Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Witaj Aniu ciekawa jest ta hortensja z dębowymi liśćmi taka niezwykła chętnie bym sobie taką kupiła, ale gdzie ja dać oto jet pytanie a jeszcze ie tak dawno miałam tyleee miejsca że hej. Mam takie pytanie czym malowałaś na biało sprajem czy farbą? ślicznie to białe wygląda tez mam ochotę trochu rozjaśnić na działce. Pozdrawiam miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co ja widzę,nowy nabytek ptaszek?Czy coś przegapiłam?
Kwiatki pięknie się prezentują. ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, nieustannie zachwycam się dębolistną ;:63 Jest cudna. Mam tylko cichą nadzieję, że moja też kiedyś zachwyci. :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O matko, co za kolor nieba ;:oj Choć powiem ci, że twojemu ogrodowi "do twarzy" było w takim granacie :wink: Mam nadzieję, że nic groźnego nie wynikło z takich chmur?
Różany i powojnikowy pokaz wspaniały ;:215 No i łan hostowy, obok którego trudno przejść obojętnie. Ślimakom widocznie też :evil: Wredne paskudy ;:124
lilie i liliowce mogę oglądać cały czas ;:173
Do tego coś na ząb, czegóż można chcieć więcej...
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Aniu, kwitnienia do podziwiania ! Dębolistna okaz ;:333 - , mam podobną,ale dopiero z 1 okazałym kwiatem.
Na temat liliowców- jestem chętna ,ale o tym pogadamy w stosownym czasie.Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witam moich miłych gości. Zaraz odpowiem..
Tylko ciut ogrodowych zdjęć zostawię ;:108
Klon Palmowy Beni-Maiko
Obrazek

Obrazek

Obrazek
róża the fairy
Obrazek
Obrazek
Eden Rose
Obrazek
Obrazek
Ta NN była rosła w różance ale denerwowała mnie, bo wypuszczała wysokie baty i inne róże zasiniała.
Jesienią przesadziłam pod siatkę w drodze nad staw.
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudnie wszystko u Ciebie kwitnie u mnie tylko róże sie spisały reszta pozostawia wiele do życzenia .Aniu masz cudny ogród a dębolistna króluje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, piękne widoki letniego ogrodu ;:138 Śliczna kompozycja przy rdzawym kwiatku, z liliami w różach i różą od różu do kremu ;:167
Jednak dobrze zapamiętałam Twoją dębolistną z białymi wiechami na tle ciemniejszych liści :D Już na ostatnich zdjęciach to widać. Moja ma więcej cienia i wygląda jak drapak ;:174 Czy Ty swoją formujesz, czy sama ma taki ładny pokrój? ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicja125 Dziękuję ;:196 Hortensja Dębolistna jest cudna. Troche miejsca dla niej trzeba zarezerwować.
Ale z doświadczenia wiem,że jak człowiek chce to zawsze roślinę umieści w swoim ogrodzie.
A różne ozdoby w ogrodzie to maluje farbą z puszki i pędzelkiem. Jest wydajniejsza.Jasne kolory rozjaśniają w ogrodzie i są widoczne.
danuta z-Danusiu Nie to nie nowy ptaszek. To juz 3 sezon jest w ogrodzie. Tylko czasami w rożnych miejscach.
Kwitnień jest dużo.Co mnie bardzo cieszy :heja
NN
Obrazek
Obrazek
Piilu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PEPSI-Małgosiu
Dziękuję. Hortensja dębolistna jest cudna. Na pewno i twoja ciebie wkrótce zachwyci. Jeszcze troszkę.
Ja czekałam 3 lata na jej kwitnienie.A potem z roku na rok tylko piękniała i bardziej zachwycała.. ;:108

Obrazek
Obrazek

clem3-Małgosiu Na szczęście to były tylko groźne czarne chmury z burzą, deszczem ale bez szkód.
Ogród i trochę jest i Różany i powojnikowi i liliowcowy i hostowy. ;:173
Niestety i ślimaki w tym roku tez sa. Granulki już hosty chronią. Codziennie też je wyłapuję. Ale kilka mam podziurawionych.
I ja llilie lubię. I już znowu kilka dokupiłam. bo była dobra promocja. To chyba z 10 wzięłam. ;:138

lanceta- Lodziu Lubię kolory, różne kwitnienia.A dębolistna króluje w ogrodzie. ;:167
Czyli twoja jest jeszcze małą ??Urośnie i wypięknieje. Ja tak czekam już 3 rok na kwiaty hortensji pnącej i,,, jeszcze w tym roku nic. ;:219
O to cieszę się ,że jesteś chętna na wymianę liliowców. To za jakiś czas się zmówiny. ;:215

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

JAKUCH-Jadziu Dziękuję ;:196 W tym roku dużo mnie w ogrodzie cieszy.
I róże w 90 %.Kilka bidek jest.ale i nad nimi popracuję, bo ładne damy.Szkoda byłoby je stracić.
Ale już widzę gdzie na jesieni trzeba poprzesadzać roślinki. I nad czym i gdzie jeszcze popracować. ;:173
Martuś64 Dziękuję. Nad tym bogatym ogrodem pracowałam ładnych kilka lat aby było w nim pełno i stale coś kwitnącego.
I dalej jeszcze coś zmieniam, przesadzam, dosadzam.I jeszcze w głowie jest kilka rzeczy do zrealizowania. ;:108
Moja dębolistna rośnie na pełnym słońcu jak i inne hortensje. Nie miałam innego miejsca dla niej.I tak została. Wypiękniałą. I przyznam,ze nawet nawozu jej żadnego w tym roku nie dawał. Bo duża, to niech już rośnie sama z siebie.
To może swoją przesadź z tego cienia??
Ja w 98 % jej nie przycinam.Na wiosnę może jakąś gałąź, co bardziej wychodzi. Ona tak sama rośnie .Cudna jest.

Róża Bouquet Parfait ;:167
Obrazek
powojnik Westerplatte
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ładne liliowce, śliczne jeżówki i firletki, ale najbardziej i tak zachwycają mnie Twoje powojniki.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cieszę sie Aniu ze jesteś wreszcie w tym sezonie zadowolona z róż. Trawnik też ma soczysta zieleń, a nie jak w ubiegłym sezonie ,ale co tam trawnik ważne że roślinki cudnie kwitną i warzywa rosną w siłę .U mnie totalna bieda z warzywami w tym roku i nie pamiętam takiej warzywnej klapy nawet pietruszka nie chce rosnąć bo wszystko w zarodku niszczą ślimory ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Piękne, słoneczne widoki ;:138 Liliowiec ;:167
Z dębolistnej zrobię sobie sadzonkę na słoneczne stanowisko, a ta zostanie na miejscu, ogromne liściory w cieniu też mają swój urok :D
Aniu, nie odbierasz e-maili? Zajrzyj, proszę ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ogród kipi letnimi widokami i kwitnieniami ;:138 ;:138 Pełnia sezonu to najpiękniejszy ogrodowy czas i urok! ;:63 ;:215

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Locutus letnich kwitnien jest mnóstwo. Powojniki juz w mniejszisci. Ale liliowce się rozkrecily i lilie.
Danie nieśmiało zaczynają. Jezowek przybywa. Piękny bogaty kolorowy czas lata. :D
JAKUCH-Jadziu Niektóre róże całkiem ładne są. Kilka takich średnich. A kilka jeszcze bid. Ale ogólnie jestem z nich zadowolona.
Trawnik nie tylko po drożdżach w tym roku ładniejszy. Ale i raz już zastosowałam chwastox. I pomogło. Jeszcze nie W pełni. Pod koniec lipca jeszcze raz bo zastosuje.
A potem na wiosnę .
Warzywa nawet dobrze rosną. Oprócz kopru ktory mi meszka zzarla :evil: Nawet teraz do ogórków nie mam kupuję. Wysialam drugi raz. Ale jeszcze mały.
Pietruszke też mam mała. No mi nie wyszla . I dosiewki robiłam.
Jeszcze slimory i u mnie się pojawiają. Przy hostach jedynie mam wysyoany granulat .
Szokoda ,że twoje ślimaki warzywka pozjadaly. Dziwny rok.Pełen szkodników. :(
Martus Dziękuję. ;:196
W tym roku to czasem słońce czasem deszcz. Czasem gorąco . Czasem ciepło ,czasem zimno. Takie sobie przeplatanki. :roll:
Liliowcow już dużo kwitnie. ;:167
I ja myślę z swojej hortensji zrobic sadzonki I dac na nowe miejsca. Fajny pomysł mi podsunelas. Dzięki. ;:196
Ba pocztę codziennie nie zaglądam.
Zaraz zajrzę. ;:108
narpa-Maryniu O tak ,lato jest piękne i kolorowe i bogate w różne kwitnienia. A wszystko cieszy.
Tylko nie ślimaki. ;:134
U ciebie też są ??

Hortensja dębolistna
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Klon Palmowy Beni-Maiko
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu trudno wybrać z tak pięknych widoków jeden, cudne zdjęcia. Specjalnie popodziwiałam przetaczniki, ;:oj u mnie od lat marniutkie. Dębolistna co roku piękniejsza, wspaniale się prezentuje. ;:215
Ostróżki wycinam przy samej ziemi, zostawiam tylko młode jasne liście. Szybko wypuszczą pędy i zakwitna ponownie. Troche nawozu z potasem im podsypuję, żeby miały siłę na ponowne kwitnienie.
Słonecznych dni na prace w ogrodzie. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”