mis20 mam nadzieję, że to pączek .... Sylki3 miejmy nadzieję, że to "coś" o czym myślimy widziałam Twojego zygmunta jest piękny i ma więcej kwiatów niż mój justus27 trzymaj kciuki za pochewkę..
Gosiu trzymam kciuki za Sabotka i Dendrobium...wiem jakie to stresujące uczucie...ja jestem strasznie niecierpliwa i jak coś wykryję to ciągle zaglądam czy już coś się ruszyło
Ha ,ha a nie mówiłam od razu wyglądało mi na pączuszek ale Ci Gosiu zazdroszczę (ale wiesz że niegroźnie ) .Normalnie postawię przed ekranem moje nygusy i pokażę im jak to się robi i jak powinny wyglądać już zapączkowane Ale pięknie zaczynają kwitnąć u Ciebie storczyki
Wiesz my chyba mamy jesienn- zimowe kwitnienia bo u mnie też zaczyna się coś pomału dziać
Gosiu, o mało nie przegapiłam Twojego wychodzącego pączka na Sabotku, gratuluję
Pędzik na Dendrobium już duży, a Phalaenopsisy pięknie kwitną
Tak jak pisze Kasia, będzie kolorowo u Was zimą
Cześć
Przychodzę do Ciebie z prośbo, a więc przeglądając twój wątek zobaczyłem że zmagałaś się wcześniej z wełnowcami. Niestety i kwiaty mojej babci one dopadły dlatego jeśli możesz chciałbym abyś udzieliła mi kilku wskazówek, rad albo domowych sposobów na pozbycie się tego paskudztwa.
-Maroka- ja też tak mam, że ciągle bym zaglądała...i zaglądała ... nina1611 dziękuję katarzynka575 no tak wiedziałaś od początku Ja Ci zazdroszczę masdavallki, która u Ciebie pięknie rośnie
U mnie tylko jeden z sabotków się tak wyłamał - inne też są nygusy chociaż wypuszczają nowe rozetki... Przynamniej jak szaruga za oknem u nas będzie kolorowo Filigranowa27 lucynaf dziękuję cieszę się, bo to będzie pierwsze moje kwitnienie sabotka i dendrobium Artexo jeżeli chodzi o wełnowce to wyjmowałam z doniczki moczyłam korzenie w wodzie z płynem do mycia, przeceirałam liście wodą z płynem a wełnowce wybijałam mechanicznie....
Przedstawiam nowego lokatora... który ujął mnie swoimi malutkimi kwiatuszkami - z dużymi, normalnymi listkami. Zauroczył mnie w Leroy Merlin - cena tez mnie zauroczyła..... (5) Wczoraj jak go brałam najwyższy pączek nie był jeszcze rozwkitnięty a dzisiaj do zdjęcia prosze bardzo.... Oto mój maluszek....
katarzynka575 no słodziak - a kwiatki ma takie malutkie.....
A sabotek na razie pomału pokazuje pochewkę.... Nocki sa teraz chłodne i wszystkie kwiatki stoją w pokoju, gdzie non stop jest uchylone okno....
Niepokoi mnie tylko zyguś - jest przestawiony bardziej w cien ale listki mu niektóre i tak żółkną...
A jak tam Twój?