Ewuś dziękuję
Z tawułki na pewno będziesz zadowolona, to delikatny śliczny kwiatuszek.....uwielbiam je w duecie z różami, wprawdzie lubią inne warunki, ale i na słoneczku sobie radzą, po prostu mniej przyrastają. To akurat mi odpowiada, bo nie mam miejsca
Santio i ja bardzo lubię przetaczniki, mam kilka maluchów na skalniaczku, ale chciałabym dokupić sobie też kilka i tych wyższych . Miałam jedną odmianę, ale tak łapała mączniaka, ze wyrzuciłam....teraz żałuję
Nasionka jak najbardziej Ci wyślę, zebrałam ich całą masę
Żylistek nawet jak nie zakwitnie Ci w tym sezonie, to wzmocni sie rozrośnie i na pewno wspaniale zakwitnie w przyszłym roku
Tajeczko dziękuję
Tę odmianę astra bardzo lubię, rośnie w pięknej zwartej kępie i nie pokłada sie, mam jeszcze 2 wyższe odmiany, ale one niestety wylegają....muszę podpierać...przy tych upałach i u mnie lada chwila zaczną przekwitać.
Bardzo sie cieszę, że dzwoneczek będzie Ci kwitł

on bardzo ładnie zimuje ...
Jacku dziękuję
Bodziszek to ten sam, którego już pokazywałam. Nie mam ich zbyt dużo odmian, ale poszukuję, bo bardzo podobają mi sie jako dopełnienie kompozycji z roślinami o większych kwiatach i co ważne świetnie zadarniają teren nie pozostawiając widoku gołej rabaty
Mam nadzieję, ze Twoje drobne dzwoneczki zregenerują się, a jeśli nie to podzielę się swoimi
Dzwonek brzoskwiniolistny na początku kwitnienie, więc za dużo przekwitłych kwiatuszków jeszcze nie było