I pomyśleć że do Chorzowa mam 10min a taka różnica! U mnie już wszystko stopniało jedynie po północnej stronie altany gdzie mam kompostownik została odrobina śniegu. Coś o oleandrach gawędzicie mój w domu na parapecie obudził się z zimowego spoczynku i zaczął puszczać nowe pędy
Przyszłam do Tosi zobaczyc wiosenne obrazki, a tu zima . Wiedziałam, i mimo, że cały dzień wybierałam się na działkę, to nie poszłam. Oszczędziłam sobie widoku i nerwów. Byłam natomiast w Lidlu i kupiłam tą pergolę drucianą za 30 zł. Gdzieś trzeba było iść.
Tosiu
U mnie też leży to białe i jest zimno. Byłam dziś karmić moje kociambry i ledwo ustałam tak ciągło od nóg zimno
Moja róża lidlowska jest cała w wosku i nie myśli wypuszczać listków, chyba mam jakiś wybrak życzę sobie i Wam
Joluś, ja wosk oskubałam. Dużo cierpliwości mnie to kosztowało, ale już ma listeczki, a druga duże pączki liściowe. Danusiu, miło mi, że do mnie zajrzałaś! Tobie też życzę słoneczka
Trzymajcie kciuki, ale i tak nie damy Tosi utopić, staniemy murem i obronimy ją.
Tak jak pisała Ula, z tego białego będzie woda a na dzisiejszą noc mają pierzynkę. Moje na słoneczku straciły okrycie i będzie im zimno w główki.