Iwonko- Niusia dzięki berberysom ogród jest kolorowy do późnej jesieni, przebarwiają się na różne odcienie żółci , różu i czerwieni w zależności od odmiany.
Trawy także nadają charakteru jesiennemu ogrodowi.
Pozdrawiam serdecznie.
Martusiu- Artam. Po ostatnich przymrozkach sądziłam, że to będzie koniec kwitnienia róż, kwiaty przywiędły i smutno zwieszały, ale przyszły ciepłe dni i moje róże odżyły, oczywiście nie wszystkie odmiany.
Rozplenice zdobią ogród pomimo , że źdźbła zasychają, pozbawione chlorofilu, jesienią trawy mają swoje pięć minut, wtedy najbardziej się je zauważa.
Eluniu- Elsi to rzeczywiście tanio udało Ci się kupić Rozplenice, 8 lat temu w OBI płaciłam za nią 19 zł, w ostatnich latach rośliny są coraz tańsze i łatwiej dostępne.
Ewuniu- Ewamon myślę, że berberys z pewnością wiosną odżyje, ja nie mam dużego doświadczenia z przesadzaniem roślin, ale wiosną przesadzaliśmy 9-letnią irgę Dielsa, korzenie były mocno skrócone i przyjęła się, nawet nie chorując, myślę, że pamiętałaś o mocnym podlaniu?
Agniesiu- Agness dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Twój ogród jest piękny zawsze, nawet jak krzewy zarzucą liście.
Masz piękne żórawki i różne skalniaczki i mnustwo kamieni, które same w sobie są piękne.
Małgosiu witaj.
Ta trawa o której mówisz, to Rozplenica Japońska.
Cieszę się, że Ci się podoba.
Pozdrawiam serdecznie.