Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Wiktorio, moje obie szczepki są zdobyte w sposób nielegalny i dlatego mam aż dwie. :wink: Jednak pocieszam się, że rośliną mateczną nikt się specjalnie nie interesował, a że to w ogóle jest hibiskus poznałam po jednym jedynym kwiatku, choć był to już wielki okaz chyba miał ponad półtora metra wysokości. Gdyby się przyjął, to byłby pełny czerwony.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wiktorio wytęp robale !! Fakt robale zawsze znajdą to co lubią !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rapunzel - w takim razie życzę cierpliwości :) . No, ale jeśli zdobyte nielegalnie, to powinny pięknie rosnąć :wink: :D .
Mój też ma być czerwony, o ile dobrze pamiętam (teraz nie sprawdzę, bo dostałam go dość dawno i PW już mi się pewnie wykasowało).
Lidko - sezon balkonowy się kończy i już dam spokój robactwu. Te nasturcje i tak nie przetrwają zimy, więc nie ma sensu na siłę ich ratować, a przynajmniej ja się nie będę podtruwać :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

No proszę a to CI niespodzianka mszyce jak najbardziej ;:44
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Wiktorio prawie nadrobiłam zaległości i muszę przyznać fajniutkie nowości zamieszkały u Ciebie. ;:138
I nawet miejsce się dla nich znalazło. ;:224 :uszy
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wiktorio szkoda że te robale nie mogą nas tak dalekim łukiem ....... Nie znam sie na nich ale też sporo tu tego czytam
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wiktorio gratuluję pędzika na falku i cudny kolorek dendrobium :)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Wiktorio kolorek storczykowych kwiatuzków mimo, że lekko sfałszowany przez aparat jest bardzo ładny. ;:63
Zawsze zadziwia mnie to, jak bardzo mszyce upodobały sobie nasturcje. :roll: Widać jest to ich wyjątkowy przysmak, że
nawet na jesień potrafią do nich trafić, zupełnie, jakby miały jakiś radar. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasik - ;:196 .
Arleto - dziękuję bardzo ;:196 .
Lidko - ;:196 . Chyba za dobrze by nam i roślinom było, gdyby robactwo nie istniało :roll: :wink: .
Trzynastko - bardzo dziękuję ;:196 .
Elciu - ;:196 bardzo się cieszę, że spodobało Ci się dendrobium :) .

Po obejrzeniu kilku niedawnych wpisów u mniodkowej postanowiłam i ja pochwalić się moimi dwoma maluchami skrętnikowymi :) . Kiedyś już je pokazywałam, ale od tamtej pory trochę podrosły. Starszy (i większy) został osierocony przez rodzica i musi sobie radzić sam. Myślę, że całkiem nieźle mu to idzie. Natomiast nieco młodszy kurczowo trzyma się brzegu rodzicielskiego listka i za żadne skarby nie chce się usamodzielnić :wink: . Oto one w dwóch odsłonach:
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ooooooooo :heja ale czadowo! :heja jednak poradziłaś sobie z nimi wzorowo ;:138 dla nich za chęci do życia ;:108 i powiedz mi teraz - nadal trzymasz pod przykryciem czy już wystawiasz na światło i tlen? bo ja nie wiem czy trzymać w pudle czy już na parapet ;:24 choć z moim jednym to z czym do ludzi ;:14
a tak w ogóle to stwierdzam, że jednak najłatwiej o maluszki z całego liścia, najpierw ukorzenić w wodzie, potem do ziemi i "cyk" i są :tan
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ;:196 , choć wcale tak różowo nie było :) . Te maluchy siedzą w przeciętej butelce i wydaje mi się, że jest im tam dobrze. W tej chwili nie będę z nimi nic robić, no chyba, że całą butelkę przeniosę bliżej światła :) . Byle dalej chciały żyć ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Maluchy trzymaja się dzielnie, teraz to juz z górki ;:108
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

Ale super, że pokazały listki nawet w przededniu zimy :D czują wiosnę? :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nyskadu - dziękuję ;:196 za wiarę w moje siły :wink: . Faktycznie, kiedy już się wykluły, jakoś tak mniej je niepokoję. Mają spokój, więc może sobie poradzą :) .
Ado - ;:196 . Ale fajnie by było, gdyby już szła wiosna. Ja jestem bardzo chętna na brak zimy :D .

Moje zieleninki nie odpoczywają, chyba w domu jakoś przytępiły im się instynkty :wink: .
Fikus pumila z Lidla rośnie, tylko "ubranko" mu się znudziło i postanowił pozbyć się bieli (przynajmniej częściowo). Wypuścił gałązkę z zielonymi liśćmi, za to dużo większymi od tych biało-zielonych:
Obrazek
Naranjilla ma coraz bardziej dojrzałe owocki, ale zamiast skupić się na nich, nadal kwitnie:
Obrazek Obrazek

Balkonowce również nie poszły spać :roll: . Skrętnik wypuszcza coraz to nowe kwiatuszki. Nie jest już nimi tak obsypany, jak wcześniej, ale są :). Zdjęcie nieco dziwne, bo robione zza regału:
Obrazek
Zapomniany przeze mnie niecierpek - kiedy zabierałam go z balkonu, myślałam, że już dawno po nim. A ten się wykaraskał i wygląda na to, że po drugiej stronie drzwi balkonowych jest mu całkiem nieźle:
Obrazek
I na koniec dipladenie: jeszcze żyją. Zrzuciły dwa pączki, kilka listków im zżółkło, ale jeszcze się jakoś trzymają i chcą kwitnąć. Kwiat dużo mniejszy, niż na balkonie, ale jednak jest (i pączki też są :tan ). Do doniczki załapało się nasionko nasturcji i teraz mam dylemat: rwać, czy nie rwać - nie chcę sobie sprowadzić plagi mszyc do domu :roll: :
Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »