Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Czekam z niecierpliwością na Twoje nowości ;:65 i oczywiście również zazdroszczę osobistego poznania Ani. :wink: :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mniodkowa - ;:196 . My z Anią ani wcześniej, ani teraz jeszcze nie jesteśmy po brudziu :( :wink: . Ania kierownicowała, więc grzecznie piłyśmy kawkę :) .
Lidko - ;:196 . Nie ma tak dobrze - w tej chwili będzie tylko część :) .
Rapunzel - ;:196 . Ja nie mam jakiegoś kabelka, którym się spina komórkę z komputerem (zupełnie nie wiem, o co chodzi - tak po prostu ten mój twierdzi) więc pozostaje mi tradycyjnie aparat :wink: .
Pewnie, że było fajnie, choć o mały włos nie przegapiłam spotkania, ponieważ pomyliłam miejsca :oops: .
Elciu - ;:196 . Próbowałyśmy z Anią się spotkać chyba gdzieś od dwóch miesięcy i ciągle coś nie wychodziło. W końcu się udało :D .

Zrobiłam zdjęcia wszystkim nowym roślinkom, ale wymyśliłam, że teraz pokażę tylko te baaardzo zaległe - z październikowych paczuszek. Ślicznotki od Anjji chyba zainaugurują drugą część wątku. U pozostałych zielonych praktycznie nic się nie dzieje, więc raczej żadnych innych zdjęć nie będę mieć :(.
Wstawię je natychmiast, jak tylko wymyślę jakiś lepszy tytuł ;:108 , czyli może za miesiąc, albo za rok :wink: .
Pierwszy dzisiejszy zestaw zieleninek dostałam od Justy007:
Obrazek Obrazek
Ukorzeniający się (i chwilowo przelany) fiołek oraz skrętnik, który jeszcze zastanawia się: "być, albo nie być...":
Obrazek Obrazek

Od Ani.S dostałam listki skrętniczków:
Obrazek Obrazek

A teraz idę myśleć nad tytułem :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiktorio, ja korzystam z bluetootha, czyli takiej małej wtyczki do komputera i wszystkie komórki można dzięki temu bluetoothowi "połączyć " z komputerem, wystarczy zainstalować program BlueSoleil, który je "widzi".
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Wiktoria to powiem Ci że za długo myśleć nad nowym tytułem nie musisz bo wedle tego co gdzieś, kiedyś na Fo wyczytałam ma zostać taki sam tylko z dodatkiem informującym że to kolejna część :wink:
Trzymam kciuki za listki, a sadzoneczki maleńkie ale dadzą pewnie radę ;:108

Elu, Jagódko i Agnieszko też bym się z Wami chętnie spotkała ;:4
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Przepraszam za zaległości, ostatnio brakuje mi czasu..
Niech maleństwa zdrowo rosną ;)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

moje maluszki sadzonkowe i fiołkowe i skrętnikowe też mają dylemat "być czy nie być" i ja zupełnie ich nie rozumiem ;:223 przecież to oczywiste, że w takich cudownych warunkach jakie im tworzę to tylko BYĆ ale widać nie przemawia... ;:14 ale Twoje listeczki skrętnikowe stoją pięknie na baczność ;:108 ja dziś rano w świetle dnia podejrzałam stojące w wodzie swoje dwa i pomimo iż one się kładą jak mogą i raczej nie wierzyłam w nie to okazuje się ze kilka mm korzonki chyba już są... albo to ja może jeszcze zaspana byłam ;:14
Wiktoria pocieszę Cię, ja też jakaś nieskojarzona jak należy i doskonale rozumiem jak mogłaś pomieszać miejsce spotkania, bo sama poszłam na szczepionkę wczoraj na złą godzinę ;:223 (między 9 a 17 duża różnica, zero podobieństwa a jednak można? można ;:108 )
mam tylko nadzieję dziewczynki, że nie pogłębiłyście swoich stanów nicniechcienia jakie posiadacie obie od jakiegoś czasu hm? zieloności chyba Was pocieszyły :tan
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Fajny kaktusik ! Maluchy też a skrętnikowe listki niech Ci szybko puszczają korzonki !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Widzę paczucha składa się z kwitnących - będzie co podziwiać!
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rapunzel - ;:196 dziękuję za informację.
Anjju - ;:196 .
Stokrotkaniu - ;:196 dziękuję bardzo. Nie masz za co przepraszać - ja ostatnio też miałam sporo zaległości :) .
Mniodkowa - ;:196 . Niechcący udało mi się oszustwo :oops: . Jedną butelkę z listkiem położyłam do zdjęcia, żeby się wyprostował, bo też smętnie zwisa. Bardzo się cieszę, że dochowałaś się korzonków na swoich :) . Jeśli chodzi o mylenie godzin (i dat), to kiedyś zamiast pójść na umówioną wizytę lekarską trzynastego, poszłam dziewiętnastego. Oczywiście wszystko miałam zapisane, ale po co sprawdzać :wink: .
Lidko - ;:196 dziękuję.
Nowiko - ;:196 . Chciałabym, żeby w przyszłości można było je podziwiać, bardzo bym chciała :roll: .

No to dziś kilka staroci. Na początek hibiskus, którego od sierpnia zmuszam do wypuszczenia korzeni. Najpierw stał w słoiku z wodą, przykryty drugim słoikiem. Później zdjęłam mu osłonę i był bez niej. Następnie wylądował w terrarium. Później zmieniłam mu warunki kompletnie: wsadziłam do doniczki z mchem, przykryłam słoikiem i ustawiłam na parapecie. W końcu straciłam do niego cierpliwość i zdjęłam z parapetu, żeby nie zajmował cennego miejsca. Ustawiłam na regale z wazonem na "głowie". Chyba nareszcie coś zaczęło się z nim dziać :) :
Obrazek Obrazek

Dendrobium otworzyło kolejny kwiat. Dwie fotki - z lampą i bez, ale na żadnej nie udało mi się uchwycić właściwych kolorów:
Obrazek Obrazek

A na koniec dwa falki, które pokazały chyba-pędy :wink: :
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No te storczyki to są boskie jak nic dostanę oczopląsu !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

WoW!!! Widzę, że nie tylko u mnie storczyki zgapily porę kwitnienia od grudników :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

No to ja mogę wyluzować z moimi hibiskusami, bo one stoją od drugiej polowy sierpnia, jeden w wodzie, a drugi większy pęd w doniczce pod miniszklarenką z butelki. Ten w ziemi był posypany ukorzeniaczem, ale zdaje się ma to w nosie.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Wspaniały kwiatuszek, na obu fotkach wygląda rewelacyjnie a w realu jest pewnie jeszcze piękniejszy ;:108
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wiktoria_W pisze: Mniodkowa - ;:196 . Niechcący udało mi się oszustwo :oops: . Jedną butelkę z listkiem położyłam do zdjęcia, żeby się wyprostował, bo też smętnie zwisa. Bardzo się cieszę, że dochowałaś się korzonków na swoich :) .

moje "pijane" prawie wszystkie, ale jak coś chcą puszczać to przestało mi to przeszkadzać ;:224
Wiktoria_W pisze:Jeśli chodzi o mylenie godzin (i dat), to kiedyś zamiast pójść na umówioną wizytę lekarską trzynastego, poszłam dziewiętnastego. Oczywiście wszystko miałam zapisane, ale po co sprawdzać :wink: .

ja zawsze notuję na karteczkach bo znam siebie, tym razem zanotowałam... w głowie ;:223

A te pędziki na falkach to tych co ostatnio przytaszczyłaś do domku? ;:138
no i podziwiam za cierpliwość do tego hibiskusa, że też wziął się w garść to szok :shock: choć i ja już podeszłam wczoraj do jednej szczepki (tylko nie pamiętam jak się nazywa owy nabytek ;:223 ) w celu wywalenia bo ile to miesięcy tak sobie stać i wodę marnować można ;:14 a ten co? tyci korzonek :shock:
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidko - dziękuję ;:196 .
Ado - ;:196 . One chyba wolą kwitnąć wtedy, kiedy inne roślinki odpoczywają :) . Ostatnio falek też kwitł mi w zimie.
Rapunzel - ;:196 . Jak nie padają, to czekaj cierpliwie (wiem, że to trudne). Ja, pewnie gdybym miała dwie szczepki, też wsadziłabym jedną spokojnie do wody, a drugą do ziemi, a tak, to z tą jedną kombinowałam na wszystkie sposoby :) .
Nyskadu - dziękuję bardzo ;:196 . Myślę, że w realu wszystkie roślinki są ładniejsze, niż na zdjęciach ;:108 .
Mniodkowa - ;:196 . Ten falek z lewej to "świeżak" (jeden z tych niedawno przyniesionych). Natomiast ten z prawej jest już mocno zadomowiony. W zeszłym roku też zaczął wypuszczać mniej więcej o tej porze roku :wink: .
Fajnie, że w końcu te nygusy różnej maści :wink: zaczynają korzonkować ;:108 .

Dziś znalazłam w skrzynce balkonowej młode nasturcje :shock: . Widać, pomyliły jesień z wiosną, natomiast mszyce absolutnie się nie pomyliły i odnalazły je bezbłędnie :? .
Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”