Na glinie malowane - zima/ wiosna 2013
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - zima/ wiosna 2013
Elu no faktycznie dobra ta aronia truskawkowa, poszła migiem
Czyli warto niekiedy się pomylić
Ciemna pęcherznica została bardzo mocno w tym roku przycięta i wycięte zostały stardsze pędy. Jasnej już takiego szoku nie zaserwowałam.
Też mam pączusie na krzaczkach i tylko czekać
Iga i gdzie ją "wtyknęłaś" bo, ze nie było łatwo to wiem
A druga gdzie znalazła miejscówkę?

Ciemna pęcherznica została bardzo mocno w tym roku przycięta i wycięte zostały stardsze pędy. Jasnej już takiego szoku nie zaserwowałam.
Też mam pączusie na krzaczkach i tylko czekać

Iga i gdzie ją "wtyknęłaś" bo, ze nie było łatwo to wiem

A druga gdzie znalazła miejscówkę?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Witaj Ilonko w ten piękny majowy poranek
Od wczoraj namiętnie przeglądam różne odmiany hortensji - najbardziej kuszą mnie te z kwiatami płodnymi i płonnymi - np. Blue Bird, Forget me not, Aspera (coś z intensywniejszym wybarwieniem), ale one chyba wszystkie kwitną na pędach zeszłorocznych, więc mocno się waham.. Zresztą wolę kupić w zwykłej szkółce, a pewnie nie będzie łatwo 
Miłego dnia i choć odrobiny słońca, bo u mnie na nie nie ma dziś co liczyć

Miłego dnia i choć odrobiny słońca, bo u mnie na nie nie ma dziś co liczyć

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ilonko a gdzie trafił Twój Misiu?
Truskawka dorodna

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Druga ma iść w miejsce magnoli , która nie pokazuje widoków życia po przesadzeniu, ale Piotrek zdecydował czekać do przyszłego roku, wiec muszę ją zadołować, 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ilonko pęcherznice piękne..... bardzo je lubię, moje jeszcze małe, ale będę musiała je wykopać i oddać
bo niestety za bardzo zagłuszą mi sąsiedztwo.....

- imwsz
Milenko piękne one są. Ja jak na razie skusiłam się tylko na taką wiechowatą ślicznotkę.
GREAT STAR LABEL
Kupiłam ją w zeszłym roku i płaciłam na pewno większe pieniądze niż
http://www.ogrodniczyraj.pl/cat,2_Sadzo ... ct,90_NOWO ŚĆ_HORTENSJA_GREAT_STAR__HYDRANGEA_PANICULATA_
W tym roku została ostro przycięta celem zagęszczenia. Wieczorkiem zrobię zdjecie jej obecnego wyglądu
Na obecną chwilę zajmują mnie takie, które jeśli popełnie jakiś błąd to i tak zakwitną
Luknij sobie dodatkowo tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=51022
Ewuś Ty wiesz jaką ja miałam radochę jak zobaczyłam ten piękny kwiat
Misiu ma już miejscówkę na ten rok. Niestety ze względu na ograniczenia czasowe zdjęcia jeszcze nie zrobiłam
ale się poprawię bo od czwartku mam wolne 
Iguś to teraz się zastanawiam gdzie Ty ją zadołujesz. A może Piotrek kawałek trawniczka by poświęcił
Jakby to przeczytał to następnym razem bym "szła jak przeciąg"
Aguś te pęcherznice już mają trochę latek i są posadzone w bardzo ekstremalnych warunkach glebowych i jakoś dają sobie radę. Faktycznie to duże krzakory i co roku mają wycinane stare pędy, ale były sadzone świadomie aby zasłoniły stary kompostownik
A jakbyś swojego zaplotła i poprowadziła na nodze?

Kupiłam ją w zeszłym roku i płaciłam na pewno większe pieniądze niż
http://www.ogrodniczyraj.pl/cat,2_Sadzo ... ct,90_NOWO ŚĆ_HORTENSJA_GREAT_STAR__HYDRANGEA_PANICULATA_
W tym roku została ostro przycięta celem zagęszczenia. Wieczorkiem zrobię zdjecie jej obecnego wyglądu

Na obecną chwilę zajmują mnie takie, które jeśli popełnie jakiś błąd to i tak zakwitną
Luknij sobie dodatkowo tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=51022
Ewuś Ty wiesz jaką ja miałam radochę jak zobaczyłam ten piękny kwiat

Misiu ma już miejscówkę na ten rok. Niestety ze względu na ograniczenia czasowe zdjęcia jeszcze nie zrobiłam

Iguś to teraz się zastanawiam gdzie Ty ją zadołujesz. A może Piotrek kawałek trawniczka by poświęcił

Jakby to przeczytał to następnym razem bym "szła jak przeciąg"

Aguś te pęcherznice już mają trochę latek i są posadzone w bardzo ekstremalnych warunkach glebowych i jakoś dają sobie radę. Faktycznie to duże krzakory i co roku mają wycinane stare pędy, ale były sadzone świadomie aby zasłoniły stary kompostownik

A jakbyś swojego zaplotła i poprowadziła na nodze?
Pozdrawiam - Ilona
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam Le Vasterival i jest piękna
W ogóle nie patrzę na hortensje ogrodowe, bo w moim ogrodzie nie mają szans-tylko bukietowe się liczą 

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Ilonko, liczę że Chopin odbije z ziemi, bo te pączusie na pądach to suche się zrobiły.
Ale czekamy, trzymam kciuki za Twoją Teresę
Pęcherznice piękne, też je mam i bardzo lubię , po ścięciu nie kwitną, nie ścinałam nic w tym roku i liczę na mnóstwo kwiecia
Hortensja cudna
Ale czekamy, trzymam kciuki za Twoją Teresę

Pęcherznice piękne, też je mam i bardzo lubię , po ścięciu nie kwitną, nie ścinałam nic w tym roku i liczę na mnóstwo kwiecia

Hortensja cudna

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Ilonko pięknie jak zawsze
moje różyczki wszystkie się przyjęły , a Chopin tak jak u Alinki coś się mało gramoli , a może ona tak ma
u nas dzisiaj szaro buro i deszczowo więc pobuszuję po waszych ogrodach , papa

u nas dzisiaj szaro buro i deszczowo więc pobuszuję po waszych ogrodach , papa

- imwsz
Ewuś nie jestem aż tak radykalna w tym zakresie. Chociaż sobie pooglądam ślicznotki ogrodowe
Kasiu ja jak coś mi się zasuszało starałam się szybciutko usuwać, aby przypadkiem jakieś choróbsko się nie wdało. A tak wygląda moja Mariatheresia

Bożenko pamiętam pierwszy rok Chopina u mnie. Chwilami to mnie taka niemoc ogarniała, że myślałam o wyautowaniu. Ale ogrodowa cierpliwość kazała mi czekać. A teraz jestem po stokroć szczęśliwa, że jest u mnie.
Aż poleciałam sprawdzić ile jest widocznych pączków na tym malutkim krzaczku - 6 pięknych sztuk
A pogoda dzisiaj "po wuju władychu" - nic tylko wślizgnąć pod kocyk
rosnąca Le Vasterival GREAT STAR LABEL
i mój Polar Bear
ze względu na brak
pojawiły się liliowce 

Kasiu ja jak coś mi się zasuszało starałam się szybciutko usuwać, aby przypadkiem jakieś choróbsko się nie wdało. A tak wygląda moja Mariatheresia

Bożenko pamiętam pierwszy rok Chopina u mnie. Chwilami to mnie taka niemoc ogarniała, że myślałam o wyautowaniu. Ale ogrodowa cierpliwość kazała mi czekać. A teraz jestem po stokroć szczęśliwa, że jest u mnie.
Aż poleciałam sprawdzić ile jest widocznych pączków na tym malutkim krzaczku - 6 pięknych sztuk

A pogoda dzisiaj "po wuju władychu" - nic tylko wślizgnąć pod kocyk

ze względu na brak

Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Twoja M.Theresa wygląda bardzo dobrze, widać już listki, na pewno ruszy
Może rzeczywiście Chopina muszę przyciąć, jak się osuszy aura to tak zrobię .
Hortensje ślicznie rosną, a liliowce lubią deszczyk

Może rzeczywiście Chopina muszę przyciąć, jak się osuszy aura to tak zrobię .
Hortensje ślicznie rosną, a liliowce lubią deszczyk

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Ilonko ja swojego Chopina też będę cierpliwie podglądać 

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Jaki piękny jest Twój ogród! Chopina zazdraszczam! 

- imwsz
Ależ mieliśmy dzisiaj piękny dzionek, akurat na możliwe prace ogrodowe
Tyle dni czekaliśmy na
i się doczekaliśmy i co robimy - śmigamy do ogródków
Kasiu MT faktycznie pokazuje coraz więcej listeczków co mnie bardzo cieszy. Tylko podpatruję te "nóweczki" czy aby nie pokazuje się jakiś mały pączuś

Bożenko warto na niego poczekać. Zauważyłam, że im róża starsza tym bardziej rozrośnięta i piękniejsza. Tak jak ze wszystkim

Kasiu "rormalnie" się
Faktycznie w ciągu tych 2 sezonów bardzo się zmienił i coraz bardziej mi odpowiada

Tyle dni czekaliśmy na

Kasiu MT faktycznie pokazuje coraz więcej listeczków co mnie bardzo cieszy. Tylko podpatruję te "nóweczki" czy aby nie pokazuje się jakiś mały pączuś

Bożenko warto na niego poczekać. Zauważyłam, że im róża starsza tym bardziej rozrośnięta i piękniejsza. Tak jak ze wszystkim

Kasiu "rormalnie" się

Faktycznie w ciągu tych 2 sezonów bardzo się zmienił i coraz bardziej mi odpowiada

Pozdrawiam - Ilona