Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

WANDZIU....to chyba w Twoim wątku były mądre rady odnośnie terminu i sposobu wysiewu pierwiosnków......a może tak ;:196 ;:196 jeszcze raz o krótką instrukcję....może być w formie ściągi....
...Twój watek tak szybko mknie do przodu, że trudno mi odszukać tych cennych informacji a to zapewne już czas nadchodzi....

:wit :wit
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu podoba mi się Twoja ścieżka kamienna ,czy kamienie były wkładane w ziemię ,czy na jakimś przepuszczalnym podłożu...?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Bardzo proszę o założenie nowej części wątku i poinformowanie mnie o tym, żebym tą mógł zamknąć :)
Żeby forum mogło dobrze i sprawnie technicznie funkcjonować, długość wątku powinna mieścić się między 60 a 80 stronami :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monia, u mnie wysiewają się w ten sposób wszystkie pierwiosnki :D
Leszczyno, proszę bardzo. Oto instrukcja siania pierwiosnków: Wysiewamy do skrzyneczki od połowy lutego. Wystawiamy skrzynkę na dwór i przykrywamy jakąś np. deseczką, aby kot lub ptak tego nie wygrzebał. Po dwóch tygodniach zabieramy do domu i po pewnym czasie zaczną kiełkować. Gdy już na dworzu zrobi się w miarę ciepło (kwiecień) wystawiamy znowu na dwór gdzieś do cienia, blisko domu, żeby nie zapomnieć o podlewaniu. Jesienią wysadzamy do gruntu. Zakwitną na przyszły rok. Powodzenia.
Obrazek Obrazek

Majeczko, Alionuszko, kamienie zbieramy z M po polach i lasach i przywoizmy je w bagażniku do domu. A układam je sama na mojej piaszczystej ziemi bez żadnego podłoża, zagłębiając tylko tyle, żeby powierzchnia była w miarę równa. Akurat przy tej ścieżce po jednej stronie mam szpalerek żurawek i trawek, wśród których sama zasiała się rudbekia, tworząc sporą kępę. Po drugiej stronie ścieżki jest szpalerek liliowców i floksów.
Obrazek Obrazek

Christinkrysiu, zrobiłam tak, jak poradziłaś. Już jedną róże przesadziłam. Ziemię miała nawet dobrą, ale korzenie wcale się dobrze nie osadziły. Wyglądało tak, jakby kwiat był wsadzony niedawno. Nie wiem, co jej dolegało.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Wandziu dziękuje za instrukcję ,obrazek ze ścieżką bardzo urokliwy...naturalny kamień wśród kwiatów to najlepszy materiał ,z siania pierwiosnków może też skorzystam u mnie się same nie wysiewają,ale nie dziwie się ,przecież nie mają gdzie... :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Obejrzałam zaległe zdjęcia z lata... ależ ty masz juz duże krzewy. Też mam śliwę dziecięcą, ale niemal w miejscu stoi - nic mi prawie nie rośnie :( Twoje letnie fotki, jak zwykle pełne słońca i energii. Twoje lilie i liliowce sa niesamowite - masz mnóstwo odmian :D Raj dla oczu i duszy.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Wandeczko, pomysł ze ścieżką w ogrodzie podoba mi się bardzo. Jak mech porośnie na tych kamieniach, to dopiero będzie widok ;:108 . Śliczne żółte kwiatuszki, wiosnę poczułam w swojej wyobraźni. :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moi drodzy, skoro ze względu na potrzebę skracania wątków każą mi zamykać ten, czynię to posłusznie i na dalsze pogaduchy zapraszam TUTAJ
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”