Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Tawuły o tej porze roku prezentują się wybornie ;:3
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu coraz piękniej u Ciebie , ale masz dużo serduszek ;:138 ;:138 i takie duże .Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu u Ciebie już całkiem zielono.
A serduszka rewelacyjne. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Marylko, do tej pory nie spadła u mnie ani kropla deszczu, a więc stoję z tym wężem co rano i co wieczór i podlewam. A ty z konewką? Ja bym nie dała rady :roll:

Malinko, piaskownica to królestwo moich wnuczek i to one podczas świąt przygotowywały jakieś przyjęcie, wzorując się na starszych :D A my sobie siedzieliśmy na dworku przy świątecznej kawce z ciastem.

Paula, serduszka kwitnie u mnie co roku. Ale na przykłąd mam ją w drugim miejscu posadzoną i tam już ani rośnie, ani kwitnie, choć ziemię ma dobrą i rośnie niedaleko tej pierwszej. Dziwne...

KDanusiu, ja ogromnie lubię wiosnę, a szczególnie maj, który już nastąpi za kilka dni. Wtedy dopiero świat stanie się nieziemsko piękny, przypominając rajski ogród :D

Dkny, tawuły są piękne także jesienią, gdy się przebarwiają, a więc są uniwersalne i warto je mieć u siebie :D

Kogro, TerDob, serduszka dopiero się rozwija. Jeszcze pokaże całe swoje piękno.

A to moje tulipanki. Żadna rewelacja. W tym roku jakieś marniutkie są. Bardzo dużo pozostaje bez kwiatów, z ziemi wyszły tylko zielone liście. Jakoś nie mam już serca do tych roślin, nie będę już ich więcej kupować, bo zajmują tylko miejsce. Zostaną w ziemi tylko te, które są, i będą mi przypominać o czasach, kiedy rosły ich tam całe kępy.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

A to moje tulipanki. Żadna rewelacja. W tym roku jakieś marniutkie są. Bardzo dużo pozostaje bez kwiatów, z ziemi wyszły tylko zielone liście. Jakoś nie mam już serca do tych roślin, nie będę już ich więcej kupować, bo zajmują tylko miejsce. Zostaną w ziemi tylko te, które są, i będą mi przypominać o czasach, kiedy rosły ich tam całe kępy.
To szkoda trochę że tak mało tulipanów powschodziło :( , bo niektóre z nich są cudne... ;:138
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wcale nie wyglądają marnie...pierwszy ma ciekawe kolorki :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ogólnie wiosna...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu portrety tulipanów śliczne. Szkoda, że z nich rezygnujesz, ale one faktycznie są bardzo krótkowieczne :roll:
Widoczki ogólne jak zawsze bardzo ciekawe , zachwyca mnie ta ilość kamieni i roślinki pięknie w nie wkomponowane :D Uwielbiam kamień w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Śliczne portrety tulipanów ;:138
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Piękne tulipany,u mnie już prawie po...Nie dawno jeszcze ogród był szary,a teraz pięknie zazieleniony :heja .Nawet dąb już ma listki,i akacje też mają malutkie,a one to zawsze na końcu.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

No ja ją kupiłam w folijce w tą wiosnę więc jej wybaczę :wink: A to dziwne, może ją coś podżarło? Wandziu, Wandziu w poście gdzie nam wszystkim odpowiadałaś, na przedostatnim zdjęciu. Co to za biały tulipan? Bo to chyba z tych niskich?
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Warto było zajrzeć na wystawę pięknych tulipanów ,trudno wybrać najładniejszego.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Kamyku, Anno11, miło, że wpadliście i że podobały wam się tulipany.

Igor, no na liliowce to jeszcze trochę sobie poczekamy. Do lipca. Ale irysy rzeczywiście szykują sie powoli do kwitnięcia. Chyba to będzie dobry dla nich rok.

Agness, a widziałam, widziałam dzisiaj u ciebie obłożone kamieniami rabatki. prezentuja sie okazale i kolorowo :)

Agatka123, dzięki :)

Kasik, ja okropnie niecierpliwie czekam, aż ten mój Czesław się zazieleni, bo taki drapak stoi w środku i straszy :wink: No ale u ciebie wszystko jest wcześniej, a więc i drzewa szybciej się zazieleniły.

Paula, a to dlatego mówiłaś, że nie zakwitnei. Jeszcze młoda jest ;:108 Mojej serduszki nic nie podżarło. Po prostu mam takie jedno miejsce, w którym nic nie chce rosnąć :roll: Paulinko ten tulipan, o którym wspominasz, nalęzy do zwykłych wysokich, ale taki trochę inny jest, z rozłożystym kielichem. Mam ich AŻ trzy :;230

Olku, tulipany same w sobie są ładne, ale najładniejsze byłyby, gdyby kwitły grupowo, a u mnie to tylko takie pojedyncze pozostałości są. Tu jeden, tam jeden, ale też nieźle wyglądają :D

Jeden z zakątków w ogrodzie. Trzmielina zaczeła ładnie piąć się w tym roku po jesionie. NIe muszę jej już pomagać i podwiązywać, bo sama swoimi łapkami obejmuje pień i idzie w górę.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu! Świetnie pomyślałaś z trzmieliną pnącą się po drzewie ;:138 Ja mam podobną tylko źle posadziłam,przycinam ją i męczy się podparta tylko plastikowym płotkiem.Moje tulipany podobnie...zastrajkowały w tym roku ale nie tylko te stare,bo i niektóre nowe posadzone jesienią mają tylko same liście.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Wandziu u mnie iryski te niskie słabo będą kwitły zbyt je podzieliłam i do tego jeszcze przesadziłam w nowe miejsca , dopiero w przyszłym roku powinno być ich mnóstwo ,bo zakwitną też nowe nabytki .

Do zobaczenia jutro .

Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”