Ogródek Gosi cz. 3
- Anitaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Gosi cz. 3
Kasiu
Musisz zapytać dość szybko odpowiadają ,miły kontakt.
e-clematis
Musisz zapytać dość szybko odpowiadają ,miły kontakt.
e-clematis
- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Zanotowałam dziękuję. No dwa takie nietypowe które mogą zadarniać w cieniu chcę.
Pozdrawiam bardzo serdcznie. Kasia
Pozdrawiam bardzo serdcznie. Kasia
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Małgosiu, ja swoje obcinam po pierwszym roku na wysokości 70 cm. Ten dubeltowy cięłam w tym roku wyżej, bo rósł już 3 sezon u mnie.
Basiu, najgorsze, że oni nie sprzedają detalicznie.
Byłam u nich na stronce juz kilka razy.
Ja też wolę czytać na papierze, niż z monitora. W pracy drukuje sobie, jeżeli tekst przekracza więcej niż 1 stronę. Chyba jestem jeszcze ze starego pokolenia. Chociaż nauczyłam mojego syna tez czytania normalnych książek.
Anitko, bardzo sie cieszę, że różyczki się rozrosły. Pewnie w tym roku też coś będziemy zamawiały.
Z tego co piszesz to jednak sprzedaja detalicznie. Ciekawe dlaczego piszą na swojej stronie, że nie sprzedają.
Jolu, ja karmie je wiosną tak jak wszystkie inne rośliny mieszanką azofoski z kurzakiem. Potem jeszcze w czerwcu dokarmiam interwencyjnym do powojników substrala. Chociaż w tym roku przyznaję, że nie zrobiłam tego. Zapomniałam
Kasiu, niestety z tym sprowadzaniem to jest róznie. Sama wiesz, że ja też zamawiałam Omoshiro. Wiem, że szkółka z której kupują ma go w swojej ofercie. Niestety nie sprowadzili.
Basiu, najgorsze, że oni nie sprzedają detalicznie.
Byłam u nich na stronce juz kilka razy.
Ja też wolę czytać na papierze, niż z monitora. W pracy drukuje sobie, jeżeli tekst przekracza więcej niż 1 stronę. Chyba jestem jeszcze ze starego pokolenia. Chociaż nauczyłam mojego syna tez czytania normalnych książek.

Anitko, bardzo sie cieszę, że różyczki się rozrosły. Pewnie w tym roku też coś będziemy zamawiały.
Z tego co piszesz to jednak sprzedaja detalicznie. Ciekawe dlaczego piszą na swojej stronie, że nie sprzedają.
Jolu, ja karmie je wiosną tak jak wszystkie inne rośliny mieszanką azofoski z kurzakiem. Potem jeszcze w czerwcu dokarmiam interwencyjnym do powojników substrala. Chociaż w tym roku przyznaję, że nie zrobiłam tego. Zapomniałam

Kasiu, niestety z tym sprowadzaniem to jest róznie. Sama wiesz, że ja też zamawiałam Omoshiro. Wiem, że szkółka z której kupują ma go w swojej ofercie. Niestety nie sprowadzili.
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
milo Gosiu ze nam pokazujesz te cuda. ja niestety przy dwóch egzemplarzach walczę co roku z uwiądem .ktoś poradził mi żebym ścięła do zera i zastosowała nadmanganian potasu i czosnek na wiosnę doglebowo .eksperyment trwa.
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Widzę, że się trzeba wziąć za powojniki.
Nie dość, że piękne to jeszcze rosną w górę.
Do duża zaleta jak na kurczące się w ogrodzie miejsce
.
Westerplatte - boska
.
A czy 3 letniego powojnika można przesadzić?
Nie dość, że piękne to jeszcze rosną w górę.
Do duża zaleta jak na kurczące się w ogrodzie miejsce

Westerplatte - boska

A czy 3 letniego powojnika można przesadzić?
- Margo2
Alinko, ja bym Ci to samo poradziła. Tez wyczytałam, że nadmanganian pomaga przy uwiądzie. Życzę powodzenia przy eksperymentach
Asiu, masz rację, że rosliny rosnące w górę to duża zaleta. Tylko jest jeden problem. Muszą mieć przy czym rosnąć. Tego miejsca tez coraz mniej.
Myślę, że można spróbować przesadzić 3latka. Trzeba tylko wykopać z dużą bryłą, żeby nie uszkodzić korzeni. Jak zresztą przy każdej roślinie

Asiu, masz rację, że rosliny rosnące w górę to duża zaleta. Tylko jest jeden problem. Muszą mieć przy czym rosnąć. Tego miejsca tez coraz mniej.
Myślę, że można spróbować przesadzić 3latka. Trzeba tylko wykopać z dużą bryłą, żeby nie uszkodzić korzeni. Jak zresztą przy każdej roślinie
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ja kupowałam jesienią powojniki na all u clara w. Sadzonki bardzo ładne, oznaczone, niektóre miały jeszcze kwiaty, i ceny przystępne
Chyba oferta wciąż aktualna.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Ubiegłej wiosny przesadzałem powojnika który rósł z 10 lat albo i więcej w jednym miejscu, wszystkie pędy uciąć trzeba było na jakieś 40 cm, ważne aby bryła ziemi była jak największa, ale wszystko się udało w ciądu lata nowe pędy urosły na 2 metry 

- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu ja jednego z clematisów też mam przesadzonego od Ani P. z działki jak widzialaś co roku ma sie coraz lepiej 

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Gosiu, a u nas w OB był Omoshiro, ale fotka była nieładna i nie kupiłam. Dopiero później zobaczyłam, że mam go na liście.
Ale może był podejrzany?
Ale może był podejrzany?

- Margo2
Basiu, muszę zobaczyć ich ofertę. Szukam czegoś do towarzystwa róży Ghislaine de Feligonde. Może jakis fiolecik?
Przemku, masz rację, że przy przesadzaniu trzeba pamiętać przede wszystkim o porządnym podcięciu łodyżek. Korzenie będą miały wtedy mniej pracy przy zaaklimatyzowaniu sie w nowym miejscu.
Isiu, pamiętam. Grunt, to nie uszkodzić korzeni.
Adrianno, mieć w łapkach Omoshiro i nie kupić
No, ale rozumiem, że wygląd odstraszał. Chociaż jak cena jest przystępna to lubię zaryzykować.
Przemku, masz rację, że przy przesadzaniu trzeba pamiętać przede wszystkim o porządnym podcięciu łodyżek. Korzenie będą miały wtedy mniej pracy przy zaaklimatyzowaniu sie w nowym miejscu.
Isiu, pamiętam. Grunt, to nie uszkodzić korzeni.
Adrianno, mieć w łapkach Omoshiro i nie kupić

No, ale rozumiem, że wygląd odstraszał. Chociaż jak cena jest przystępna to lubię zaryzykować.
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Podnieśliście mnie na duchu z tym przesadzaniem powojników. Dziękuję 

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
U Ciebie widzę powojnikowe szaleństwo. Bardzo je lubię, ale zawsze zdawało mi się, że są bardzo wymagające. W końcu zdecydowałam się na aż 1
Najpierw rósł... potem dopadł go uwiąd powojników... dziewczyny doradziły czosnek, odbił i nawet ładnie zakwitł. Ale to chyba przystopowało moje marzenia o kolejnych powojnikach, przynajmniej na razie

Najpierw rósł... potem dopadł go uwiąd powojników... dziewczyny doradziły czosnek, odbił i nawet ładnie zakwitł. Ale to chyba przystopowało moje marzenia o kolejnych powojnikach, przynajmniej na razie
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Właśnie ostatnio przeglądam oferty powojnikowe, trzeba czymś róże podsadzić..
Kilka mam, ale średnio mi rosną
Nie mogę znaleźć tej clary w., Basiu, dasz dokładniejszy namiar?
Kilka mam, ale średnio mi rosną

Nie mogę znaleźć tej clary w., Basiu, dasz dokładniejszy namiar?

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
I mnie się marzą clematisy przy różach
Naczytałam się, wiem ile błędów popełniłam. Będę próbować dalej, musi się udać
Goś, to białe cudo spowodowało uśmiech od ucha do ucha