Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wieczornie. Piękny dziś był dzień we Wrocławiu. Wczoraj dobrze popadało, dziś było słonecznie, parno w słońcu na pewno około 25 - 27 stopni. Ziemia jest wreszcie trochę przemoczona, choć zdało by się jeszcze po tej suszy. Ale dobre i to. Wreszcie można było trochę skopać warzywniaka. Miałam dziś wyjątkową chęć do roboty i nawet ładny kawałek udało mi się skopać. Co prawda siedzę teraz z bolącym krzyżem, ale liczę, że do jutra przejdzie. Chciałam wkleić kilka fotek ale coś fotosik chyba za bardzo obciążony gdyż nic się nie udaje. Może później się uda.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ada.kj
Może jutro będzie lepiej, albo serwer przeładowany. Widziałam wracając po 18 z działki Twoją Mariolko megankę pod Twoją działką, to też coś chyba dziś zrobiłaś na działce. Ja wróciłam dziś bardzo zadowolona z siebie, gdyż nie spodziewałam się, że tyle uda mi się zrobić.

- ada.kj
Gabiś jak masz wszystko zrobione to można leniuchować 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Działki
Witaj Ado!
Przyszłam do Ciebie w odwiedziny a zarazem poinformować, ż "Mój ogród" zostal zamknięty na kluczyk i teraz
swoje zdjęcia zaczęłam pokazywać "Wspomnienie lata i jesień". Ja jestem nowa nie wiedziałam na czym polega
ta cała zabawa /wszstko za mnie zrobiły moje wnuki? i pewnie miałabym pewnie więcej stron ale w porę mnie
ostrzezono. Dalej będę pokkazywać swoje zdjęcia na nowym spocie. Myślę, że jeszcze nie raz wpadniemy do
siebie /jak będziesz potrzebowała jakiejś rady pytaj chętnie odpowiem.
Pozdrawiam i przepraszam za nieporozumienie: goryczka
Przyszłam do Ciebie w odwiedziny a zarazem poinformować, ż "Mój ogród" zostal zamknięty na kluczyk i teraz
swoje zdjęcia zaczęłam pokazywać "Wspomnienie lata i jesień". Ja jestem nowa nie wiedziałam na czym polega
ta cała zabawa /wszstko za mnie zrobiły moje wnuki? i pewnie miałabym pewnie więcej stron ale w porę mnie
ostrzezono. Dalej będę pokkazywać swoje zdjęcia na nowym spocie. Myślę, że jeszcze nie raz wpadniemy do
siebie /jak będziesz potrzebowała jakiejś rady pytaj chętnie odpowiem.
Pozdrawiam i przepraszam za nieporozumienie: goryczka
- ada.kj
Goryczko. Dzięki za wizytę. Zauważyłam wcześniej, że masz dwa wątki, a później, że jeden już zamknięty. Poproś moderatorów forum o połączenie obydwu, gdyż inne zdjęcia miałaś na zamkniętym. To się nieraz zdarza nowicjuszom. Niedługo sama nauczysz się poruszania po forum, a widzę, że buszujesz często. Będę na pewno Cię odwiedzać, gdyż masz piękny ogród z długą tradycją a więc i doświadczeniem, a takich tu mało.
- ada.kj
Ewo. Dziś niestety liżę rany.
Ale wczoraj posadziłam 11 cyprysików, 2 małe jałowce i skopałam pół ogródka warzywnego.
Sama sobie się dziwiłam. Ale dzień w domu też potrzebny. Trzeba trochę posprzątać, przygotować jakiś obiad na dwa dni, aby jutro znów pracować. A po pierwsze musiałam pojechać na pocztę i wysłać trzy przesyłki roślinkowe bo już dziewczynom dawno obiecałam, a nie mogłam tego zrobić, gdyż stale coś innego dźwigałam z działki.

Aduś, musisz dzisiaj porządnie odpocząć, bo wczoraj wykonałaś niezłą robotę
Ja rzeczywiście CHWILOWO nie mam nic do zrobienia w ogrodzie, ale to cisza przed burzą.
Niebawem czeka mnie wykopywanie topinamburów, bo nie pasują mi do koncepcji tej rabaty, a kłącza to one mają...
Będę też chciała wykopać ogromną i starą kępę irysków syberyjskich, bo już słabo kwitną, ale z tym czekam na duże deszcze; inaczej nie ma mowy o wsadzeniu łopaty do ziemi. No i jeszcze różne takie...Nie wspomnę już o opadających liściach, które trzeba będzie zbierać z rabat (częściowo) i trawnika, a póżniej kompostować, palić(?), albo unicestwiać w jeszcze inny sposób... A przygotowanie roślin na zimę?
No, trochę pracy przed zima nas jeszcze czeka...

Ja rzeczywiście CHWILOWO nie mam nic do zrobienia w ogrodzie, ale to cisza przed burzą.
Niebawem czeka mnie wykopywanie topinamburów, bo nie pasują mi do koncepcji tej rabaty, a kłącza to one mają...
Będę też chciała wykopać ogromną i starą kępę irysków syberyjskich, bo już słabo kwitną, ale z tym czekam na duże deszcze; inaczej nie ma mowy o wsadzeniu łopaty do ziemi. No i jeszcze różne takie...Nie wspomnę już o opadających liściach, które trzeba będzie zbierać z rabat (częściowo) i trawnika, a póżniej kompostować, palić(?), albo unicestwiać w jeszcze inny sposób... A przygotowanie roślin na zimę?
No, trochę pracy przed zima nas jeszcze czeka...
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu jesteś dzielną dziewczyną
. Tyle zrobić jednego dnia , brawo . Ja już chyba dzisiaj już bym nie chodziła
, choć jak już zabieram się do pracy , to pracuję do upadłego . U nas w nocy była burza , a do południa lało . Może jutro będzie lepiej , bo mam jescze duuużo do zrobienia . Do tego wszystkiego chodzę na zabiegi - masaże wodne każdego dnia i pól dzionka ucieka od pracy 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków