Ogród pod wierzbą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogród pod wierzbą

Post »

Strasznie lubię forum ogrodnicze między innymi za to, że wieloma roślinami, które lubię mogę się cieszyć dzięki niemu dużo dłużej niż w realu? Na przykład u mnie krokusy już dawno temu przekwitły, a u Ciebie piękny festiwal?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Janku, w nocy mróz, a w dzień upał! Krokusy otwierały się w oczach, a pszczoły tylko na to czekały, tyle ich właziło w każdy kwiatek, że chyba też przyczyniły się do szerszego otwarcia kielichów ;:306

Igo, :wit Mam nadzieję, że i Tobie zaświeciło słoneczko i mogłaś podładować akumulatory po szarościach kolorkami w ogrodzie :tan
Dziękuję bardzo za życzenia i odwzajemniam w całej rozciągłości ;:196

Dorotko, tak, zupełnie niespodziewanie zaświeciło słońce i to od razu cieplutkie ;:138 Wprawdzie w czwartek ktoś mi to słoneczko podprowadził, ale ciepło na szczęście zostało i koniec tygodnia był piękny :D

Stasiu, masz rację ;:196 po zimie, to nawet kwitnącego chwasta żal wyrwać ;:306 , a już kwitnące krokusy ;:oj Szkoda, że to wszystko tak krótko trwa, po kilku słonecznych dniach i deszczu, krokusy niedługo zakończą kwitnienie. Jednak wiosna nie zostawi po nich pustki, bo już następcy się wyrywają do słońca ;:138
Mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą i w Święta jak i cały tydzień będzie pięknie ;:196

Iwonko, słoneczna wiosna zagościła już chyba wszędzie :tan
Iryski są śliczne ;:167 i nawet nie potrzebują słońca, żeby otworzyć kwiatki i cieszą nawet w chłodniejszą pogodę.
Mają swoje kaprysy i trzeba im dogadzać, ale warto dawać im możliwość zadomowienia się w ogrodzie, zwłaszcza, że wiele odmian jest łatwo dostępnych.
Warto próbować ;:196

Jadziu, krokusy miały swoje pięć minut w tym tygodniu ;:215 Szkoda, że ten spektakl nie może trwać cały rok!
Sarenki i u nas pomieszkują w zaroślach w środku wsi, są coraz odważniejsze, ale żeby w mieście?
Słonecznej niedzieli, Jadziu ;:196

Maryniu, pięknie świeciło słońce i można było nacieszyć się kwitnieniami w ogrodzie :tan Teraz trochę się ochłodziło, ale wiosny już nic nie zatrzyma. ;:196

Loki, to prawda, dzięki forum i różnicom temperatur, każde kwitnienie cieszy nas o wiele dłużej :tan

W ciągu kilku dni przyroda przyspieszyła niesamowicie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U Ciebie ten ogród dogrzewany jest zapewne Martusiu ?? :roll: ;:oj Ja jeszcze na start wielu wiosennych roślin muszę zaczekać...Ale teraz to idzie błyskawicznie , czasem z dnia na dzień... Fajny czas mamy wreszcie w przyrodzie!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Prawdziwa wiosenna uczta dla oczu u Ciebie Martusiu, niesamowity wysyp kwiecia ;:138 ;:138 jak to cieszy aż chce się żyć, oby tylko cieplej się w końcu na dłużej zrobiło, bo pracy ogrom w ogrodach. U mnie po dwóch dniach ciepła zimno dziś bardzo :( Pozdrawiam cieplutko i radosnych świąt życzę ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Martuś, Twój ogród dostał przyspieszenia, nawet kokorycz Ci zakwitła a moja ledwo z ziemi wylazła. ;:oj ;:oj
Moje ciemierniki nadal w pączkach, nawet im liści nie pościnałam, niech mają ochronę, gdyby jednak jakieś poważniejsze minusy nocami zaistniały. ;:108 Czy ten fioletowy, to jakiś anemon. :?: :?:
Kochana, raduj się wiosną i ciesz Świętami, to nic że w izolacji, najważniejsze że zdróweczko i słoneczko dopisuje. ;:167 ;:3 ;:cm
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto piękne kolorowe rabatki, kwiatom dobrze jak świeci słoneczko. wczorajszy dzień był ładny.
Dziś świeci słońce, ale zimny wiatr wieje.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, akurat dzisiaj to chyba ogrzewanie wysiadło, bo ogród szronem pobielony ;:306 , chociaż wieczorem nic nie wskazywało na przymrozek, wręcz się ociepliło, bo wiatr ucichł.
W sobotę sama widziałam jak rośnie w oczach kokorycz pusta, rano jej nie było widać, a pod wieczór już było pełno jej listeczków ;:oj

Krysiu, tak wszystko się spieszy żeby w ciepełku sobie pokwitnąć, chyba kwiatki czują ochłodzenie ;:306
U mnie zrobiło się o połowę zimniej do tego deszcz i wiatr, ale prognozy obiecują następny ciepły tydzień ;:138
Gorąco dziękuję za życzenia i Tobie Krysiu życzę pięknych Świąt w zdrowiu ;:196

Stasiu, ta kokorycz wyrywna, to chyba George Baker, a ta pospolita też dopiro w sobotę pokazała listeczki.
Moje ciemierniki poszalały i kwiatki mają już na wysokich nogach, to muszą cierpieć przymrozki, zresztą już ucierpiały w ostatnim zimowym tygodniu ;:14
Ten fioletowy to zawilec grecki taki wyrywny, a i gajowy już rozkwitł w cieplejszych zakątkach.
Trzeba nam i ogrodom słoneczka, żeby w nich przetrwać te jeszcze smętne Święta :roll: z nadzieją na następne już lepsze :tan
Wam również życzę dużo zdrówka i słoneczka ;:196

Dorotko, słoneczko bardzo potrzebne kwiatkom i nam, a jeszcze jak grzeje, to już sama radość ;:138
Oby jak najwięcej takich cieplutkich dni tej wiosny ;:196

Ciemierniki rozkwitają, niby niewiele się różnią, jednak każdy inny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy kwiatek przylaszczki siedmiogrodzkiej :tan od Janka ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto słoneczko wskazane, ale ja dziś czekam na deszcz. Marto jak Ty potrafisz nazwać swoje kwiatuszki, ja niby wiem co sadzę, a później nie mogę w głowie znaleźć nazwy, a już o odmianach nie wspomnę. Ciemierniki niby podobne, ale jednak każdy krzaczek ma inny kwiat. Moim w sobotę obcięłam brzydkie liście, od razu lepiej wyglądają.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Martuniu ileż ja mam zaległości do nadrobienia ;:oj ;:oj Jeszcze trochę, a przegapiłabym takie piękne wiosenne kwiatki u Ciebie ;:223 Pogoda podobna jak u mnie, bo mróz też mnie dzisiaj przywitał, ale zwiastunów znacznie mniej.Zawilców, miodunek to jeszcze nie widać. Twój niebieski zawilec grecki jest boski ;:215 Ciemierniki też cudowne, a u mnie zaledwie cztery wyszły, a trzy przepadły.Natomiast bardzo się cieszę,że pokazują główki miłki i nie przepadły :heja
Pozdrawiam cieplutko i dużo ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kokorycze już kwitną u mnie dopiero z pąkami,jednak Martusiu u Ciebie bujniej w kwiecie. Wczoraj powiewał lodowaty wiatr i po mimo że zaglądało ;:3 nie zdecydowałam sie na siedzenie w ogródku. Ciemierniki jednak pojadą do Ciebie nici z nich ,zostaną tylko te które zakwitną bo większość ma zaschnięte pąki ,a przecież nie mogły zmarznąć bo były okryte liśćmi.Teraz wiem że z ciemiernikami nie po drodze więc szkoda nerwów .Udanego dnia ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, ciemierniki to moja nowa pasja, od kiedy zakwitły mi siewki bordowych pustych pełnym i białym kwiatkiem ;:oj A te białe, najwcześniejsze zachwycają mnie każdej wiosny :tan One też nareszcie zaczęły się siać, ale ich siewki okropnie nie lubią przesadzania ;:185
A z nazwami bywa różnie, czasem już sks mnie dopada i najpospolitszej rośliny nie umiem nazwać :;230 , ale lubię wiedzieć co mi rośnie. ;:196

Halinko, ;:196 na forum niczego nie przegapisz, dopóki są zdjęcia ;:306
Ciepło i deszczyk, sprawiły, że zaczęło się szaleństwo kwitnień miodunek i pierwiosnków, za to krokusy odchodzą do wspomnień ;:174
Na ciemierniki czekaj cierpliwie, powinny się pokazać nowymi listeczkami, najwyżej w tym roku nie zakwitną.
Miłki to urocze słoneczka, mój trwa ale coś nie szaleje i ciągle dopadają go ślimaki mimo, że obsypany granulkami na niebiesko ;:14
Tobie również życzę słoneczka po tej długiej zimie ;:196

Jadziu, kokorycze to sprinterki, jednego dnia pokażą listeczki, a za dwa już kwitną ;:oj
Niby zrobiło się chłodniej, a roślinki rwą się do rośnięcia. Po dwóch dniach znowu upał, to podrosną drugie tyle, a gdzie to do ogrodników i zimnej Zośki? Znowu martw się człowieku jak to przetrwa ;:145
Bardzo chętnie przygarnę Twoje ciemierniki na wychowanie, może moje metody okażą się skuteczniejsze i zakwitną ;:306 ;:196

Wiosennych kwitnień przybywa w takim tempie, że nie wiadomo co sfotografować, a kiedy porządkować ogród?
Jak to wyciąć, kiedy teraz najbardziej podobają mi się te kwiatostany?

Obrazek

Lilie pokazują nosy, a martagony, to już przesadzają ;:oj

Obrazek
Krokusowe niespodzianki pokazują się w dziwnych miejscach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maczki walijskie przetrwały, to już chyba zostaną u mnie!

Obrazek

Obrazek

Zdrojówka zakwitła.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mało kwiatków w ogrodzie, to kupiłam sobie jeszcze brateczki ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Marto faktycznie nie przegapię, ale trzeba wracać do poprzednich stron ;:306
Przepiękne te Twoje kwiatuszki i coraz to więcej. Pierwiosnków też masz dużo co daje efekt ;:215 ;:215
Wróciłam z obchodu i znalazłam tylko dwa kwiatki miodunki, ze dwa kiełki host, bożykwiat też już zaczyna wychodzić, a najważniejsze, że miłki się pokazały :tan
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrowych, pogodnych Świąt ;:3 ;:4
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martusiu wspaniała wiosna u Ciebie! tyle kwiatuszków Ci kwitnie ;:63 U mnie od wczoraj a właściwie dzisiaj wszystko w mig rozkwitało, a tu znowu dostaną po noskach, bo nocami jakieś minusy widzę.
Może to i lepiej bo jakby zostało te dwadzieścia parę stopni to w tydzień wszystko by przekwitło :wink: U mnie też jedna lilia nosek pokazała i pewnie jak przymrozi to trzeba będzie okryć :D
Na nadchodzące Święta Wielkanocne zdrowia i spokoju dla Ciebie i Rodzinki ;:4 ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Bardzo wyrywne masz te lilie :wink: Muszą im warunki sprzyjać :) Nie widziałem u nikogo maczków walijskich jeszcze, oby zostały u Ciebie :wink:
Ale masz piękne te kępy pierwiosnków. U mnie jest jakiś smakosz kwiatów i objada mi płatki pierwiosnków :wink:
Kępa śnieżycy wiosennej cudna, pewnie ma już któryś rok.
Oby w święta trochę słońca było choć na pewno będzie chłodniej niż ostatnie dni.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Moje pierwiosnki w tym roku marniutkie, te w słońcu jeszcze jako tako a na tych pod szklarnią, długo zsunięty ze szklarni śnieg leżał. ;:222
Hosty też jeszcze śpią spokojnie, wolą się nie narażać. ;:215
Zdrojówka rutewkowata, aż musiałam poczytać, bo nie znałam tej rośliny - wyczytałam że jest trująca. ;:oj ;:oj
Ta kokorycz o którą pytałam, to raczej nazywa się pusta i jest niziutka, mam ją w dwóch kolorach, właśnie zaczyna kwiatuszki pokazywać. ;:333
Martuś, ciesz się przyrodą i Świętami, pogoda się poprawi to znowu ruszymy pieścić nasze ogródeczki.Pozdrawiam. ;:167 ;:79
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”