Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.4

Post »

Wiosna w moim ogródku-przed deszczem, dziś już od rana pada , bardzo się cieszę, bo już trzeba by było biegać z wężem :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku takie niespodzianki jak w przypadku Twoich szachownic są na porządku dziennym :roll: ale teraz pozostaje Ci tylko dokupić Michajłowskiego i masz 2 piękne odmiany 8-) :D

Izuniu u mnie w tym roku pogrom nie tylko na róże :( azalie japońskie przemarznięte, wiele pąków w rododendronach, po prostu masakra :( Bardzo się cieszę, że Twoje przetrwały, moje wieloletnie krzaczaste też, ale niestety pienne i wiele z posadzonych jesienią poległo :evil:

Izuś moje szachownice Michajłowskiego kwitną, kilka kęp :D Kostkowate dopiero zaczynają, otworzyły się 2 kwiatuszki, a 3 odmiana, jak zawsze zapomniałam nazwy :roll: dopiero wychyliła się z ziemi .

Geniu dziękuję , ja bardzo lubię pierwiosnki, bo one naprawdę długo zdobią ogród i jest ich cała masa odmian w przeróżnych kolorach i wszystkie piękne :D

Smoczynko czyli masz całą doline przepięknych pierwiosnków :D

Beatko bardzo dziękuję :D tulipanków z dnia na dzień więcej się otwiera, pierwsze 2 kępy już nawet przekwitły :D

Tajeczko tak z tą pogodą właśnie jest :roll: jak czekany na deszcz to go nie ma, a jak chcemy słoneczka, to pada :roll: :lol:

Moniś dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, masz szczęście bo i zamówiony deszczyk do Ciebie dotarł a ja już ganiam z wężem jak głupia. I do tego chyba zmarnowałam
tegoroczne kwitnienie maku wschodniego bo nie był na czas podlany ;:223
Twój skalniaczek w całej krasie, taki piękny wiosenny i ciemierniki mają sliczne kolorki. ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Czy ta sasanka jest naprawdę taka czerwoniasta (jak na fotce)? :shock:
Ja miałem kupione białą, fioletową i czerwoną - w tym roku wyrosły wszystkie i zakwitły... na fioletowo!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu cieszę się bardzo z deszczu, bo już zaczynało być sucho, a mnie czeka jeszcze wymiana węża, bo ten z zeszłego roku już sztukowany w kilku miejscach :roll: Ale oprócz deszczu padał jeszcze grad, na szczęście drobny, więc roślinek nie uszkodził. W zeszłym roku gruby grad zmasakrował mi hosty ,języczki i kwiaty clematisów, mam nadzieję, że to się nie powtórzy :roll: :roll:

Witaj Piterku, jak miło, że zajrzałeś :D Często niestety bywają takie ,,niespodzianki,, jak u Ciebie z kolorkami roślin. Moja ma faktycznie wspaniały czerwony kolor, a prześwietlona słońcem wygląda niesamowicie, ja mam chyba 5 kolorów sasanek, jeśli masz ochotę, to po kwitnieniu zbiorę nasionka i wyślę Ci. One wysiane bezpośrednio do gruntu wspaniale wschodzą.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, dużo roślinek masz kwitnących :D
Współczuję strat... O azalie japońskie się nie martw, odbiją ze śpiących pąków. Rh może nie zakwitną, ale za to wzmocnią się i urosną.
Miłego dnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-p-k

Post »

AGNESS pisze:
Witaj Piterku, jak miło, że zajrzałeś :D Często niestety bywają takie ,,niespodzianki,, jak u Ciebie z kolorkami roślin. Moja ma faktycznie wspaniały czerwony kolor, a prześwietlona słońcem wygląda niesamowicie, ja mam chyba 5 kolorów sasanek, jeśli masz ochotę, to po kwitnieniu zbiorę nasionka i wyślę Ci. One wysiane bezpośrednio do gruntu wspaniale wschodzą.
Tyle że ja je kupiłem kwitnące rok temu i miały takie kolory! Jak to w ogóle możliwe, kurczę... Kształty i wielkości kwiatów mają kompletnie różne, ale kolor wyszedł ten sam :roll: - jakieś cudactwo!
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, pogoda Was nie rozpieszcza tej wiosny, ponoć znowu jest zimno. Te przymrozki i grad mogłyby wreszcie odpuścić. ;:223
U nas też noce są bardzo chłodne i zapowiadaja możliwe przymrozki. Ale później ma być już prawdziwe ocieplenie. :heja
Może do Was tez dotrze i nie będziemy sie już martwić o nasze zmarzlaki :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piterku powiem szczerze , że jestem bardzo zdziwiona dlaczego tak się stało :shock: ja mam sasanki od wielu lat i jeszcze się nie zdarzyło, żeby zmieniły kolorek :shock: Jedynie jedną kupiłam jako białą, a okazała się jaśniutko różowa, ale to już nie wina sasanki :wink: tylko sprzedającego- kupowałam bez kwiatków. Chociaż wcale mnie to nie martwi, bo takiej nie miałam, a jest śliczna. Teraz pozostaje mi nadal dokupić białą, no i chorują na te o pierzastych płateczkach, ale ich nigdzie nie mogę trafić- a są cudne :roll:

Moniś, szkoda mi kwiatuszków azalii i rh, tak zawsze na nie czekam :(

Wiesiu u nas też jest bardzo zimno :roll: aż nie chce się wychodzić na dwór :roll: a wiatr okropny. Mam nadzieję, że jednak lada dzień pogoda się poprawi i będzie cieplej. Moje tulipanki Tarda obsypane kwiatami, ale one otwierają się tylko na słoneczku, boję się że przekwitną, a ja nie nacieszę się ich kwiatuszkami, a tak bardzo je lubię. Teraz są cały czas stulone :( :(
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, wcale się nie dziwię... tak naprawdę wiosną tylko na nie czekam :) Reszta jest dodatkiem.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-p-k

Post »

Aguś - mnie się jedną strzępiasta udało ostatnio wyszperać wśród całej palety zwykłych. Często się tak zdarza, więc zawsze warto się porządnie rozejrzeć :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś pociesz mnie to, że choć na azalie nie mogę liczyć w tym roku, to rh mają chociaż trochę zdrowych pąków, więc nie zostanę tak całkiem z niczym :roll: :roll:

Piterku , mam nadzieję, że w końcu i ja trafię na jakiegoś sasankowego pierzaczka :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Agnieszko pięknie wszystko kwitnie.Każdy kwiatuszek godny podziwiania.Na te nasionka-gdyby Ci przypadkiem zostało troszkę ,to też bym prosiła.(oczywiście mowa o sasankach)
Pienne róże nie tylko Tobie zmarniały-moim sąsiadkom też ta zima poczyniła spustoszenie.
Azalie może jednak uratują się.
U nas też zimno i nawet nie ma kiedy cieszyć się narcyzami,tulipanami,hiacyntami,prymulkami ...,no bo jak tu wyjść na taras i upajać się tymi kolorami i zapachem jak zimno,że nawet mojego kociaka nie puszczam na spacer :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

U nas dzisiaj też zimno i wietrznie, uciekłam szybko z ogrodu bo zamarzałam brrr. :(
Ale już w niedzilę ma być + 20 i ;:3
Będzie można nacieszyć się ogrodem :)
Agniesiu, sasanki :shock: i psiząb !!! Super!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj słoneczna przepiękna pogoda. Ogród robi się coraz bardziej kolorowy, a kwiaty prześwietlone intensywnym słońcem aż rażą w oczy. Dziś nic w ogródku nie robiłam, tylko ciągle wychodziłam z domu i podziwiałam przepiękne rozświetlone słońcem wesołe barwy kwiatów.
Coraz bardziej rozkwitają prymule

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”