Mój fijoł
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój fijoł
Ewcia, pisalas u mnie ze Twoja sasiadka przechowuje zima tez cale niecierpki. Jak to cale? wykopuje sie to-to z korzeniami i bach do doniczki? tnie sie krotko, czy tylko kwiaty obcina?
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, obiecałam fotki żurawek, ale w małym niedoczasie byłam. postaram się to zrobić dzisiaj wieczorkiem.
Fajnie, ze można powiedzieć: "jak dobrze mieć sąsiada"
Fajnie, ze można powiedzieć: "jak dobrze mieć sąsiada"

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Markus, mam nadzieję, że dosadzę więcej powojników
Jule, sąsiadka w zasadzie uprawia niecierpki w doniczce, po prostu je przenosi do domu. Przycina o połowę. Kiedyś przechowałam tak heliotrop-wykopałam z gruntu do doniczki, przycięłam i wniosłam do domu. Marny był, a zaczął rosnąć, gdy w maju wysadziłam do gruntu.
Justyna, mam takie szczęście, jakie nie każdemu się trafia-fajnych sąsiadów

Jule, sąsiadka w zasadzie uprawia niecierpki w doniczce, po prostu je przenosi do domu. Przycina o połowę. Kiedyś przechowałam tak heliotrop-wykopałam z gruntu do doniczki, przycięłam i wniosłam do domu. Marny był, a zaczął rosnąć, gdy w maju wysadziłam do gruntu.
Justyna, mam takie szczęście, jakie nie każdemu się trafia-fajnych sąsiadów

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Witam Ewo
.U Ciebie to takie wszystko wychuchane,zaplanowane,wypielone,że aż sumienie mi krzyczy;idż popiel,idż popiel....
Ale ja jeszcze tu posiedzę 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- ewamaj66
Podzielam zachwyt nad cienistą rabatą! Ale coś ta Twoja brunera Langtress mało ciapata
, nie uważasz?
A czarnuszki budzą wspomnienia...Siałam je w czasach, kiedy jeszcze siałam
Będziesz robiła suche bukiety?

A czarnuszki budzą wspomnienia...Siałam je w czasach, kiedy jeszcze siałam

- ewamaj66
Langtress mam od kilku tygodni (Jack Frost też) i uważam, ze dobrze sobie radzą
Coraz więcej ciapek. Coraz większa roślina. Nie cierpię suchych bukietów-budzą wspomnienia zieloności zimą. Sąsiadka zbiera suchotki-u niej mi się podoba
Jeżówkę wsadziłam (z braku miejsca) na skalniak, potem przeniosłam na miejsce stałe-3 lata temu. Na wybranym miejscu nie żyje, ale w tym roku pojawiła się znów na skalniaku. Przeniosę gdzie indziej

Jeżówkę wsadziłam (z braku miejsca) na skalniak, potem przeniosłam na miejsce stałe-3 lata temu. Na wybranym miejscu nie żyje, ale w tym roku pojawiła się znów na skalniaku. Przeniosę gdzie indziej

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
A to teraz mi klina zabilas - do czego ja takie wielgachne kupki niecierpkow wsadze
Jestem ciekawa czy to-to ma duze korzenie .. ale moze sprobuje je przechowac hmmm chociaz jak sobie pomysle, ze musze doniczke skombinowac, ziemie zakupic - to mi sie nie oplaca, bo ja za te 10 szt 3 zlocisze zaplacilam 

- ewamaj66
Jule, myślę, że powinnaś spróbować sadzonkowania. Do jednej małej doniczki wsadzisz 2-3 sadzonki, a jest szansa, że się ukorzenią. Z każdej możesz uzyskac dużą roślinę po zimie. Sąsiadka ma 2 niecierpki przechowując rośliny, a ja z sadzonek mam też dwie-gdzie trzy doniczki załatwiły koty
Jest odpowiedni czas na posadzenie kawałków roślin
Na chudym wrzosowisku coś się dzieje.

Na chudym wrzosowisku coś się dzieje.

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ewo, cienista fajnie wygląda.
Też nie przepadam za suchymi i sztucznymi kwiatami.m Wolę jeden, ale żywy.
Co zrobić, żeby mieć piękne kępy dzielżanów? Bardzo mi się podobają.
Twoje wrzosowisko chude a moje małe. Ale też tam coś się zaczyna dziać. W ubiegłym roku przesadziłam wrzosy i wrzośce z przedogródka, gdzie padały, na kwaśną za domem. Tam im znacznie lepiej.
Też nie przepadam za suchymi i sztucznymi kwiatami.m Wolę jeden, ale żywy.
Co zrobić, żeby mieć piękne kępy dzielżanów? Bardzo mi się podobają.
Twoje wrzosowisko chude a moje małe. Ale też tam coś się zaczyna dziać. W ubiegłym roku przesadziłam wrzosy i wrzośce z przedogródka, gdzie padały, na kwaśną za domem. Tam im znacznie lepiej.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ewo lubię takie "skrawki błękitu" w ogrodzie, dlatego zainteresował mnie ostrzeń powabny.
Przeczytałam, że jest to roślina jednoroczna. Czy on się rozsiewa?
Przeczytałam, że jest to roślina jednoroczna. Czy on się rozsiewa?
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Ewuniu wspaniałe zakątki swojego ogrodu nam pokazujesz, ujęła mnie ta rabata cienista
wszystko piękne wypielęgnowane i zadbane
Miłego dnia

Miłego dnia

- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Oj, mi też spodobał się ostrzeń powabny
Wysoka to roślinka? I wysiewa się, czy jednak wieloletnia

Wysoka to roślinka? I wysiewa się, czy jednak wieloletnia

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ja nie wiedziałam że dzielżany to takie wysokie rośliny. One tak zawsze czy tylko w tym roku?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki