Wandy ogródek pod dębami, część 2
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
Tawuły o tej porze roku prezentują się wybornie 

- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu coraz piękniej u Ciebie , ale masz dużo serduszek
i takie duże .Pozdrawiam 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu u Ciebie już całkiem zielono.
A serduszka rewelacyjne.
A serduszka rewelacyjne.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Marylko, do tej pory nie spadła u mnie ani kropla deszczu, a więc stoję z tym wężem co rano i co wieczór i podlewam. A ty z konewką? Ja bym nie dała rady
Malinko, piaskownica to królestwo moich wnuczek i to one podczas świąt przygotowywały jakieś przyjęcie, wzorując się na starszych
A my sobie siedzieliśmy na dworku przy świątecznej kawce z ciastem.
Paula, serduszka kwitnie u mnie co roku. Ale na przykłąd mam ją w drugim miejscu posadzoną i tam już ani rośnie, ani kwitnie, choć ziemię ma dobrą i rośnie niedaleko tej pierwszej. Dziwne...
KDanusiu, ja ogromnie lubię wiosnę, a szczególnie maj, który już nastąpi za kilka dni. Wtedy dopiero świat stanie się nieziemsko piękny, przypominając rajski ogród
Dkny, tawuły są piękne także jesienią, gdy się przebarwiają, a więc są uniwersalne i warto je mieć u siebie
Kogro, TerDob, serduszka dopiero się rozwija. Jeszcze pokaże całe swoje piękno.
A to moje tulipanki. Żadna rewelacja. W tym roku jakieś marniutkie są. Bardzo dużo pozostaje bez kwiatów, z ziemi wyszły tylko zielone liście. Jakoś nie mam już serca do tych roślin, nie będę już ich więcej kupować, bo zajmują tylko miejsce. Zostaną w ziemi tylko te, które są, i będą mi przypominać o czasach, kiedy rosły ich tam całe kępy.

Malinko, piaskownica to królestwo moich wnuczek i to one podczas świąt przygotowywały jakieś przyjęcie, wzorując się na starszych

Paula, serduszka kwitnie u mnie co roku. Ale na przykłąd mam ją w drugim miejscu posadzoną i tam już ani rośnie, ani kwitnie, choć ziemię ma dobrą i rośnie niedaleko tej pierwszej. Dziwne...
KDanusiu, ja ogromnie lubię wiosnę, a szczególnie maj, który już nastąpi za kilka dni. Wtedy dopiero świat stanie się nieziemsko piękny, przypominając rajski ogród

Dkny, tawuły są piękne także jesienią, gdy się przebarwiają, a więc są uniwersalne i warto je mieć u siebie

Kogro, TerDob, serduszka dopiero się rozwija. Jeszcze pokaże całe swoje piękno.
A to moje tulipanki. Żadna rewelacja. W tym roku jakieś marniutkie są. Bardzo dużo pozostaje bez kwiatów, z ziemi wyszły tylko zielone liście. Jakoś nie mam już serca do tych roślin, nie będę już ich więcej kupować, bo zajmują tylko miejsce. Zostaną w ziemi tylko te, które są, i będą mi przypominać o czasach, kiedy rosły ich tam całe kępy.

- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
To szkoda trochę że tak mało tulipanów powschodziłoA to moje tulipanki. Żadna rewelacja. W tym roku jakieś marniutkie są. Bardzo dużo pozostaje bez kwiatów, z ziemi wyszły tylko zielone liście. Jakoś nie mam już serca do tych roślin, nie będę już ich więcej kupować, bo zajmują tylko miejsce. Zostaną w ziemi tylko te, które są, i będą mi przypominać o czasach, kiedy rosły ich tam całe kępy.

Wcale nie wyglądają marnie...pierwszy ma ciekawe kolorki 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu portrety tulipanów śliczne. Szkoda, że z nich rezygnujesz, ale one faktycznie są bardzo krótkowieczne
Widoczki ogólne jak zawsze bardzo ciekawe , zachwyca mnie ta ilość kamieni i roślinki pięknie w nie wkomponowane
Uwielbiam kamień w ogrodzie 

Widoczki ogólne jak zawsze bardzo ciekawe , zachwyca mnie ta ilość kamieni i roślinki pięknie w nie wkomponowane

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Śliczne portrety tulipanów 

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Piękne tulipany,u mnie już prawie po...Nie dawno jeszcze ogród był szary,a teraz pięknie zazieleniony
.Nawet dąb już ma listki,i akacje też mają malutkie,a one to zawsze na końcu.

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
No ja ją kupiłam w folijce w tą wiosnę więc jej wybaczę
A to dziwne, może ją coś podżarło? Wandziu, Wandziu w poście gdzie nam wszystkim odpowiadałaś, na przedostatnim zdjęciu. Co to za biały tulipan? Bo to chyba z tych niskich?

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Warto było zajrzeć na wystawę pięknych tulipanów ,trudno wybrać najładniejszego.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kamyku, Anno11, miło, że wpadliście i że podobały wam się tulipany.
Igor, no na liliowce to jeszcze trochę sobie poczekamy. Do lipca. Ale irysy rzeczywiście szykują sie powoli do kwitnięcia. Chyba to będzie dobry dla nich rok.
Agness, a widziałam, widziałam dzisiaj u ciebie obłożone kamieniami rabatki. prezentuja sie okazale i kolorowo
Agatka123, dzięki
Kasik, ja okropnie niecierpliwie czekam, aż ten mój Czesław się zazieleni, bo taki drapak stoi w środku i straszy
No ale u ciebie wszystko jest wcześniej, a więc i drzewa szybciej się zazieleniły.
Paula, a to dlatego mówiłaś, że nie zakwitnei. Jeszcze młoda jest
Mojej serduszki nic nie podżarło. Po prostu mam takie jedno miejsce, w którym nic nie chce rosnąć
Paulinko ten tulipan, o którym wspominasz, nalęzy do zwykłych wysokich, ale taki trochę inny jest, z rozłożystym kielichem. Mam ich AŻ trzy
Olku, tulipany same w sobie są ładne, ale najładniejsze byłyby, gdyby kwitły grupowo, a u mnie to tylko takie pojedyncze pozostałości są. Tu jeden, tam jeden, ale też nieźle wyglądają
Jeden z zakątków w ogrodzie. Trzmielina zaczeła ładnie piąć się w tym roku po jesionie. NIe muszę jej już pomagać i podwiązywać, bo sama swoimi łapkami obejmuje pień i idzie w górę.

Igor, no na liliowce to jeszcze trochę sobie poczekamy. Do lipca. Ale irysy rzeczywiście szykują sie powoli do kwitnięcia. Chyba to będzie dobry dla nich rok.
Agness, a widziałam, widziałam dzisiaj u ciebie obłożone kamieniami rabatki. prezentuja sie okazale i kolorowo

Agatka123, dzięki

Kasik, ja okropnie niecierpliwie czekam, aż ten mój Czesław się zazieleni, bo taki drapak stoi w środku i straszy

Paula, a to dlatego mówiłaś, że nie zakwitnei. Jeszcze młoda jest

Olku, tulipany same w sobie są ładne, ale najładniejsze byłyby, gdyby kwitły grupowo, a u mnie to tylko takie pojedyncze pozostałości są. Tu jeden, tam jeden, ale też nieźle wyglądają

Jeden z zakątków w ogrodzie. Trzmielina zaczeła ładnie piąć się w tym roku po jesionie. NIe muszę jej już pomagać i podwiązywać, bo sama swoimi łapkami obejmuje pień i idzie w górę.

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu! Świetnie pomyślałaś z trzmieliną pnącą się po drzewie
Ja mam podobną tylko źle posadziłam,przycinam ją i męczy się podparta tylko plastikowym płotkiem.Moje tulipany podobnie...zastrajkowały w tym roku ale nie tylko te stare,bo i niektóre nowe posadzone jesienią mają tylko same liście.

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Wandziu u mnie iryski te niskie słabo będą kwitły zbyt je podzieliłam i do tego jeszcze przesadziłam w nowe miejsca , dopiero w przyszłym roku powinno być ich mnóstwo ,bo zakwitną też nowe nabytki .
Do zobaczenia jutro .
Genia
Do zobaczenia jutro .
Genia