Zakątki na Dębowym 2
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 2
Witaj Aniu ciekawa jest ta hortensja z dębowymi liśćmi taka niezwykła chętnie bym sobie taką kupiła, ale gdzie ja dać oto jet pytanie a jeszcze ie tak dawno miałam tyleee miejsca że hej. Mam takie pytanie czym malowałaś na biało sprajem czy farbą? ślicznie to białe wygląda tez mam ochotę trochu rozjaśnić na działce. Pozdrawiam miłego dnia 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Co ja widzę,nowy nabytek ptaszek?Czy coś przegapiłam?
Kwiatki pięknie się prezentują.
Kwiatki pięknie się prezentują.

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, nieustannie zachwycam się dębolistną
Jest cudna. Mam tylko cichą nadzieję, że moja też kiedyś zachwyci. 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O matko, co za kolor nieba
Choć powiem ci, że twojemu ogrodowi "do twarzy" było w takim granacie
Mam nadzieję, że nic groźnego nie wynikło z takich chmur?
Różany i powojnikowy pokaz wspaniały
No i łan hostowy, obok którego trudno przejść obojętnie. Ślimakom widocznie też
Wredne paskudy
lilie i liliowce mogę oglądać cały czas
Do tego coś na ząb, czegóż można chcieć więcej...

Różany i powojnikowy pokaz wspaniały

lilie i liliowce mogę oglądać cały czas

Do tego coś na ząb, czegóż można chcieć więcej...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Aniu, kwitnienia do podziwiania ! Dębolistna okaz
- , mam podobną,ale dopiero z 1 okazałym kwiatem.
Na temat liliowców- jestem chętna ,ale o tym pogadamy w stosownym czasie.Pozdrawiam

Na temat liliowców- jestem chętna ,ale o tym pogadamy w stosownym czasie.Pozdrawiam

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudnie wszystko u Ciebie kwitnie u mnie tylko róże sie spisały reszta pozostawia wiele do życzenia .Aniu masz cudny ogród a dębolistna króluje
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, piękne widoki letniego ogrodu
Śliczna kompozycja przy rdzawym kwiatku, z liliami w różach i różą od różu do kremu
Jednak dobrze zapamiętałam Twoją dębolistną z białymi wiechami na tle ciemniejszych liści
Już na ostatnich zdjęciach to widać. Moja ma więcej cienia i wygląda jak drapak
Czy Ty swoją formujesz, czy sama ma taki ładny pokrój? 

Jednak dobrze zapamiętałam Twoją dębolistną z białymi wiechami na tle ciemniejszych liści

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- anabuko1
Alicja125 Dziękuję
Hortensja Dębolistna jest cudna. Troche miejsca dla niej trzeba zarezerwować.
Ale z doświadczenia wiem,że jak człowiek chce to zawsze roślinę umieści w swoim ogrodzie.
A różne ozdoby w ogrodzie to maluje farbą z puszki i pędzelkiem. Jest wydajniejsza.Jasne kolory rozjaśniają w ogrodzie i są widoczne.
danuta z-Danusiu Nie to nie nowy ptaszek. To juz 3 sezon jest w ogrodzie. Tylko czasami w rożnych miejscach.
Kwitnień jest dużo.Co mnie bardzo cieszy
NN

Piilu

PEPSI-Małgosiu
Dziękuję. Hortensja dębolistna jest cudna. Na pewno i twoja ciebie wkrótce zachwyci. Jeszcze troszkę.
Ja czekałam 3 lata na jej kwitnienie.A potem z roku na rok tylko piękniała i bardziej zachwycała..

clem3-Małgosiu Na szczęście to były tylko groźne czarne chmury z burzą, deszczem ale bez szkód.
Ogród i trochę jest i Różany i powojnikowi i liliowcowy i hostowy.
Niestety i ślimaki w tym roku tez sa. Granulki już hosty chronią. Codziennie też je wyłapuję. Ale kilka mam podziurawionych.
I ja llilie lubię. I już znowu kilka dokupiłam. bo była dobra promocja. To chyba z 10 wzięłam.
lanceta- Lodziu Lubię kolory, różne kwitnienia.A dębolistna króluje w ogrodzie.
Czyli twoja jest jeszcze małą ??Urośnie i wypięknieje. Ja tak czekam już 3 rok na kwiaty hortensji pnącej i,,, jeszcze w tym roku nic.
O to cieszę się ,że jesteś chętna na wymianę liliowców. To za jakiś czas się zmówiny.

JAKUCH-Jadziu Dziękuję
W tym roku dużo mnie w ogrodzie cieszy.
I róże w 90 %.Kilka bidek jest.ale i nad nimi popracuję, bo ładne damy.Szkoda byłoby je stracić.
Ale już widzę gdzie na jesieni trzeba poprzesadzać roślinki. I nad czym i gdzie jeszcze popracować.
Martuś64 Dziękuję. Nad tym bogatym ogrodem pracowałam ładnych kilka lat aby było w nim pełno i stale coś kwitnącego.
I dalej jeszcze coś zmieniam, przesadzam, dosadzam.I jeszcze w głowie jest kilka rzeczy do zrealizowania.
Moja dębolistna rośnie na pełnym słońcu jak i inne hortensje. Nie miałam innego miejsca dla niej.I tak została. Wypiękniałą. I przyznam,ze nawet nawozu jej żadnego w tym roku nie dawał. Bo duża, to niech już rośnie sama z siebie.
To może swoją przesadź z tego cienia??
Ja w 98 % jej nie przycinam.Na wiosnę może jakąś gałąź, co bardziej wychodzi. Ona tak sama rośnie .Cudna jest.
Róża Bouquet Parfait

powojnik Westerplatte

Ale z doświadczenia wiem,że jak człowiek chce to zawsze roślinę umieści w swoim ogrodzie.
A różne ozdoby w ogrodzie to maluje farbą z puszki i pędzelkiem. Jest wydajniejsza.Jasne kolory rozjaśniają w ogrodzie i są widoczne.
danuta z-Danusiu Nie to nie nowy ptaszek. To juz 3 sezon jest w ogrodzie. Tylko czasami w rożnych miejscach.
Kwitnień jest dużo.Co mnie bardzo cieszy

NN

Piilu

PEPSI-Małgosiu
Dziękuję. Hortensja dębolistna jest cudna. Na pewno i twoja ciebie wkrótce zachwyci. Jeszcze troszkę.
Ja czekałam 3 lata na jej kwitnienie.A potem z roku na rok tylko piękniała i bardziej zachwycała..

clem3-Małgosiu Na szczęście to były tylko groźne czarne chmury z burzą, deszczem ale bez szkód.
Ogród i trochę jest i Różany i powojnikowi i liliowcowy i hostowy.

Niestety i ślimaki w tym roku tez sa. Granulki już hosty chronią. Codziennie też je wyłapuję. Ale kilka mam podziurawionych.
I ja llilie lubię. I już znowu kilka dokupiłam. bo była dobra promocja. To chyba z 10 wzięłam.

lanceta- Lodziu Lubię kolory, różne kwitnienia.A dębolistna króluje w ogrodzie.

Czyli twoja jest jeszcze małą ??Urośnie i wypięknieje. Ja tak czekam już 3 rok na kwiaty hortensji pnącej i,,, jeszcze w tym roku nic.

O to cieszę się ,że jesteś chętna na wymianę liliowców. To za jakiś czas się zmówiny.

JAKUCH-Jadziu Dziękuję

I róże w 90 %.Kilka bidek jest.ale i nad nimi popracuję, bo ładne damy.Szkoda byłoby je stracić.
Ale już widzę gdzie na jesieni trzeba poprzesadzać roślinki. I nad czym i gdzie jeszcze popracować.

Martuś64 Dziękuję. Nad tym bogatym ogrodem pracowałam ładnych kilka lat aby było w nim pełno i stale coś kwitnącego.
I dalej jeszcze coś zmieniam, przesadzam, dosadzam.I jeszcze w głowie jest kilka rzeczy do zrealizowania.

Moja dębolistna rośnie na pełnym słońcu jak i inne hortensje. Nie miałam innego miejsca dla niej.I tak została. Wypiękniałą. I przyznam,ze nawet nawozu jej żadnego w tym roku nie dawał. Bo duża, to niech już rośnie sama z siebie.
To może swoją przesadź z tego cienia??
Ja w 98 % jej nie przycinam.Na wiosnę może jakąś gałąź, co bardziej wychodzi. Ona tak sama rośnie .Cudna jest.
Róża Bouquet Parfait

powojnik Westerplatte

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ładne liliowce, śliczne jeżówki i firletki, ale najbardziej i tak zachwycają mnie Twoje powojniki.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cieszę sie Aniu ze jesteś wreszcie w tym sezonie zadowolona z róż. Trawnik też ma soczysta zieleń, a nie jak w ubiegłym sezonie ,ale co tam trawnik ważne że roślinki cudnie kwitną i warzywa rosną w siłę .U mnie totalna bieda z warzywami w tym roku i nie pamiętam takiej warzywnej klapy nawet pietruszka nie chce rosnąć bo wszystko w zarodku niszczą ślimory 

- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Piękne, słoneczne widoki
Liliowiec
Z dębolistnej zrobię sobie sadzonkę na słoneczne stanowisko, a ta zostanie na miejscu, ogromne liściory w cieniu też mają swój urok
Aniu, nie odbierasz e-maili? Zajrzyj, proszę

Z dębolistnej zrobię sobie sadzonkę na słoneczne stanowisko, a ta zostanie na miejscu, ogromne liściory w cieniu też mają swój urok

Aniu, nie odbierasz e-maili? Zajrzyj, proszę

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ogród kipi letnimi widokami i kwitnieniami
Pełnia sezonu to najpiękniejszy ogrodowy czas i urok!

- anabuko1
Locutus letnich kwitnien jest mnóstwo. Powojniki juz w mniejszisci. Ale liliowce się rozkrecily i lilie.
Danie nieśmiało zaczynają. Jezowek przybywa. Piękny bogaty kolorowy czas lata.
JAKUCH-Jadziu Niektóre róże całkiem ładne są. Kilka takich średnich. A kilka jeszcze bid. Ale ogólnie jestem z nich zadowolona.
Trawnik nie tylko po drożdżach w tym roku ładniejszy. Ale i raz już zastosowałam chwastox. I pomogło. Jeszcze nie W pełni. Pod koniec lipca jeszcze raz bo zastosuje.
A potem na wiosnę .
Warzywa nawet dobrze rosną. Oprócz kopru ktory mi meszka zzarla
Nawet teraz do ogórków nie mam kupuję. Wysialam drugi raz. Ale jeszcze mały.
Pietruszke też mam mała. No mi nie wyszla . I dosiewki robiłam.
Jeszcze slimory i u mnie się pojawiają. Przy hostach jedynie mam wysyoany granulat .
Szokoda ,że twoje ślimaki warzywka pozjadaly. Dziwny rok.Pełen szkodników.
Martus Dziękuję.
W tym roku to czasem słońce czasem deszcz. Czasem gorąco . Czasem ciepło ,czasem zimno. Takie sobie przeplatanki.
Liliowcow już dużo kwitnie.
I ja myślę z swojej hortensji zrobic sadzonki I dac na nowe miejsca. Fajny pomysł mi podsunelas. Dzięki.
Ba pocztę codziennie nie zaglądam.
Zaraz zajrzę.
narpa-Maryniu O tak ,lato jest piękne i kolorowe i bogate w różne kwitnienia. A wszystko cieszy.
Tylko nie ślimaki.
U ciebie też są ??
Hortensja dębolistna

Klon Palmowy Beni-Maiko

Danie nieśmiało zaczynają. Jezowek przybywa. Piękny bogaty kolorowy czas lata.

JAKUCH-Jadziu Niektóre róże całkiem ładne są. Kilka takich średnich. A kilka jeszcze bid. Ale ogólnie jestem z nich zadowolona.
Trawnik nie tylko po drożdżach w tym roku ładniejszy. Ale i raz już zastosowałam chwastox. I pomogło. Jeszcze nie W pełni. Pod koniec lipca jeszcze raz bo zastosuje.
A potem na wiosnę .
Warzywa nawet dobrze rosną. Oprócz kopru ktory mi meszka zzarla

Pietruszke też mam mała. No mi nie wyszla . I dosiewki robiłam.
Jeszcze slimory i u mnie się pojawiają. Przy hostach jedynie mam wysyoany granulat .
Szokoda ,że twoje ślimaki warzywka pozjadaly. Dziwny rok.Pełen szkodników.

Martus Dziękuję.

W tym roku to czasem słońce czasem deszcz. Czasem gorąco . Czasem ciepło ,czasem zimno. Takie sobie przeplatanki.

Liliowcow już dużo kwitnie.

I ja myślę z swojej hortensji zrobic sadzonki I dac na nowe miejsca. Fajny pomysł mi podsunelas. Dzięki.

Ba pocztę codziennie nie zaglądam.
Zaraz zajrzę.

narpa-Maryniu O tak ,lato jest piękne i kolorowe i bogate w różne kwitnienia. A wszystko cieszy.
Tylko nie ślimaki.

U ciebie też są ??
Hortensja dębolistna

Klon Palmowy Beni-Maiko

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu trudno wybrać z tak pięknych widoków jeden, cudne zdjęcia. Specjalnie popodziwiałam przetaczniki,
u mnie od lat marniutkie. Dębolistna co roku piękniejsza, wspaniale się prezentuje.
Ostróżki wycinam przy samej ziemi, zostawiam tylko młode jasne liście. Szybko wypuszczą pędy i zakwitna ponownie. Troche nawozu z potasem im podsypuję, żeby miały siłę na ponowne kwitnienie.
Słonecznych dni na prace w ogrodzie.

Ostróżki wycinam przy samej ziemi, zostawiam tylko młode jasne liście. Szybko wypuszczą pędy i zakwitna ponownie. Troche nawozu z potasem im podsypuję, żeby miały siłę na ponowne kwitnienie.
Słonecznych dni na prace w ogrodzie.