Miejsce na ziemi Ave - cz.4
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Miejsce na ziemi Ave - cz.4
No prawda, tym moim też do chwastów daleko 

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Takim orlikom to bym nawet rabatkę jedna oddała
Póki kwitną...

Póki kwitną...

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Oj, ja bym chętnie chwasty na orliki wymieniła 

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Cynamoniu, Dominisiu ? to ?uporządkowanie? to tylko tak wygląda na fotkach... 80% moich nasadzeń to przypadek . Napisałabym, że 90 % nasadzeń to przypadek, ale od jesieni ubiegłego roku, kiedy sadziłam róże to już zaczęłam myśleć ?co robię ? a nie tylko gdzie jest miejsce, żeby to upchnąć... Wszystko przez to Forum... Jak się naoglądałam przecudnych kompozycji u Gloriadeiki, Eweliny, Daisy, Cilli i... długo by można wymieniać
...to... no wiecie... chciałam, żeby i u mnie... chociaż te 10-20%...
Juluś, Słoneczko ? dziękuję za odwiedzinki. na pewno, za jakiś czas, przyznasz, ze orliki to chwasty...
100krociu ? Agnieszko ? czyściec Ci się podoba ? no... rozrasta sie, ale można go bez problemu okiełznać... Mnie irytuje to, że ślimakom też się ?podoba?... mieszkanie w tych mięciutkich liściach i kłączach...
A wygląda rzeczywiście fajnie... nie tylko z różami ...

Bożenko-Babopielko ? no, jakoś tak zaczęły mi się rabatki powiększać...
i jeszcze się poszerzą, bo trawka rośnie tam, gdzie już kosiarką wjechać nie mogę... więc, adieu...
Tylko, że na tych rabatach trzeba ciągle pielić...
Smoku w Mini ? sadzę, sadzę, przesadzam... i rwę włosy z głowy, jak widzę ile mam pielenia... chyba trzeba będzie kupić przyczepę kory i to wszystko zakryć...
Agnieś, 100krociu ? nie chuchajcie na orliki... jak zawiążą nasionka to rozgniećcie torebkę nasienną i wysypcie nasionka tam, gdzie chcecie (i pamiętajcie, żeby w przyszłym roku nie wypielić , hihihihi). Potem będą ... jak chwast...
A jeśli usuniecie przekwitłe kwiatostany, to... zakwitną jeszcze raz... choć słabiej...
Izuś ? Aleb-azi ? ja bym wymieniła chwasty na cokolwiek innego ? zarastam niemożebnie i nie wyrabiam z pieleniem (co już na fotach zaczyna być widoczne), a w dodatku pielenie to nie jest to ?co króliczki lubią najbardziej?...

Juluś, Słoneczko ? dziękuję za odwiedzinki. na pewno, za jakiś czas, przyznasz, ze orliki to chwasty...

100krociu ? Agnieszko ? czyściec Ci się podoba ? no... rozrasta sie, ale można go bez problemu okiełznać... Mnie irytuje to, że ślimakom też się ?podoba?... mieszkanie w tych mięciutkich liściach i kłączach...
A wygląda rzeczywiście fajnie... nie tylko z różami ...

Bożenko-Babopielko ? no, jakoś tak zaczęły mi się rabatki powiększać...

Tylko, że na tych rabatach trzeba ciągle pielić...

Smoku w Mini ? sadzę, sadzę, przesadzam... i rwę włosy z głowy, jak widzę ile mam pielenia... chyba trzeba będzie kupić przyczepę kory i to wszystko zakryć...

Agnieś, 100krociu ? nie chuchajcie na orliki... jak zawiążą nasionka to rozgniećcie torebkę nasienną i wysypcie nasionka tam, gdzie chcecie (i pamiętajcie, żeby w przyszłym roku nie wypielić , hihihihi). Potem będą ... jak chwast...

A jeśli usuniecie przekwitłe kwiatostany, to... zakwitną jeszcze raz... choć słabiej...
Izuś ? Aleb-azi ? ja bym wymieniła chwasty na cokolwiek innego ? zarastam niemożebnie i nie wyrabiam z pieleniem (co już na fotach zaczyna być widoczne), a w dodatku pielenie to nie jest to ?co króliczki lubią najbardziej?...

- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuś gożdziki trzymałaś pod pierzynkę,że już kwitną
,moim brakuje jeszcze lat świetlnych ,aby pokazały kolor.I tawułki...teraz po deszczach mamy chociaż piękną zieleń.Pielenia u mnie też pod dostatkiem
z jednej strony zaczynam ,druga zarasta. 

- Ave
No to zupełnie jak u mnie... na razie chwasty górą
A te goździki z fotek to ubiegłoroczne... moje mają dopiero pączki... ale mnóstwo

A te goździki z fotek to ubiegłoroczne... moje mają dopiero pączki... ale mnóstwo

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Już się podnieciłam, że u Ciebie tawułki, goździki i inne kwitną a u mnie dopiero zawiązały pączki, ale dopiero doczytałam, że to ubiegłoroczne.
Masz rację z orlikami, u mnie również są w większości chwastami. Ani jednego nie sadziłam, a dziś miałam ochotę je wypielić. Poczekam chociaż aż przekwitną. Mam kilkadziesiąt sztuk, które mi się wysiały od sąsiada. I to wszędzie nawet w różach - tylko ciężko je stamtąd wydobyć.

Masz rację z orlikami, u mnie również są w większości chwastami. Ani jednego nie sadziłam, a dziś miałam ochotę je wypielić. Poczekam chociaż aż przekwitną. Mam kilkadziesiąt sztuk, które mi się wysiały od sąsiada. I to wszędzie nawet w różach - tylko ciężko je stamtąd wydobyć.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Świetny ten czyściec mam nadzieję,że u mnie szybko się rozrośnie 

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Ewuniu, dawno nie zaglądałam, a tu takie piękne zdjęcia
Chciałam zapytać, jak się miewają Twoje rh?

Chciałam zapytać, jak się miewają Twoje rh?
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Czyściec i różowości
No i pomyśleć, że się go wyparłam... Wkurzało mnie bo jakość tak nieładnie i szybko się starzał. Ciągle trzeba było go odmładzać. A może błąd w sztuce?

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Ewuś,
widzę, że podobnie lubujemy się w czyśćcu i goździkach ;) Czyściec jest super dodatkiem i pasuje w zasadzie z każdym kolorem ,
a te włochate listki lubie miziać
Extra kompozycje, liście nawet bez kwiatów robią swoje
Bardzo mi sie podobaja twoje rabatki
... a chwastów nie widzę :P
widzę, że podobnie lubujemy się w czyśćcu i goździkach ;) Czyściec jest super dodatkiem i pasuje w zasadzie z każdym kolorem ,
a te włochate listki lubie miziać

Extra kompozycje, liście nawet bez kwiatów robią swoje

Bardzo mi sie podobaja twoje rabatki

... a chwastów nie widzę :P
- Ave
dziękuje Gloriadeiko, że "nie widzisz" u mnie chwastów
Aleb-ciu - jak czyściec się starzeje to ja urywam mu te paskudne liściorki...
i przestaje mnie drażnić 
Monia
, wstyd się przyznać, ale... wykończyłam... w połowie... wiosną jednego wykopałam, bo miał objawy fytoftorozy (potem sie okazało, że to nie to... ale wolałam nie ryzykować) i przy okazji tych wykopków... złamałam rosnącego obok Rh... pozostały dwie małe odnóżki... Wściekła byłam na siebie jak....
bo w końcu na tym rh, po paru latach doczekałam się pąków... no i nie dane było mi ich zobaczyć...
Tym samym moja przygoda z Rh została zakończona, przynajmniej na pewien czas. Na razie nie będę kupowała. Pozostały mi azalie ...
Marzenko, miło, że zaglądasz do mnie
Krysiu - Ada.kj - Tawułki też mają pąki... po tych deszczach wszystko poszło w górę, a teraz robi się coraz cieplej (słonko świeci
) więc roślinki dostana jeszcze większego powera
gorzej, że choroby grzybowe też... 

Aleb-ciu - jak czyściec się starzeje to ja urywam mu te paskudne liściorki...

Monia

Tym samym moja przygoda z Rh została zakończona, przynajmniej na pewien czas. Na razie nie będę kupowała. Pozostały mi azalie ...
Marzenko, miło, że zaglądasz do mnie

Krysiu - Ada.kj - Tawułki też mają pąki... po tych deszczach wszystko poszło w górę, a teraz robi się coraz cieplej (słonko świeci

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Ewuś oj chyba długo tak nie pomyślęAve pisze:
Juluś, Słoneczko ? dziękuję za odwiedzinki. na pewno, za jakiś czas, przyznasz, ze orliki to chwasty...![]()

Dobranoc Ewuś

- Ave
A to ci dopiero... tak Ci Joluś brakowało pielenia, że jak się dorwałaś do motyczki to szłooooo wszystko ?

-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Ave Eve
O jakich chwastach mowa?
.nie zauwazyłam ani żdzbła perzyny,ani 1 jaskra,żadnych glistników i chrzanów
Wiem!............chwasty to te liściory babki zwanej hostą
cmokasy

O jakich chwastach mowa?

Wiem!............chwasty to te liściory babki zwanej hostą

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści