Działka na Kaszubach 2010
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2010
Bernadetko - ja na początek poprzesadzam te pierwiosnki, które mam na działce no i posadzę te, które rosną obecnie na parapecie. No i mam w planach kupić to i owo. Zobaczę, może na targach ogrodniczych coś mi wpadnie w oko. Oglądałam takie pierwiosnkowe rabatki w forumowych ogrodach i po prostu jestem chora na coś takiego. No i jeszcze mam takie zacienione miejsce, gdzie powinny czuć się dobrze.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,jestem już w domku,przyjechaliśmy razem.Okazalo sie ,że dzieci nie maja jutro opieki do Brona a Aga ma egz.na prawko.Pogoda dzisiaj byla brzydka tylko 8 st i cały czas padało.Ja dzisiaj sie nie mogę ruszać tak jak Ty,mam takie zakwasy ,ze ledwie siedzialam w autku a wsiadanie i wysiadanie to masakra.Dzisiaj ogarnęlam całą chatkę zostały do umycia okna.Wysyłam pw.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Marysiu, Też mam sporo pierwiosnków. Trochę siałem , ale dałem spokój.
Kupowałem nasiona mieszanek kolorów i wychodził cały czas jeden i ten sam kolor. Kandelabrowy, nie wzeszła nawet jedna sztuka
Teraz kupuję sadzonki. Myślę przesadzić je pod krzewy liściaste. Teraz bez liści , ale w lecie będą miały cień.
Małe hosty , myślę , że bardzo trafiony pomysł na towarzystwo dla nich. 

- amba19
Grażynko- ja tak miałam wczoraj. Jak wysiadałam z auta, to aż się przestraszyłam co mi się stało, że tak mnie boli. Ale szybko oprzytomniałam i zajarzyłam co to za przypadłość. Po prostu przedawkowanie działki
Tadku - cieszę się, że mój pomysł wydał Ci się trafiony Ale ja najpierw muszę przygotować rabatkę. Na razie zaznaczyłam jej zarys. W tym roku zacznę, a potem będę ją przedłużać w głąb "lasu"
Wczorajsze krokusy cd

Tadku - cieszę się, że mój pomysł wydał Ci się trafiony Ale ja najpierw muszę przygotować rabatkę. Na razie zaznaczyłam jej zarys. W tym roku zacznę, a potem będę ją przedłużać w głąb "lasu"
Wczorajsze krokusy cd

- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Maryniu - pięknie!!! Pszczółki juz są? Oj musze uzbroić się w leki:) Wracajac z działki widzielismy około 14 żurawi, no że ja nie miałam aparatu... 

Bardzo ładne krokusy, ładnie ujełaś je aparatem. Nasze ogrody pięknieją z dnia na dzień.
Pozdrawiam Krystyna
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, już teraz wiem, dlaczego w poniedziałek byłam jakby walcem przejechana.
Najpierw obleciałam chatę a później do ogrodu.
A myślałam, że po mojej gimnastyce mam już zaprawę z głowy.
Jednak to chyba inne mięśnie dostają w kość w ogrodzie.
Twoje fotki wciąż mnie zachwycają. A już te wróbelki to Ci chyba pozowały.
Też mam chyba w perspektywie czyszczenie oczka. Muszę powiedzieć, że nie rozumiem tych żab.
Większość już powyciągaliśmy. Podobnie rybki. A przecież oczko jest wydaje się dość głębokie i nawet miałam wentylacje w styropianach i grzałkę.
Czekam tylko na cieplejsze dni.

Najpierw obleciałam chatę a później do ogrodu.
A myślałam, że po mojej gimnastyce mam już zaprawę z głowy.

Twoje fotki wciąż mnie zachwycają. A już te wróbelki to Ci chyba pozowały.

Też mam chyba w perspektywie czyszczenie oczka. Muszę powiedzieć, że nie rozumiem tych żab.
Większość już powyciągaliśmy. Podobnie rybki. A przecież oczko jest wydaje się dość głębokie i nawet miałam wentylacje w styropianach i grzałkę.

Czekam tylko na cieplejsze dni.

Marysiu
niesamowite zdjęcia robisz
I cudne krokusiki masz. Szkoda, że pomału kończy się ich czas- dla mnie to najpiękniejsze kwiaty wiosny 

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Marysiu, życzę powodzenia w zakładaniu pierwiosnkowo hostowej rabatki. Świetny pomysł. One w kępce na własnej rabatce
są zawsze bardziej urocze.
Milutkiego dnia
są zawsze bardziej urocze.
Milutkiego dnia

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-ja już mam półrabacie pierwiosnkowe i chcę jeszcze,w Podwórkowym w półcieniu one czują się świetnie.Zdjęcie z pszczółką zachwycające!
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne zdjęcia krokusów. Takie krokusy jak ten pod pszczłłką juz u mnie całkiem przekwitly.
- amba19
No proszę klimat u mnie chłodniejszy niż w Zakopanem 

Ja nie mam jeszcze żadnego krokusa
Ale będą, będą
Za jakiś tydzień 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Marysiu! Jesteś wielka i Twój talent też. Śliczne portrety krokusów. Co zdjęcie to ładniejsze. Fajnie, że mogłaś je wszystkie zobaczyć i uwiecznić. Będzie do czego wzdychać zimą.
Rabata prymulkowa z hostami?! Popieram jak najbardziej. Będzie cudnie. Wiosną prymulki, a potem hosty dające im cień. Moje dwie małe rabatki prymulkowe cały czas rozwijają się. Niestety tak zachwalany przeze mnie w zeszłym roku pierwiosnek Capitata wygląda na straconego
To jego pierwsze zimowanie u mnie i chyba ostatnie.
Rabata prymulkowa z hostami?! Popieram jak najbardziej. Będzie cudnie. Wiosną prymulki, a potem hosty dające im cień. Moje dwie małe rabatki prymulkowe cały czas rozwijają się. Niestety tak zachwalany przeze mnie w zeszłym roku pierwiosnek Capitata wygląda na straconego

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Marysiu, będę się powtarzać, ale napiszę - robisz fantastyczne zdjęcia! Twoje krokusy wyglądają zupełnie bajkowo! 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4