Witam Was serdecznie w niedzielny poranek
U mnie nadal słoneczna pogoda, ale wieczory są już chłodne, żeby nie powiedzieć zimne.
Najważniejsze, że obyło się bez zapowiadanych na ten weekend opadów i innych zawirowań.
Dziękuje wszystkim za pochlebne opinie o moim tarasie
Grażynko, Ewo ja też pomyślałam o różach, ale raczej nie mogą to być niskie odmiany, bo po prostu nie będzie ich widać.
Od strony tarasu jest murek, a od strony ogrodu iglaki i nie są to raczej miniaturki
Zresztą zobaczcie same.
Beatko ja także cieszę się na ten ślub. Co prawda na razie nie panikuję, ale nie wiem, co będzie za tydzień...
zresztą jak przeżyłam swój, to i teraz dam radę
Nagietki
Krysiu droga do mnie prościutka...wsiadasz w jakiegoś czterokołowca i już jesteś.
Zresztą pogadamy, jak minie u mnie "gorący okres", bo teraz zanudzałabym Cię przygotowaniami do ślubu
Torenia
lidka1102 pisze:Wpadłam z rewizytą. Fantastyczny grill, spodobałby się mojemu tacie!
Lidziu a może warto pokazać tacie ? ... może wybuduje Ci coś takiego
Zawsze warto spróbować
Mięta
Danusiu tak przypuszczałam, że spodoba Ci się moja "kupka cegieł"
Pytałaś o odmianę mojej hortensji. Nie jestem pewna (ach ta pamięć

), ale to jest chyba hortensja bukietowa "Kyushu".
Może zajrzy tu ktoś kompetentny, to najwyżej mnie poprawi.
Lobelia
Gosiu cieszę się, że podoba Ci się u mnie. Taras to bardzo przydatna rzecz.
W końcu muszę gdzieś odpocząć po pracowitym dniu
Rododendron Cunningham`s White
Ewo to święta prawda, co powiedział Andrzej
U mnie też wszyscy lubią mięsko z grilla, ale chętnych do pieczenia brak.
Dzielżan
Dorotko mojemu ślubnemu, też marzyła się wędzarnia, ale nie zgodziłam się, bo musiałabym skończyć kolejny fakultet...masarz wędliniarz
Dzielżan
Oliwko jak to nie masz hibiskusa

nie wierzę...ty masz wszystko.
Musisz koniecznie jakiegoś sobie sprawić. Z doniczkowymi jest problem, bo trzeba przechowywać je w domu, ale jakiś krzaczek na pewno zmieści się między różami
Dalie
Odętka wirginijska Pierwsza zaczyna kwitnąć różowa...
To popularna bylina i każdy ją zna...
...ale czy wiecie, że można "przesuwać" jej kwiatuszki na boki, a one nie wracają na swoje miejsce?
Tutaj zrobiłam jej przedziałek.
Życzę Wam prawdziwie letniego, pięknego dnia