Ogródek AGNESS cz. 10
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
No nareszcie jestem.
I podziwiam Twoje rh. Ja czekam na moje azalie wielko kwiatowe, czy aby zakwitną, bo to młodziaki.
I podziwiam Twoje rh. Ja czekam na moje azalie wielko kwiatowe, czy aby zakwitną, bo to młodziaki.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Agnieszko
popodziwiałam Twoje Rh 

- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Piękne rh, cudowne kolory! Muszę na forum napatrzeć się na te rośliny, bo u mnie coś strajkują ;)
Aż szkoda, że nie masz juz więcej miejsca, tak ładnie u Ciebie rosną (tfu tfu)
Masz odpowiednio kwaśną glebę, czy coś robisz specjalnie pod wymagania rh?
Aż szkoda, że nie masz juz więcej miejsca, tak ładnie u Ciebie rosną (tfu tfu)

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Byłam kiedyś w tej szkółce Majewskich rzeczywiście wybór maja bardzo duży.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś prawda, że tyle niesamowicie pięknych, że trudno wybrać ? Mnie się marzą w pierwszym rzędzie azalie różowo - pomarańczowe, tzn. różowe kwiatuszki z pomarańczową plamą w środku.....rany....cudo
Jagusiu.....kto wie.....może naprawdę kiedyś zawędruję do ciebie
A stronka.......prawda, że roślinki bajeczne....i jak tu wybrać ?
Elu Jola to chyba już bez mapy trafi do wszystkich szkółek w okolicy i nie tylko
Roślinek faktycznie trochę się uzbierało.....najgorsze , ze ciągle widać coś nowego, wspaniałego, co koniecznie musi być w ogródku.....a miejsca brak
a jakoś mam sentyment do wszystkiego co u mnie rośnie i strasznie trudno mi się pozbyć jakiejkolwiek rośliny, nawet jak jest w kilku egzemplarzach
Małgoś nawet jak młodziaczki, to na pewno zakwitną . To wspaniałe roślinki, mi się jeszcze nie zdarzyły, żeby jakaś nie zakwitła, obficiej, lub słabiej , ale zawsze kwitną
Witaj Halinko
Cieszę się, że zajrzałaś
Alu ja jak sadzę , to w dołki sypię mnóstwo kwaśnego torfu, i to im starcza. Później dokładnie obsypuję korą . Nawet nieźle się czują, rosną i kwitną bez problemów, tak, że jest ok
Jeśli u ciebie nie dają rady rododendrony, to może spróbuj z azaliami, one są mniej wymagające
Jolu marzy mi się pobyt w takiej szkółce....ale , kurczę....daleko
Fajnie, że dziewczynki przysłały linki, przynajmniej na zdjęciach można się napatrzeć 

Jagusiu.....kto wie.....może naprawdę kiedyś zawędruję do ciebie

A stronka.......prawda, że roślinki bajeczne....i jak tu wybrać ?

Elu Jola to chyba już bez mapy trafi do wszystkich szkółek w okolicy i nie tylko

Roślinek faktycznie trochę się uzbierało.....najgorsze , ze ciągle widać coś nowego, wspaniałego, co koniecznie musi być w ogródku.....a miejsca brak

Małgoś nawet jak młodziaczki, to na pewno zakwitną . To wspaniałe roślinki, mi się jeszcze nie zdarzyły, żeby jakaś nie zakwitła, obficiej, lub słabiej , ale zawsze kwitną

Witaj Halinko

Alu ja jak sadzę , to w dołki sypię mnóstwo kwaśnego torfu, i to im starcza. Później dokładnie obsypuję korą . Nawet nieźle się czują, rosną i kwitną bez problemów, tak, że jest ok

Jeśli u ciebie nie dają rady rododendrony, to może spróbuj z azaliami, one są mniej wymagające

Jolu marzy mi się pobyt w takiej szkółce....ale , kurczę....daleko

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu Ty jesteś ogrodniczą czarodziejką.
Wszystko, co rośnie w Twoim ogrodzie jest piękne i zadbane. Pomimo, że ogród nie wielki, ale roślinki tak posadzone, że jedna drugiej w drogę nie wchodzi, są fajnie wkomponowane.
Różaneczniki i azalie wspaniale Ci rosną, a tulipany, lilie i róże są zjawiskowe w Twoim ogrodzie.

Wszystko, co rośnie w Twoim ogrodzie jest piękne i zadbane. Pomimo, że ogród nie wielki, ale roślinki tak posadzone, że jedna drugiej w drogę nie wchodzi, są fajnie wkomponowane.
Różaneczniki i azalie wspaniale Ci rosną, a tulipany, lilie i róże są zjawiskowe w Twoim ogrodzie.

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I mało, że czarodziejką ogrodową, to jeszcze zdaży wszystkie wątki obskoczyć, w kazdym swój ślad zostawić, coś miłego każdemu napisać... jak Ty to robisz?

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesia
jest wyjątkową osobą Mariolciu. 

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Aga podziwiam Twoje Rh...piękne,zdrowiutkie i obficie kwieciem obsypane
Też wsiąkłam na stronie podanej przez Jolę...tylko po co...przecież i tak się tam nie wybiorę

Też wsiąkłam na stronie podanej przez Jolę...tylko po co...przecież i tak się tam nie wybiorę

Mam nadzieję ,że znajdziesz tego upragnionego rózanecznika w bajkowym pinc-orange kolorze.
Link przejrzałam a ogrody ABC-pięknie się oglądało.
Pozdrawiam.
Link przejrzałam a ogrody ABC-pięknie się oglądało.
Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS
Tajeczko, Mariolu
dziękuję wam bardzo za takie miłe słowa...aż nie wiem co odpowiedzieć
Czasu mam sporo na wędrówki po Forum, ponieważ tak się składa, że w pracy mogę swobodnie korzystać z komputera i wtedy zawsze jestem tutaj
W ogródku roślinki jeszcze niezbyt duże wiec jakoś się mieszczą.......gorzej będzie jak sie rozrosną.....ale coś zaradzimy
Grażynko, te stronki z rododendronami dosłownie ,, wsysają ,,
Uwielbiam te krzewy i aż płakać sie chce , że nie mam już na nie miejsca
Aniu kilka nazw zapisałam sobie u Dorotki, ona ma właśnie takie pięknotki jakie za mną ,, chodzą,, mam nadzieję, ze i ja kiedyś trafię

W ogródku roślinki jeszcze niezbyt duże wiec jakoś się mieszczą.......gorzej będzie jak sie rozrosną.....ale coś zaradzimy

Grażynko, te stronki z rododendronami dosłownie ,, wsysają ,,

Aniu kilka nazw zapisałam sobie u Dorotki, ona ma właśnie takie pięknotki jakie za mną ,, chodzą,, mam nadzieję, ze i ja kiedyś trafię

- AGNESS
Daluś dziękuję
....jest przepiękna , taka delikatna
Zdradzisz jej imię ?

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Czekam aż ktoś napisze że nie rośnie a tu wszystkim rośnie.Mnie nie rosnie więc oczekuję aż ktoś napisze dlaczego mi nie
rośnie.Kupię wiosną i zaraz jest mączniak,no to jesienią wyrzucam.Oczywiście te Rh,żeby nieporozumień nie było.
rośnie.Kupię wiosną i zaraz jest mączniak,no to jesienią wyrzucam.Oczywiście te Rh,żeby nieporozumień nie było.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- AGNESS
Janku nie mam pojęcia dlaczego nie rosną, bo jak ciebie znam, to na pewno posadziłeś zachowując wszystkie zasady
Ale tak naprawdę, nie pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją. Moja koleżanka, wciąż z wielkim uporem sadzi rododendrony, mimo, ze u niej są praktycznie jednoroczne......sadzi w torf, przekompostowane igły sosnowe, raz nawet przywiozła ziemię z lasu z pod sosen......i zawsze jej giną, tak samo magnolie. Nie mam pojęcia co może być powodem....niby zapewnia im idealne warunki, a one nie chcą rosnąć.....