Działka korzo_m
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich jak miło,że mnie pamiętacie, zdjęcia z nowej działki będą ,a teraz kilka zdjęć z małej działeczki. Całe wakacje jeżdziłam z miejsca na miejsce, momentami gubiłam się tu szukałam grabek, łopatki, póżniej przypominałam sobie,że są nie na działce tylko w domku. W końcu stwierdziłam ,że nie da się tak na dwa fronty działać, powoli sama siebie przekonuję,że działeczki muszę się pozbyć, ale przecież trzeba część roślin poprzesadzać, a tam mam jeszcze nie przygotowane miejsce. Na razie chwastowisko przejechane jest glebogryzałką i kultywatorem, na polu dużo kamieni, których zbieranie zajęłoby mi wieczność.
Kilka zdjęć kwiatów

Biała datura jednocześnie miała rozwiniętych doliczyłam do 40 kwiatów i przestałam liczyć,wieczorkiem zapach unosił się powalający, a w ciągu dnia słychać było brzęczenie pszczół.
Kilka zdjęć kwiatów

Biała datura jednocześnie miała rozwiniętych doliczyłam do 40 kwiatów i przestałam liczyć,wieczorkiem zapach unosił się powalający, a w ciągu dnia słychać było brzęczenie pszczół.
- korzo_m
Karolu czytam namiętnie prasę ogrodniczą, zawsze jak przeglądam Mój piękny ogród na myśli mam Ciebie i zastanawiam sę ,czy któryś z autorów tekstu nie jest Twoim wykładowcem.
Aby zaspokoić ciekawość Moniki ,Bernadtki i innych pokażę mały kawałek tego co udało mi się stworzyć z wielkimi bólami. Przygotowanie miejsc pod rabatkę trwało prawie 3 tygodnie, razem z siostrą centymetr po centymetrze widłami przekopywałyśmy i wybierałyśmy chwasty, które dalej rosną, najgorsza jest zemsta sąsiada- podegracznik, któremu nawet nie pomógł roandap. Na razie rosną bratki, ostatnio posadziłam kilka roślinek z przeceny, kupując znowu myślałam o Karolu i Jego zeszłorocznych podopwiedziach jak kupować, stworzyłam rabatkę z iglaczków, posiałam trawnik ,który już plackowo wykiełkował, czekam na resztę chyba ,że będę musiała trawę dosiewać, aha jeszcze między iglakami posadziłam kwiaty cebulowe myślę, że ładnie będą na wiosnę się prezentować. Czekam na dorady, teraz dedukuję nad tym czy rozdrobnioną korą z gałązek drzew owocowych mogę podsypać nowo posadzone iglaczki -PROSZĘ DORADŻCIE
A teraz kilka zdjęć z nowego miejsca, może nie są one dobrej jakości,ale wybaczcie

Rabatka z bratkami, a przy pięknym orginalnym płocie do wymiany, nowo stworzona rabata z iglaków

A tak wygląda przegryzione część pola, planuję na nim z przodu trawnik z rabatami kwiatowymi, trochę krzewów ozdobnych, w tyle warzywnik ,druga podobnej wielkości działka to sad, tam rosną jabłonki i chyba dosadzimy jeszcze kilka drzew owocowych. W tej miejscowości rano grasują całe chmary szpaków ,które robią mnóstwo zniszczeń, chciałabym posadzić wiśnie, czereśnie,chyba będę wtedy musiała przykrywać drzewa starymi firankami.

Jak pojadę teraz to postaram się zrobić zdjęcia wszystkich iglaczków, o to nie jest pokazana cała rabatka.
Z działki poprzewoziłam tam już rośliny doniczkowe, więc domek też już żyje, zrobiło się bardziej kolorowo.
Aby zaspokoić ciekawość Moniki ,Bernadtki i innych pokażę mały kawałek tego co udało mi się stworzyć z wielkimi bólami. Przygotowanie miejsc pod rabatkę trwało prawie 3 tygodnie, razem z siostrą centymetr po centymetrze widłami przekopywałyśmy i wybierałyśmy chwasty, które dalej rosną, najgorsza jest zemsta sąsiada- podegracznik, któremu nawet nie pomógł roandap. Na razie rosną bratki, ostatnio posadziłam kilka roślinek z przeceny, kupując znowu myślałam o Karolu i Jego zeszłorocznych podopwiedziach jak kupować, stworzyłam rabatkę z iglaczków, posiałam trawnik ,który już plackowo wykiełkował, czekam na resztę chyba ,że będę musiała trawę dosiewać, aha jeszcze między iglakami posadziłam kwiaty cebulowe myślę, że ładnie będą na wiosnę się prezentować. Czekam na dorady, teraz dedukuję nad tym czy rozdrobnioną korą z gałązek drzew owocowych mogę podsypać nowo posadzone iglaczki -PROSZĘ DORADŻCIE
A teraz kilka zdjęć z nowego miejsca, może nie są one dobrej jakości,ale wybaczcie

Rabatka z bratkami, a przy pięknym orginalnym płocie do wymiany, nowo stworzona rabata z iglaków

A tak wygląda przegryzione część pola, planuję na nim z przodu trawnik z rabatami kwiatowymi, trochę krzewów ozdobnych, w tyle warzywnik ,druga podobnej wielkości działka to sad, tam rosną jabłonki i chyba dosadzimy jeszcze kilka drzew owocowych. W tej miejscowości rano grasują całe chmary szpaków ,które robią mnóstwo zniszczeń, chciałabym posadzić wiśnie, czereśnie,chyba będę wtedy musiała przykrywać drzewa starymi firankami.

Jak pojadę teraz to postaram się zrobić zdjęcia wszystkich iglaczków, o to nie jest pokazana cała rabatka.
Z działki poprzewoziłam tam już rośliny doniczkowe, więc domek też już żyje, zrobiło się bardziej kolorowo.
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
trochę kory z drzew owocowych możesz wykorzstać ale użyj też wraz z nią kory sosnowej by zakwasiła ziemię trochę igleczkom co by pięknie rosły
a w tej gazecie często piszą moi wykładowcy :P
ale Ci zalazłem za skórę skoro tak często o mnie myślisz hihihi
a w tej gazecie często piszą moi wykładowcy :P
ale Ci zalazłem za skórę skoro tak często o mnie myślisz hihihi
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
dalie piękne
a na ednym widzę dużo nasienników .. ja wszystkie swoje przekwitnięte obrywam - wtedy bujniej kwitną bo gdy się zawiąże za dużźo nasion to może to znacznie osłabić kwitnienie...
Dorotko - kiedyś pytałaś się mnie jaki kolor ma moja lawenda i muszę Ci powiedzieć że jednak biały
i porobiłem sadzonki ciekawe czy się przyjmą
jeśli tak to chętnie sie podzielę sadzonką 

Dorotko - kiedyś pytałaś się mnie jaki kolor ma moja lawenda i muszę Ci powiedzieć że jednak biały

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- korzo_m
Karolku ja bardzo chętnie przyjmę sadzonkę białej lawendy, a tak mi się wtedy zdawało, że Twoja ma białe kwiaty. Ja ostatnio wg Twojej rady w jednym z marketów kupiłam dwie lawendy duże krzaki po 2 zł sadzonka, lawendy są fioletowe. Były też powojniki po 6 zł zastanawiałam się nie kupiłam jak pojechałam na drugi dzień nie było już ani jednego . Teraz bardzo żałuję.
Ja też staram się obrywać przekwitłe kwiatostany, ale w tym roku mam nawał pracy i nie udaje mi się wszystkiego w odpowiednim czasie uporządkować
Ja też staram się obrywać przekwitłe kwiatostany, ale w tym roku mam nawał pracy i nie udaje mi się wszystkiego w odpowiednim czasie uporządkować