Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Post »

Witajcie kochane dziewczyny po kilkudniowej przerwie, remont zakończony, było wielkie sprzątanie, jesteśmy padnięci ale zadowoleni. Zaległości na działce duże, posadziłam tylko lilie bo zaczęły już z wiadra wyrastać, zrobiłam w biegu kilka fotek, już coraz więcej kwiatów zaczyna kwitnąć, po niedzieli już bardziej na luzie będą zdjęcia na bieżąco.

Maryniu, Beatko, Halinko, Agusiu, Zeniu i Jadziu serdecznie dziękuję wam, że pamiętacie i odwiedzacie mnie, już teraz będę mogła trochę częściej wasze ogrody odwiedzać. Co do moich zakupów to czasem udaje się kupić coś ciekawego.

Kilka zdjęć zrobionych 3 dni temu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Irenko. Cieszę się że remont zakończony, mieszkanko na błysk...teraz już tylko działeczka. A na działeczce widzę piękna wiosna u ciebie. Ciemiernik zakwitł ci bajecznie, reszta także pięknie kwitnie. Dobrze że już jesteś po remoncie, będziesz mogła nam pokazywać następne kwitnące. Na pewno już są...bądź niedługo zakwitną. :wit
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Irenko! to dobrze że robota za Tobą, teraz odpoczynek i delektowanie się wiosną! ciemeirnik cudo :-)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Irenko nie mogę się napatrzeć na te Twoje pierwiosnki , ja dostałam tylko blado żółty na targowisku .
No i kilka też pięknych dwubarwnych pierwiosnków ,
Jak przezimowały azalie i Rh ?

Przepraszam czasem piszę skrótami .
Zapraszam Genia :wit
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie mili goście, serdecznie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Ciągle borykam się z czasem, na działce jeszcze trochę zaległości, przeszkadzają deszcze, nadrabiam w każdej wolnej chwili a tu święta, też trzeba przygotować trochę przysmaków, staram się temu wszystkiemu podołać.

Zeniu jest dokładnie jak piszesz remont zakończony i mieszkanie na "błysk", żebyś wiedziała jak to ulga po takim bałaganie. Wiosna zwitała na dobre, coraz więcej kwiatów zaczyna kwitnąć, jak przyjemnie patrzy się na te kolory.

Igor wiosna to najpiękniejszy okres w przyrodzie, wszędzie gdzie spojrzymy jest pięknie i u mnie zrobiło się kolorowo.

Iwonko chciałabym żeby cała robota była za mną ale przede mną też jeszcze wiele pracy. Ciemierniki to jedne z najpiękniejszych wiosennych kwiatów.

Geniu wspominasz o kwiatach jakie u mnie podziwiasz, nie wiem o które chodzi. Kupiłaś też kwiatek blado-żółty ale jaki? i te "kilka pięknych" to chyba chodzi o pierwiosnki, rzeczywiście są przepiękne, nie widziałam takich. Co do przezimowania Rh i azalii to sytuacja nie jest wesoła, trzy Rh i dwie azalijki japońskie zmarzły całkowicie, inne częściowo uszkodzone, okaże się później w maju jak będą wyglądały. Innych szkód wśród roślin nie zauważyłam. Długo mam działkę ale takiej zimy nie pamiętam.

Serdecznie moich gości pozdrawiam i obiecuję w najbliższym czasie wasze ogrody odwiedzić.

Kilka dzisiejszych zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Wow pięknie Irenko,to teraz tylko czekać na różaneczniki i azalie :)
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

No tak Irenko tego czasu to i mi też brakuje... :)
Działeczkę widzę masz już elegancko wyszykowaną..Pięknie, czyściutko, równiutko..SUPER...
Krokusy bardzo urocze.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko widzę, że ogród już tylko czeka na świąteczne wypoczywanie na leżaczku. Pięknie wysprzątany, kolorowy od kwiatów. Już tak ładnie kwitną prymuleczki , a ciemierniki niesamowicie piękne. Oby tylko pogoda dopisała nam na święta :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko powoli zaczyna się robić kolorowo ale do pełnego kwitnienia to jeszcze ho, ho, co do Rh i azalii to pewnie tak pięknie nie będzie, dużo gałązek jest uszkodzonych przez mróz.

Jolu powoli z zaległościami działkowymi zaczynam wychodzić na prostą, zostały do przycięcia wrzosy, iglaki oraz wycięcie suchych gałązek w złotlinie i hortensjach.

Agusiu wspominasz o wypoczynku na leżaku, chciałabym żeby to się spełniło ale przy tej zimnej i deszczowej pogodzie będzie niemożliwe. Prymulki i ciemierniki na dobre rozwijają się, pogoda im nie przeszkadza.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Irenko!
U Ciebie ja zwykle wszystko piękne. Pierwiosnki wprost bajeczne.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Irena37 pisze:[ zostały do przycięcia iglaki
Irenk0 powiedz jak przycinasz iglaki, bo ja mam takie nieduże szmaragdy, słabo zagęszczone i właśnie zamierzałam ciachnąć im czubek i boki, tylko ,że nie jestem pewna że dobrze to zrobię.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu iglaki różnie przycinam, obcinam gałązki długie i cienkie, czubki gdy są za wysokie, puste bez gałązek a gdy któryś wygląda nieciekawie przycinam tak aby wyglądał ładnie. One szybko się odnawiają i zagęszczają, takie cięcia robię dwa razy w roku wiosną i latem w sierpniu.
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Wow, ogród po zimie doprawadzony już do idealnej formy. Moje gratulacje. A piękne, pełne pierwiosnki chyba u mnie nie do kupienia, nigdzie w ogrodniczych ich nie widziałem.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romku było trochę pracy w ogrodzie po tych zwałach śniegu, iglaki przygniecione ziemią, zbite, musiałam to wszystko doprowadzić do normalności, rabaty oczyścić i ziemię spulchnić. Udało mi się kupić ładne roślinki, przypadkowo na nie trafiłam i skorzystałam z okazji.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj IRENO!
Z zazdrością patrzę na pięknie uprzątniętą Twoją działkę. Ja jeszcze nie mam nic zrobione.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”