Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Reniu żylistek to świetny krzew, nie tylko piękny ale i całkowicie bezproblemowy. Nie przemarza i zawsze wspaniale kwitnie :D Wart polecenia :D

Aguś dziękuję ;:196 bardzo się cieszę, ze liliowce ładnie rosną, mam nadzieję, ze będą Ci się podobały :D Teraz kwitnienie będzie jeszcze z skromne, ale one szybciutko się rozrastają i z roku na rok będą piękniejsze :D

Eluś dziękuję ;:196 Cieszę się bardzo, ze Ci się podoba :D
Smotrawa to super roślina, wspaniała do takich wielkich ogrodów jak Twój....do mojego trochę zbyt duża....ale nie mogłam się jej oprzeć 8-) :lol:
Dzwoneczki również uwielbiam i wciąż poszukuję takich jakich nie mam, ale wcale nie łatwo trafić....a już szczególnie u mnie, gdzie zaopatrzenie straszne :roll: Większość mam z wymian...
Tobie również życzę miłego dnia ;:196

Jolu dziękuję ;:196 . Mam nadzieję, ze uda Ci sie odwiedzić mój ogródek w naturze :D
U mnie większość tawułek też w pąkach, zakwitło tylko kilka. Teraz jest zdecydowanie mniej kolorów niż wiosną, bo wtedy to prawdziwe szaleństwo :roll: :lol:

Mariolu dziękuję ;:196 Strasznie sie cieszę, ze podoba się mój ogródek, chociaż czasami jak oglądam inne pełne wspaniałych, oryginalnych roślin to popadam w kompleksy :oops: :oops: :lol:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Nie wiedziałam, ze aż tyle odmian dzwonków jest... Twój ogród zachwyca kolormi i zestawieniami. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że muszę zdobyć liliowca o'doro. żylistek też wart uwagi, skoro taki bezproblemowy. Czasem widywałam ten krzew i nie wiedziałam co to. Generalnie ślicznie u Ciebie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko tawułki i powojniki pięknie Ci kwitną u mnie tawułki też powojniki bardzo przymarzły tylko biały o pełnych kwiatach całkowicie wymarzł inne troszkę puściły i nawet słabo kwitną .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko dziękuję ;:196 dzwoneczków jest naprawdę mnóstwo, ja mam tylko mały odsetek, ale mam nadzieję, że uda mi się zdobyć jeszcze inne :D
Żylistek naprawdę wart polecenia, prześliczny jest też bialutki pełny, na pewno bym go posadziła, ale niestety nie ma już na nic miejsca....

Geniu moje clematisy też marniutkie w tym roku bardzo, po zimie straciłam aż 4 ;:145 pozostałe bardzo marne, słabo rosną. Jedynie te 2 granatowe w miarę ładnie ruszyły, kwitną i mają masę pąków. Jan Paweł II piękny krzaczor, ale na razie bez ani jednego pąka....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam niby białe tawułki, ale one jakieś takie nie wybarwione...ni białe ni zielone ;:222. Dzwonki piękne, lubię ich kwiaty, bo są takie delikatne ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu Twoja odmiana tawułki też śliczna, takie zielonkawe kwiatuszki bardzo lubię :D Moja ma śnieżnobiałe kwiaty i czerwonawe liście i gałązki :D

KOCHANI NASIONA SASANEK ZEBRANE BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH, KTÓRZY CHCIELI O ADRESY NA PW
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mnie się średnio podobają, muszę dokupić różowe
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguś zaglądam do Ciebie często. Podziwiam zdjęcia z Twojego ogrodu. Cóż za feeria kolorów i cudowne ich zestawienie.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu różowe faktycznie są śliczne...czerwoniutkie też 8-) :lol:

Halinko cieszę się, ze zaglądasz, a to że Ci się podoba to dla mnie prawdziwa radość ;:196

Kilka obrazków ze skalniaczka :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KOCHANI NASIONA SASANEK ZEBRANE BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH, KTÓRZY CHCIELI O ADRESY NA PW
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Białe tawułki u Ciebie takie piękne, że ...musiałam sobie kupić :D

A skalniaczek dla mnie cudo!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

hej ;)
Żylistek śliczny, mam identyczny od zeszłego roku, ale jeszcze mi nie zakwitł, ciekawe czy w tym roku jeszcze coś się pojawi. Straciłam nadzieję, ale skoro u Ciebie teraz kwitnie, to może i mój się ociąga. Kto wie, kto wie ;) Skalniaczek czyściutki, kolorowy, wielki plus za przetaczniki. Uwielbiam je ;) Jeśli zostaną Ci nasionka, to i ja się uśmiecham, ale to tylko wtedy, jeśli Ci coś zostanie i za jednym zamachem. Pozdrawiam serdecznie ;)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu śliczne, zadbane skalniaczki i piękne zdjęcia . ;:138
Aster Alpejski długo Ci kwitnie, mój już dawno przekwitł, ale mam taki sam kolor.
Wiesz, że pełny dzwonek karpacki od Ciebie ma pąki kwiatowe, a tak się o niego bałam, że mi zmarznie. :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Zdjęcia jak zwykle rewelacja :!:
Czy tego bodziszka już pokazywałaś, czy to ten sam?
A dzwonki to już kompletny odjazd :!: U mnie coś marnieją dzwonki drobne i muszę je ratować. No i kilka pogniło (nie zdążyłem przesadzić). Powiedz, jak Ty to robisz, że dzwonek brzoskwiniolistny taki czyściutki, bez przekwitłych kwiatków? One tak nierównomiernie rozwijają się na łodydze, że trudno zrobić dobre zdjęcie całej roślinie :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś dziękuję :D
Z tawułki na pewno będziesz zadowolona, to delikatny śliczny kwiatuszek.....uwielbiam je w duecie z różami, wprawdzie lubią inne warunki, ale i na słoneczku sobie radzą, po prostu mniej przyrastają. To akurat mi odpowiada, bo nie mam miejsca :D

Santio i ja bardzo lubię przetaczniki, mam kilka maluchów na skalniaczku, ale chciałabym dokupić sobie też kilka i tych wyższych . Miałam jedną odmianę, ale tak łapała mączniaka, ze wyrzuciłam....teraz żałuję :roll:
Nasionka jak najbardziej Ci wyślę, zebrałam ich całą masę :lol:
Żylistek nawet jak nie zakwitnie Ci w tym sezonie, to wzmocni sie rozrośnie i na pewno wspaniale zakwitnie w przyszłym roku :D

Tajeczko dziękuję ;:196
Tę odmianę astra bardzo lubię, rośnie w pięknej zwartej kępie i nie pokłada sie, mam jeszcze 2 wyższe odmiany, ale one niestety wylegają....muszę podpierać...przy tych upałach i u mnie lada chwila zaczną przekwitać.
Bardzo sie cieszę, że dzwoneczek będzie Ci kwitł :D on bardzo ładnie zimuje ...

Jacku dziękuję :D
Bodziszek to ten sam, którego już pokazywałam. Nie mam ich zbyt dużo odmian, ale poszukuję, bo bardzo podobają mi sie jako dopełnienie kompozycji z roślinami o większych kwiatach i co ważne świetnie zadarniają teren nie pozostawiając widoku gołej rabaty :D
Mam nadzieję, ze Twoje drobne dzwoneczki zregenerują się, a jeśli nie to podzielę się swoimi :D
Dzwonek brzoskwiniolistny na początku kwitnienie, więc za dużo przekwitłych kwiatuszków jeszcze nie było 8-) :lol:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agu, na drugim zdjęciu, te fioletowe strzałki to co to? ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”