Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Milenko,ja też cały dzień myślę o tobie,chciałam odpisać u siebie i zaraz miałam iść do Ciebie i mnie uprzedziłaś,a skąd się wziął ten potok w ogrodzie od sąsiadów płynął spod lasu?a koło altany i w ogrodzie nie stoi Ci woda ,bo u mnie trawnik jakby w jeziorze rósł i jedna rabata ,a w drugiej właśnie płynie rzeka jakby wybijało jakieś źródło,reszta rabat jakoś wygląda ,ale zaczyna przewracać mi drzewa liściaste ,2 praktycznie przewrócone ,Bogdan zrobił porządne pale ,przyniósł drabinę ,żeby je wbić, to drabina niestabilna bo grzęźnie jak w bagnie ale jakoś poradził i podnieśliśmy te drzewa i przywiązali do pali,może już się nic nie stanie,ale cały czas pada, zwariowało,korzenie roślin już długo nie mają tlenu ,bo zalane i w takich warunkach dłużej utrzymujących się rośliny umierają,miejmy nadzieję jak mówisz ,że przetrwają,ale warunek ,że musi przestać padać,pozdrawiam :wit i buziaczki dla Ciebie;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fragmenty ogrodu wiosennego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

aleja cyprysików nutkajskich ,jest ich 7 szt ale nie mogę ich wszystkich razem objąć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

funkie miniaturowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w przerwie miedzy deszczami jeszcze piękny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś witam. :wit
Cudne masz widoki, zieleń piękna tak nasycony Twój ogród zielenią ze aż ;:202 wychodzą. ;:138 ;:138
Pięknie wyglądają iglaki jakby się kłaniały by powitać właścicielkę. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękne widoki, alejka cyprysików super. Rh bardzo ładnie kwitną, hosty uroczo wyglądają, a kaline to ja uwielbiam i zawsze na zdjęciach podziwiam. ;:oj
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś trzymam kciuki za twoje piwonie.
Szkoda byłoby ich nie zobaczyć w kwiatach.
U mnie też ogród bardziej przypomina bajoro, ale woda ścieka powoli, wiec chyba wszystko ocaleje, może poza cebulowymi, bo na liściach już widzę pierwszą pleśń. ;:222
Ale to nie pierwszy raz mamy takie anomalie.
Gorzej z azaliami i rho, u Ciebie widzę na razie są w porządku.
Miłego mimo wszystko weekendu i ;:3
Grażyna.
kogro-linki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

U mnie też cały czas pada, ale mam glebę piaszczystą, więc woda nigdy u mnie nie stoi, bo ją przepuszcza, jak sito.
Koleżanka ma glinę i tu jest znacznie gorzej :?
Marto nie wiem, czy posadzenie czerwonego klonu, koło azalii był zamierzone, czy nie, ale efekt jest obłędny.
Wygląda, jak jeden, ogromny, kwitnący bukiet ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,z przerażeniem myślę o ogrodzie po tych ciągłych deszczach mają byc wysokie temperatury a to zabójstwo dla roślin,iglaki to taka podstawa w ogrodzie ,które można pięknie uzupełnić bylinami,pozdrawiam i buziaczki przesyłam :wit ;:196

Robercie,,nie masz kaliny w swoim ogrodzie?,może byłby odrost to Ci wyślę ,już trochę odrostów wysłałam dziewczynom ,ona bez problemowo się przyjmuje,pozdrawiam i zapraszam :wit ;:65

Grażynko,wszystko dopiero okaże się po deszczach i jak przyjdą gorąca ,wtedy może zacząć się problem ,trzeba bardzo obserwować i ratować rośliny ,bo choroby grzybowe są bezwzględne,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:168

Iwonko,sadzenie było zamierzone ze względu na kolor roślin ,ale rośliny były posadzone w pewnej odległości koło siebie ,ale klon tak się rozrósł i azalia też ,że się połączyły ,wręcz wnikły w siebie i to było nie zamierzone ,ale super wyglądają razem ,pozdrawiam, miłego i bezdeszczowego dnia życzę,bo u mnie leje cięgiem :wit ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, trzymam kciuki, żeby już przestało lać. Szkoda roślinek.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Kalinę mam od niedawna, a dokładnie może tydzień. Zakupiłem w szkółce, bo nie mogłem się oprzeć. Ale dziękuję za chęci. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

U mnie też glina, dlatego większość rabat będzie trzeba podnieść. Nie wiem czemu, ale poprzednie były często w zagłębieniu. Może po zdarciu darni ?
Powolutku zwiedzam Twój ogród. Bradzo dojrzale wygląda.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Marto mam nadzieję ,że Was nie zaleje :( Tyle pięk nych roślin,szkoda by było i pracy.

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marto u mnie też nie ciekawie. Pada kolejny dzień. Dziś była burza z gradobiciem. Potem mówi się ,że temperatury wysokie. Nie wiem, jak przeżyją to rośliny. Wiem jedno,że jak rzeka w moim mieście wyleje to pogoda się poprawia. Właśnie wczoraj wylała,ale dzięki wałom już nie miałam wody w ogrodzie. ;:196
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit Hejka Martuś przyszłam się pochwalić ze już mam klon ale nie palmowy nie wiem czym się różnią zbytnio, została mi jeszcze azalia. Trzymam kciuki by rośliną nic nie było, u mnie też pada ale nie tone jeszcze
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu,i przestało padać po południu gdzieś o 16 woda pomału opada,ale w rabatach grzęzawisko nie da się nic kopać,a chwasty urosły, ,trzeba zaczekać,pozdrawiam :wit ;:196

Robercie,dużo kali dałam bo są odrosty ,ja też mam ją w różnych miejscach między iglakami ,bo super z nimi wygląda,pozdrawiam i zapraszam :wit

Aniu,miło,mi ,że przychodzisz do mojego ogrodu ,zaczęłam go robi 9 lat temu ,ale robię etapami ,co roku powstaje jakaś rabata i tak się ten ogród powiększa ,ta najstarsza część już fajnie urosła,w jesieni też zrobiłam nową rabatę i teraz na wiosnę parę mniejszych i ciągle coś dosadzam i poprawiam stare jak coś wypadnie ,bo po zimie to się zdarza pozdrawiam , dziękuję,że jesteś i zapraszam znowu :wit ;:168

Jadziu,ogród zalany bardzo ,ale już przestało padać,najgorsze to te wysokie temperatury ,które zapowiadają,pozdrawiam gorąco i miłej nocki życzę :wit ;:19

Alu,musimy to jakoś przetrwać,trzeba zrobić opryski grzybobójcze,bo nie ma innego wyjścia,u mnie od 16 nie pada,ale w ogrodzie grzęzawisko,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196

Aniu-dusza001,bardzo się cieszę ,że Twoje marzenia się spełniają,u mnie właśnie przestało ,ale tyle dni ciągłego deszczu może zmęczyć,pozdrawiam i buziaki posyłam :wit ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś-cieszę się bardzo, że przestało u Ciebie padać. Musi być dobrze i na pewno będzie ;:196 Chyba tak to już jest-ja mam zimniej i dotkliwsze przymrozki, a u Was-u Ciebie i na Śląsku opady przeradzają się w prawdziwe powodzie. No cóż-ja powoli uczę się ogrodniczej cierpliwości, ale o każdą roślinkę drżę za każdym razem gdy pogoda płata figle. Miłej nocki :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”