Moje słoneczniki kolorowe w tym roku nie urosły i mają małe kwiaty ale też ślicznie wyglądają ..
lobelle tez nadal kwitną , nie wiem czy niebieską zabierać do piwnicy bo co roku mimo dobrego okrycia wymarza , wilczomlecz ma ładny kolor liści ,ciekawe jaki będzie kwiat ?//
Stasiu u mnie też rosną wilczomlecze kulkowe ,to jest kwiat ,bardzo nieciekawy . Sam się rozsieje ,będą po dwa pod kątem prostym cienki listki, sporo pielenia . Ja zostawiam dwie rośliny tylko dla ciekawego układu liściu .
Stasiu dawno mnie u Ciebie nie było a tu tyle się wydarzyło.
Fajną wycieczkę miałaś, bo i ogród fajny.
Nowy dach aż lśni nad okolicą i bardzo dobrze że robotnicy oszczędzili Twoje roślinki.
I wciąż u Ciebie tyle kolorowego kwiecia a Ty straszysz ostrą zimą, dwie takie pod rząd w zupełności wystarczą, należy się nam teraz taka normalna bez żadnych anomalii.
Ojej Stasiu fakt marcinki od Ciebie mi zakwitły a nasionka kamiennych leża naszykowane do wysyłki A wilczomlecz kupiłam wiosna na targu i miał tylko takie śmieszne kulki
Janeczko u mnie przez suszę bardzo późno wzeszły dlatego myślałam że nie zakwitną
a jednak dały radę
Krzysztof dzięki za podpowiedź bo nigdy nie zauważyłam kwitnięcia tego wilczomlecza
Aleksandrze czy kulkowe to takie same czy inne ,można sobie z nimi poradzić
Basiu a jeszcze podobno odstraszają nornice
Majeczko dobrze że zajrzałaś dach błyszczy bo się zbierałam już dawno
zimy tez nie chcę chyba zapadnę w sen zimowy i wrócę latem
Marzanko to się cieszę że masz kolorową jesień ,wilczomlecz to chyba jakiś inny niż mój
Przy sobocie i wykoszonym trawniku wkleję kilka zdjęć
Dokończona rabatka dla liliowców
Droga która jeżdżę do Milicza
Dostałam od sąsiadki nasiona takich kwiatów może ktoś wie jak się nazywają, one już kończą kwitnienie
nasiona mają w strąkach są wysokie i jeden kwiat jest co najmniej trzy kolorowy .Zdjęcie słabe bo już się
robił wieczór.
Trawniczki zadbane ,chyba to już ostatnie koszenie .Rozchodniki i różyczki ładnie się prezentują ,a to kocisko śpi po łowach . Piękna droga ,dobrze że nie jedziesz o tej porze do Milicza bo by Cię oślepiało .
Też mam takie kwiaty ale zapomniałam jak się nazywają .. U mnie tez zaczynają kwitnąć marcinki i rozchodniki ..dobrze że jest cieplutko to miło się pracuje w ogrodzie ..
Stasiu ten wilczomlecz groszkowy jest dwuletni i podobno zakwita dopiero w drugim roku...A ty ile go masz
Mój od Ciebie jest piękny ale nie kwitnie...jeśli to jego drugi roczek i kwiatów nie ma to znaczy że w następnym roku już go nie będę miec
I jeszcze pytanko o moją-Twoją delospermę...czy ona zimuje w gruncie czy trzeba ją na zimę wykopac
Aleksandrze podobno trawę ostatni raz kosi się w pażdzierniku ale czy urośnie jeszcze
Ja jak jadę do Milicza to słońce mam z tyłu masz rację inna pora dnia
Andrzejku tak już jest na forum że rabatki trzeba powiększać inaczej nie ma
Janeczko masz rację jak ciepło to fajnie i oby jak najdłużej było to i dłużej wszystko po kwitnie
ciekawe czy w tym roku zdążą chryzantemy późne zakwitnąć bo w tamtym roku zmarzły w pąkach
Ewuś ja mam te nasionka trochę wysiałam a resztę zostawię na wiosnę bo nie
wiem kiedy je wysiać ale za nazwę to zaraz się dowiem
Grażynko wilczomlecz będziesz miała i to nie jeden bo on sam się wysieje nawet
nie będziesz wiedzieć kiedy ja miałam tak samo posadziłam i zapomniałam ale teraz jest wszędzie
nawet go wyrzucam ,delospermę lepiej sobie nasadź w doniczkach i przechowaj w chłodnym miejscu
bardzo delikatnie podlewaj bo wątpię żeby Ci na zewnątrz wytrzymała moja nie wytrzymała ta różowa
a mam jeszcze zółtą miała być mniej wytrzymała na mróz a jednak przeżyła tylko żółta słabo rośnie i słabo kwitnie
Witaj Stasiu , masz takie piękne kwiaty, tylko gratulować.
Zbieraj nasionka cleome i wilczomlecza kulkowego. Dla mnie też. Muszę porządnie w Twoim ogrodzie "poszperać" i znaleźć inne nowości.
Masz cudowny słonecznik, ten bardzo ciemny. I psiorka i kociambra.
Adresy do moich wątków Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.