Grażynko Twoja miesięcznica chyba w cieniu i dlatego dopiero kwiaty otwiera,w słońcu przedstawia się jak krzew,silne grube pędy i mnóstwo kwiatów ,z rozgałęzieniami kwitnącymi.

Dlatego tez zostawiłam ją na grządce...,chociaż trochę miejsca zajmuje...
Wiesiu miejsce na nogę to konieczność,w jaki inny sposób dostać się do
tyłów...
Żeby się nie pomylić i nie przygnieść czegokolwiek zastosowałam płaski kamień...i na nim stąpam...
Igorku dziękuję za pochwały,teraz po deszczach to wszystkim zacznie rosnąć jak na drożdżach...
Bardzo dobry czas wybrałeś na sadzenie roślinek i kwiatów przyjmą się znakomicie i zaszaleją kwitnieniem po takim solidnym podlaniu,ale i słońca i ciepła trzeba ,i niech najszybciej przyjdzie...
Eluś do tej pory nie zwracałam uwagi na nazwy tulipanów ...ale siłą rzeczy już je znam ,no i dobrze i znowu człowiek trochę wiedzy łaknie
Koniecznie zapytaj o mydło,mnie wyleciało z głowy...
Dzisiaj u nas było deszczowo i zimno nie chciało się robić w ogródku chociaż roboty masa...
Za niedługo ,czyli od 8.05 są organizowane w Goczałkowicach u Kapiasa w szkółce dni otwarte ,kto chce
niech przybywa,jest okazja ,aby się spotkać Parę forumek już się zadeklarowało...
A tutaj cały program Dni Otwartych http://www.kapias.pl/content/blogcategory/3/15/lang,pl/
Aniu tez tak myślę ,że to dosyć wytrzymałe tulipkijesienia chyba ich zabraknie w sklepach...