Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

Byłam ciekawa róż, atu niespodzianka, piękne pelargonie. Wy kopieczie doły, a ja dzisiaj wykopywałam ałycz jako pozostałośc po trzech moich różach.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nela, ja Ci już mówiłam, że jest na to lekarstwo :;230
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jejku ta Chocolate jest prześliczna, najchętniej bym ją zaraz zjadła ;:224
no ja też bym chciała wiedzieć, gdzie można by taką czekoladkę kupić? ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

O widzę w tle za przepiękną fioletową pelargonią z ciekawie wybarwionymi liśćmi różyczkę w doniczce...czyżby czekała na posadzenie?
Aniu ;:167
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Aniu, Chocolate imponująca. Pytanie, czy długo tak wygląda, czy też się przebarwia na mniej ciekawy kolor? Posadziła byś ją powtórnie, uwzględniając też inne parametry? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Jarku.Jeszcze w czerwcu plułam na nią(Cafe) jak również na Chocolate.To ich drugi sezon i już miałam je wyautować a tu nagle ,jesienią Chocolate zrobila mi niezłą niespodziankę.Nie przebarwila się do koloru szmaty tylko do końca byla ladniutka.
Lavender Pinocchio była dużo ładniejszą różą ale nie mogę porównać obu ,bo przy porządkach i przesadzaniu wiosennym po prostu ją zadeptałam.Cafe(z reklamacji szkółka niemiecka) jest marna i nie wiem czy przeżyje zimę.Chyba potrzebują co najmniej 2 lata na wydobycie swojego piękna.Jednak kwiatków jest jak na lekarstwo.
Reasumując-drugi raz na pewno bym ich nie zamówiła.

Elżbietko ale Ty masz oko :D .Tak to Charmant czeka na posadzenie a póki co cieszy malutkimi kwiatuszkami.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Śliczna :)
Dobrze, że zapowiadają jeszcez kilka ładnych dni, może zdążę z wszystkimi ogrodowymi pracami a przynajmniej takimi, które nie mogą czekać do wiosny :wink:
Na szczęście nie mam balkonowców a nieliczne doniczkowe (ogrodowe) zimuja w szklarni lub ciemnej kotlowni :roll:
Miłej niedzieli ;:3
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Dodad-szczęściara ma i kotłownię i szklarnię :D
A pogoda jak na zamówienie.Oby jak najdłużej.Dorotko ;:196

Oliwko wracając do Chocolate(Pashley,Manor Rose,Julia) to floribuda,hodowca Tysterman.Często mylona z Cafe.

AgaNet-parapetów u mnie nie tak dużo bo tylko 5szt a doniczek dużo więcej.Niektóre idą spać do spiżarni.Jednego czego nie cierpię to tych osypujących się kwiatów i liści.Wieczne sprzątanie.

Tosiu
u Ciebie to jak w bombonierce-wszystko pieknie poukładane i posprzątane.Cieszmy się każdym promykiem słoneczka .

Krysiu tyska to już takie ostatnie kwiaty róż.Jedynie całym bukietem kwitnie Fairy Dance i Pomponella.Jeszcze też coś do powiedzenia ma Aphrodite.Reszta to pojedyncze sztuki.Taką jarzeniówką jest Augusta Luise-jej ostatni kwiat.

Obrazek

-- 23 10 11 02:05:33 --

Margo-no jestem ciekawa co to za recepta? :)

Marto odpisałam na pw.

Maju to fakt,że jeszcze szkoda ścinać kwiaty doniczkowcom i dlatego u mnie zdobia parapety w domu ale też i na dworze.
Jest ciepło i nawet nocne chłody nic im nie szkodzą.
Przypomniałam sobie o New Dawn-pomin ęłam ją w pochwałach a ona taka wigorna i ślicznie kwitnąca.Popatrzcie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,piękne różyczki.Ja chyba się skuszę jeszcze na jakieś , ale wiosną dopiero.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pomponelka ,New Dawn, czyżby lista zaczynała sie otwierac na następny sezon :;230 Chocolate ślicznie kwitnie i przynajmniej na koniec sezonu sie popisała swoimi kwiatami . ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu jak widzę róże nie schodzą z tematu ale o nich można mówić cały rok.To chyba jedyny kwiat o którym rozmawiamy z wielką przyjemnością o każdej porze no może jeszcze clematisy maja takie powodzenie. Myślałam że Chocolate jest nieco ciemniejsza widziałam kiedyś u Gosi z Bretanii i miała dużo ciemniejszy kolor może to jednak dwie inne róże. Ta twoja bardziej przypomina mi Cafe.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu jeszcze tak ładnie kwitną u Ciebie różyczki.....u mnie po sporych przymrozkach już wszystko padło.....tak się zastanawiam jak przetrwać długą zimę ....kiedy już brakuje ciepełka i pięknego kolorowego ogrodu :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Jeszcze w czerwcu plułam na nią(Cafe) jak również na Chocolate.To ich drugi sezon i już miałam je wyautować a tu nagle ,jesienią Chocolate zrobila mi niezłą niespodziankę.Nie przebarwila się do koloru szmaty tylko do końca byla ladniutka.
Lavender Pinocchio była dużo ładniejszą różą ale nie mogę porównać obu ,bo przy porządkach i przesadzaniu wiosennym po prostu ją zadeptałam.Cafe(z reklamacji szkółka niemiecka) jest marna i nie wiem czy przeżyje zimę.Chyba potrzebują co najmniej 2 lata na wydobycie swojego piękna.Jednak kwiatków jest jak na lekarstwo.
Reasumując-drugi raz na pewno bym ich nie zamówiła
.
Aniu :D , zadeptałaś Lavender Pinocchio, a ja już się nie mogę doczekać na swoją i jej pierwsze kwiatuszki. Widziałam Cafe gdzieś w sprzedaży, raczej nie kupować tak zrozumiałam.
Jeszcze tak kwitną róże :roll: , te Twoje zdjęcia można oglądać bez końca.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Jakbyś czasami znowu ja chciała wyautować to kieruj ja w moja stronę - chętnie odkupię ja od ciebie - dla mnie jej brudny róż jest zachwycający - wygląda jak stara porcelana a ja uwielbiam starocie ;:108
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko nie mów głośno, bo jeszcze Ania Ci ją podaruje :;230 chociaż jesienią zmieniła o niej zdanie bardzo się nią zachwycała
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”