Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Bernadetko - ja na początek poprzesadzam te pierwiosnki, które mam na działce no i posadzę te, które rosną obecnie na parapecie. No i mam w planach kupić to i owo. Zobaczę, może na targach ogrodniczych coś mi wpadnie w oko. Oglądałam takie pierwiosnkowe rabatki w forumowych ogrodach i po prostu jestem chora na coś takiego. No i jeszcze mam takie zacienione miejsce, gdzie powinny czuć się dobrze.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,jestem już w domku,przyjechaliśmy razem.Okazalo sie ,że dzieci nie maja jutro opieki do Brona a Aga ma egz.na prawko.Pogoda dzisiaj byla brzydka tylko 8 st i cały czas padało.Ja dzisiaj sie nie mogę ruszać tak jak Ty,mam takie zakwasy ,ze ledwie siedzialam w autku a wsiadanie i wysiadanie to masakra.Dzisiaj ogarnęlam całą chatkę zostały do umycia okna.Wysyłam pw.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Marysiu, Też mam sporo pierwiosnków. Trochę siałem , ale dałem spokój. :evil: Kupowałem nasiona mieszanek kolorów i wychodził cały czas jeden i ten sam kolor. Kandelabrowy, nie wzeszła nawet jedna sztuka ;:223 Teraz kupuję sadzonki. Myślę przesadzić je pod krzewy liściaste. Teraz bez liści , ale w lecie będą miały cień. ;:108 Małe hosty , myślę , że bardzo trafiony pomysł na towarzystwo dla nich. ;:138
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko- ja tak miałam wczoraj. Jak wysiadałam z auta, to aż się przestraszyłam co mi się stało, że tak mnie boli. Ale szybko oprzytomniałam i zajarzyłam co to za przypadłość. Po prostu przedawkowanie działki :;230
Tadku - cieszę się, że mój pomysł wydał Ci się trafiony Ale ja najpierw muszę przygotować rabatkę. Na razie zaznaczyłam jej zarys. W tym roku zacznę, a potem będę ją przedłużać w głąb "lasu"

Wczorajsze krokusy cd

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Maryniu - pięknie!!! Pszczółki juz są? Oj musze uzbroić się w leki:) Wracajac z działki widzielismy około 14 żurawi, no że ja nie miałam aparatu... ;:14
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Bardzo ładne krokusy, ładnie ujełaś je aparatem. Nasze ogrody pięknieją z dnia na dzień.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, już teraz wiem, dlaczego w poniedziałek byłam jakby walcem przejechana. :;230 :;230
Najpierw obleciałam chatę a później do ogrodu.
A myślałam, że po mojej gimnastyce mam już zaprawę z głowy. ;:170 Jednak to chyba inne mięśnie dostają w kość w ogrodzie. :lol:
Twoje fotki wciąż mnie zachwycają. A już te wróbelki to Ci chyba pozowały. ;:138 ;:138 ;:138
Też mam chyba w perspektywie czyszczenie oczka. Muszę powiedzieć, że nie rozumiem tych żab.
Większość już powyciągaliśmy. Podobnie rybki. A przecież oczko jest wydaje się dość głębokie i nawet miałam wentylacje w styropianach i grzałkę. :cry:
Czekam tylko na cieplejsze dni.
:wit
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Marysiu :wit niesamowite zdjęcia robisz ;:180 I cudne krokusiki masz. Szkoda, że pomału kończy się ich czas- dla mnie to najpiękniejsze kwiaty wiosny :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Marysiu, życzę powodzenia w zakładaniu pierwiosnkowo hostowej rabatki. Świetny pomysł. One w kępce na własnej rabatce
są zawsze bardziej urocze.
Milutkiego dnia :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-ja już mam półrabacie pierwiosnkowe i chcę jeszcze,w Podwórkowym w półcieniu one czują się świetnie.Zdjęcie z pszczółką zachwycające!
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne zdjęcia krokusów. Takie krokusy jak ten pod pszczłłką juz u mnie całkiem przekwitly.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No proszę klimat u mnie chłodniejszy niż w Zakopanem :shock:
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Ja nie mam jeszcze żadnego krokusa :-) Ale będą, będą :-) Za jakiś tydzień :;230
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Marysiu! Jesteś wielka i Twój talent też. Śliczne portrety krokusów. Co zdjęcie to ładniejsze. Fajnie, że mogłaś je wszystkie zobaczyć i uwiecznić. Będzie do czego wzdychać zimą.
Rabata prymulkowa z hostami?! Popieram jak najbardziej. Będzie cudnie. Wiosną prymulki, a potem hosty dające im cień. Moje dwie małe rabatki prymulkowe cały czas rozwijają się. Niestety tak zachwalany przeze mnie w zeszłym roku pierwiosnek Capitata wygląda na straconego :( To jego pierwsze zimowanie u mnie i chyba ostatnie.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Marysiu, będę się powtarzać, ale napiszę - robisz fantastyczne zdjęcia! Twoje krokusy wyglądają zupełnie bajkowo! :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”