsze mi się to udaje. Za bardzo lubię mieć jakąś roslinę niż myśleć o kompozycji.

Na ostatnim zdjęciu jest dzwonek Poszarskiego. Danusia podała kilka informacji na jego temat.
NN

Jazz. Okrywowa. Pierwszy rok u mnie. Coraz bardziej mi się podoba.

Miniaturowa NN

Pilgrim

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Gosiu, 'Pilgrim' przecudna...już ją sobie notuje

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Gosiu,

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Gosiu Twoja NN jest bardzo podobna do mojej Crocus Rose.Czy ona bieleje pod koniec kwitnienia
Crocus Rose

Crocus Rose

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu Jazz jest prześliczna, taka delikatniutka i pełna uroku .....a i pozostałe to piękności 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosiu, Pilgrima polecam. Zmieniłam już podpis, bo wpisał mi się Pilgrim na mojej Nn.
Pilgrim na cudny cytrynowy kolorek no i zapach.
Maju, jak wiosną się przypomnisz to kawałek dostaniesz
Alu, chyba to nie Crocus. Sama już nie wiem, czy to przypadkiem nie jest Lione? Nie pamiętam tego zdjęcia.
A to kolejna NN do rozpoznania

Aga, najpierw kupowałam same napakowane róże. Teraz podobają mi się takie delikatne, chociaż od pełnych nie odstąpię.
Jestem bardzo ciekwa jak Jazz zachowa się w tym roku. Został przesadzony i potraktowany lepiej niż poprzednio, bo rósł na miejscu tymczasowym.
Pilgrim na cudny cytrynowy kolorek no i zapach.
Maju, jak wiosną się przypomnisz to kawałek dostaniesz

Alu, chyba to nie Crocus. Sama już nie wiem, czy to przypadkiem nie jest Lione? Nie pamiętam tego zdjęcia.
A to kolejna NN do rozpoznania

Aga, najpierw kupowałam same napakowane róże. Teraz podobają mi się takie delikatne, chociaż od pełnych nie odstąpię.
Jestem bardzo ciekwa jak Jazz zachowa się w tym roku. Został przesadzony i potraktowany lepiej niż poprzednio, bo rósł na miejscu tymczasowym.
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Gosiu, kot usiadł na myszy (komputerowej) i zepsuł mi wpis do Ciebie. Ale już przynajmniej na tyle opanowałam k. że nie
psuję sama, co często na początku mi się zdarzało.
Bardzo ładnie komponujesz róże z bylinami. Obecna moda takiego
ich sadzenia bardziej mi się podoba, niż tradycyjne różanki. Też tak teraz sadzę i podobno chroni też trochę róże przed chorobami.
Ciekawa jestem, ile masz już krzewów różanych?
psuję sama, co często na początku mi się zdarzało.

ich sadzenia bardziej mi się podoba, niż tradycyjne różanki. Też tak teraz sadzę i podobno chroni też trochę róże przed chorobami.
Ciekawa jestem, ile masz już krzewów różanych?

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Margo2 pisze:[
Danusiu, dziękuję za odpowiedź![]()
Myślę Małgosiu,że walczyć z nim nawet nie będziesz chciała.Rozsiewa się ,to fakt ale dla mnie to tylko zaleta,bo albo przenoszę go na inne rabaty,albo obdarowuję znajomych.Nawet jak się zrobią nadwyżki ,to z usunięciem nie ma dużego problemu-siewki są kruche i łatwo je wyrwać.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
najpierw kupowałam same napakowane róże. Teraz podobają mi się takie delikatne, chociaż od pełnych nie odstąpię.

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
A mnie się bardzo Jazz podoba. Lubię takie okrywówki. A jak wysoko ona u Ciebie Gosiu urosła?