Storczyki Katarzynki

Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Kasiu prezenty od męża co jeden to piękniejszy ;:138 Rocznicowy śliczny ale walentynka jeszcze piękniejsza ;:152
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny ten walentynkowy, taki apetyczny budyń z maliną ;:152 mniam!
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Kochani dziękuję za odwiedzinki ;:196
auspex ,mroofka witajcie u nas :wit
Kasiu* naprawdę woskowcom nie obcina się pędów :?: ,no proszę człowiek całe życie się uczy :roll:
Chyba moja intuicja zadziałała, mój Tygrysek jest a właściwie jak tak dalej pójdzie to chyba będę mogła napisać że był :( woskowy i właśnie nie wiem dlaczego ale jemu jednemu nie obcięłam pędu a wszystkim obcinam.No niestety i tak nie zakwitł ponownie a stracił stożek wzrostu .Teraz czekam na dzieciaczka ;:65
Dziękuję Ci za informację odnośnie kropek na liściach zaraz go zapudruję cynamonem :;230 a niech ma choć to Piegus nie Pigusowa :wink: .
Mareczku dziękuję za życzenia oby się spełniły ;:196
Agatko jakie apetyczne skojarzenie ;:112 ,świetne
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kolorową Walentynkę, Dostałaś ;) Śłiczna ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ale śliczna walentynka :) dzięki zresztą wszystko co pokazałaś cudne :)
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

No proszę, jak Ci pięknie kwiatków przybywa, i pewnie miejsce się jednak znalazło, bo to przecież prezenty. ;) I to bardzo udane, oby teraz dobrze rosły. :D
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY

Post »

Znalazłam coś dzisiaj, spójrz na tego linka, na odmianę Aranca i powiedz, co Ci ona przypomina? :D
http://www.anthura.nl/products/en/phala ... how=8&h=38

Oglądam intensywnie ich katalog i powiem Ci, że rozpoznaję sporo widywanych tu i ówdzie hybrydek. :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki ;:196
Marysiu ;:111 ;:112 no co mi przypomina, to mój Aksamitek :!: szkoda że wcześniej nie wpadła Ci w oko ta strona Aksamitek miałby inaczej na imię ;:113 jakoś od arancy .Teraz zobaczyłam tą stronkę ale przejrzę wszystkie bo widzę że tam same piękności mają.
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY

Post »

Wpadnąć to ona mi wpadła w oko na początku grudnia, bo kwiatek Teściowej identyfikowałam, ale nie przejrzałam wszystkich odmian, a tą Arancę to przypadkiem zauważyłam. :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Czy pamiętacie moje skrzaty ? to te które miały wełnowce . Po nich (robale) już nic nie zostało a właściwie zostały mi ostatnio trzy listki w ręku jak oglądałam je bo coś mi się wydawało (wychodzi na to że jednak nie wydawało) że coś z jednym się dzieje . ObrazekListki maja no tak mi się wydaje zdrowe ,jędrne a tu takie coś .Dosłownie tylko dotknęłam jeden ,został mi w ręku i tak samo było z następnymi dwoma :( .Na szczęście reszta ( dumnie powiedziane zostały dwa) już się trzyma
Obrazek Obrazekgdyby nie miejsce odpadnięcia wygląda na zdrowy .Nie wiem czy teraz dopiero odreagował opryski czy miał za ciemno .Ostatnio stał na półce razem z Markiem i Luną .Im warunki odpowiadają wiec nie wiem co ze skrzatami
Obrazekto miejsce gdzie rosły niedawno listki. CO TO MOŻE BYĆ że tak zareagował i to jeden ? Obrazek razem ,czyż nie wyglądają na zdrowe? nowy korzonek jest,nowe listki są .Wiec o co w tym wszystkim chodzi ?
Teraz stoją na parapecie zobaczymy czy to pomoże .
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Kasiu, szkoda tych listków, miejmy nadzieję, że więcej już nie dopadnie, może to te okropne wełnowce je tak poobgryzały u nasady? A Twoje nowości rocznicowo-walentynkowe cudne i jakie urozmaicone ;:138
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Joasiu ;:196
Może to te wełnowce ale ostatnio też czytałam że jest normą i co jakiś czas odpadają stare liście .Tu się sama pocieszam choć skrzaty nie wyglądają na stare storczyki :roll: ale może tyko tak dobrze się trzymają a swoje latka mają :;230
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Kasiu, śliczne prezenty- zarówno rocznicowy, jak i walentynkowy ;:138
Co do liści, to niestety nie mogę Ci pomóc :( , ale mam nadzieję, że to tylko reakcja na oprysk :P
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY

Post »

Hmm, ale stare liście jak opadają, to raczej całe są brzydkie i zdezelowane, przynajmniej w moich kwiatkach tak jest, a nawet wręcz te zdechłe liście nie chcą odpadnąć i trzeba im nieco dopomóc. Musiało im coś zaszkodzić innego niż starość. Poza tym storczyki w sklepach są raczej młodymi roślinami, sztucznie pędzonymi ku dorosłości. Twoje skrzaty miały sporo przejść i to mogło nadwerężyć liście, może ten jeden był bardziej osłabiony, a może coś tam podgniwa, czego oczywiście nie życzę.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiesz Marysiu chyba go wysadzę i zobaczę co tam w korzonkach piszczy :roll: ,może tam coś się złego dzieje ,oby nie ,ale zobaczyć nie zaszkodzi.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”