DAWIDZIE ,to nie miłki ,tylko ranniki .
IDO ,u mnie z callami też różnie bywa .Niekiedy kwitną ,niekiedy nie .
EDULKOT krokusów nasadziłam sporo .To tylko mała część .Żurawek mam tylko kilkadziesiąt odmian .W sprzedaży jest o wiele ,więcej .
GRZESIU ,może i robota to głupota ,ale dla nas ogrodników to sama radość

.Lubimy się tak umęczyć ,narobić itp .Niekiedy aż brak sił ,aby poczłapać się do domu .
Inspekcja nie będzie zbyt pomyślna .Przecież wiesz ,jak to u mnie jest .
GENIU ,troszkę fotek porobiłam .
IRENKO ,mam tylko maleńką kępkę ranników ,ale w każdym kwiatuszku było po kilka pszczółek .Muszę je rozsiać ,aby i moje pszczółki miały z nich pożytek .
IGNISS ,często zdarza mi się zapomnieć o fokach ,jak wpadnę w wir pracy .
ARTAM ,to co u nas będzie przekwitać ,w innych częściach kraju zacznie cieszyć oczęta .Będziemy mieli przedłużony czas kwitnienia cebulowych .
BABUCHNO ,GENCJANO ,woła nikt nie sfocił ,bo zazwyczaj w ogrodzie jestem sama .Innych nie interesuje to co robię .Chyba ,że da się to zjeść .
NUTKO ,z rozdrabniarki bardzo się cieszę .
COMCIU .
TAKASOBIE,dopiero się wprawiam z rozdrabniarką ,ale myślę ,że dla mnie to też będzie niezbędne urządzenie w ogrodzie .
KAJBAR ,białobok już od dawna za mną chodzi .Jak tylko stanie na mojej drodze ,na pewno go kupię .
BABUCHNO ,jak przyjedziesz do mnie ,na rozpoczęcie sezonu ,podzielę się z tobą rannikami .Chociaż mam ich nie wiele ,to dla Ciebie uszczknę troszkę .
DWOSTR ,ranniki ,to takie małe

Muszę jeszcze zakupić miłka,bo też tak wcześnie kwitnie .
AALEKSANDRA .Siewy pora zacząć .Ja już nawet w gruncie posiałam troszkę marchwi ,sałaty ,koperku ,rzodkiewki ,groszku ,bobu.Wszystko przykryłam włókniną i niech rośnie .
IGUŚ ,jeszcze zdążysz z wysiewami ,u ciebie zimniej .
RENI ,obiecałam sobie ,że w domu nie będę nic wysiewać .Niestety, rozszalałam się ,a teraz problem gdzie to wszystko popikować .
KALMIA ,czy sosna oścista nie łapie żadnych chorób . ?
Rączniki się rozszalały .