Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Ewuniu...dużo kwiatuszków u ciebie powychodziło ;:138 . Prace wiosenne idą całą parą. Ja także wzięłam się za pozimowy bałagan...niestety tylko jeden dzień. :wink: Pogoda się popsuła, nie wiem nawet co u mnie obecnie kwitnie. W domu także troszkę roślinek czeka na wysadzenie a ja czekam na poprawę pogody. ;:108
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Widzę , że kupiłyśmy taką samą białą cebulicę.
Wczoraj w słoneczku było wyraźnie widać niebieskie prążki na białych płatkach.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Chłodno witam a jutro teoretycznie wiosna...
Olgo(Ogród Azy),przed chwilą sprawdzałam,korony ukazują się,choć nie wszystkie,było ich pięć jak mi się zdaje,a kły są trzy,może cztery.Poczekam.Nie wykluczone, są głębiej i jeszcze wyjdą.Chciałabym w tym tygodniu mimo zajęć na Studium Podyplomowym znaleźć czas i wygrabić liście z pozostałych grządek.W niedzielę harcerscy weterani mamy palenie Marzanny,takie zaklinanie by wiosna już nadeszła w pełni.Cieszę się,że stokrotki mam na razie w zimnej co prawda kuchni,a nie w misie na zewnątrz.Dziś widziałam już skrzynki z bratkami za oknem.
Zeniu-dziś umówiliśmy się na giełdzie staroci i ze trzy razy przechodziłam koło dorodnych lilii po 2 zł białych i kolorowych,a skończyło się na kupnie archiwalnego numeru czasopisma "Weranda" (z bardzo pięknym ogrodem ukazanym późną jesienią) :;230
Olu O.-ta cebulica już drugą wiosnę w Podwórkowym i jakby coraz dorodniejsza .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bratki Ewko są bardzo wdzięczne i nadają się do misy ale lepiej na noc okryć włókniną bo jeszcze może przymrozić.
Chodowane są w warunkach cieplarnianych i lepiej je okryć.
Duża buźka za nasionka. ;:196 :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A czy się chociaż pomnożyła :?:
Ja kupiłam w ubiegłym roku 5 cebulek , jedna jest wyrośnięta a pozostałe w pąkach.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

EWUNIU - KONSTANTY- MODEL REWELACYJNIE PIĘKNY :)

zobacz u mnie - narcyzy mają już pąki ( właściwie jeden na razie )... pamiętam , że chciałaś ten biały - oznaczę przy kwitnieniu - i mam nadzieję, że szybko powędruje do twojego ogrodu :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ewa u Ciebie już wiosennie aż miło popatrzeć :D u mnie znowu zastój , czekam cierpliwie bo ponoć z dnia na dzień ma być coraz cieplej. Moja kotka dosypia na parapecie , to pierwsza noc i dzień bez adoratorów ;:224 wreszcie można będzie pospać
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo korony na pewno wylezą, dziś widzialam ,że kolejne się pokazują choć mialam tylko 3 korony i 1perska która nie kwitla. Poza tym wyłazi Casablanka doniczkowawśród maleńkich listków czerwonych azjatyckich takich z cebulek na lisciach.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie odwiedzających Rabatki,pogoda wymarzona tego pierwszego dnia wiosny,a ja do wieczora tkwię w pracy,z przerwą na złożenie PIT na sąsiedniej ulicy...przygotowania do palenia Marzanny idą pełną parą,drewno na watrę gwarantowanie suchutkie i porąbane na drobne kawałki dostanę od braciszków,ale to dopiero w niedzielę idziemy do Tyńca nad Wisłę.
Olgo(Ogród Azy) mam nadzieję,że wyjdą mi wszystkie cesarskie i ta jedna perska z Myślenic,zasadniczo sadziłam je w rządku,a raczej w kółko,to tylko żeby czterołapy nic tam nie kopał,to będę mieć z nich radość.Biała lilia św. Józefa pod murem osobno i też już się pokazała.W nocy było zimno,jeszcze nad ranem przed czwartą o.Marek mówi było minus dwa.
Tija-a do Konstantego sznurem adoratorki szturmują,jest staruszka Kita szara z biała podwiązką i młoda ruda.Też odsypia.Ptak buduje gniazdo na moim świerku pod oknem,tuż przy ulicy.Nie jest to kos ani szpak,nie możemy go zidentyfikować,na dodatek wydaje się nam,że jest jeden.
Przepis na syrop z mniszka jest w wątku U Konstantego gdzieś w kwietniu/maju zeszłego roku(wyślę na pw),też pojadę pod Tatry zbierać mniszek dla mnicha,a potem produkować,po cukier trzeba będzie do krajów ościennych...
Miiriam-zaraz tam zaglądnę.Może tym razem się nam w końcu uda spotkać.
Olu O.-tak jest tej cebulicy syberyjskiej znacząco więcej,też kupiłam 5 cebulek,a teraz są trzy kępki po kilka.Mogę policzyć detalicznie.Dziś pewno więcej kwitnie ale za dnia mam szansę zobaczyć dopiero koło środy/czwartku.
Elżbietko po śląsku-nie ma za co.Wiesz,że z tych astrów chińskich nie tylko Tristana ale i Izoldę mają?Z tym,że ta ostatnia nie z Muzeum Mehoffera a normalna z Polanu.Bratków jeszcze nie kupiłam,a jedynie stokrotki biała,jasno i ciemno różową,bratki powinny więc być jakoś dobrane,fioletowe?Misę oglądałam,jest w piwnicy,przezimowała i tylko muszę ją wymyć mydłem ogrodniczym z czosnkiem,tak profilaktycznie przed posadzeniem kwiatów.Mieści się za płotkiem na oknie.Kawałek agrowłókniny zimowej też mam.Martwi mnie,że mają nam konserwatorsko odnawiać elewację akurat od mojej strony i nie wiem kiedy zaczną,a to może potrwać kilka miesięcy,jeśli wiosną-latem to nie ma co kupować kwiatów do skrzynek,a przechowane pelargonie ustawić raczej na murku w Podwórkowym. :cry:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ewuniu - mój wątek znajdziesz tutaj :)
część IV - 2011
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

No i przyszła wiosna w kalendarzu i w ogrodzie :)
Teraz co dzień inny kwiatek będzie cieszył oko i serce.
Mizianki dla zapracowanego Konstantego ;)
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem czy ta biała cebulica będzie taka żywotna jak syberyjska.
Pewnie nie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciekawe u mnie cebulice jeszcze śpią a u Ciebie już w kwiatach . No wszystko jakoś póżno się budzi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Ewciu :wit widzę, że jednak wiosna w mieście szybciej przyszła, u nas na razie tylko pojedyncze krokusy kwitną, potwierdzam też, że cebulica się rozmnaża dosyć ładnie, bo sadzona w ubiegłym roku ładnie się rozrosła.
Mam na zbyciu trochę nasion nasturcji "Noc i Dzień" - niestety w przewadze jest "dzień", ale jeśli chcesz to Ci z przyjemnością podeślę, jak również nasionka aksamitek różnej maści i wysokości.
Pozdrawiam cieplutko...
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu-krokusy nie mają kwiatów,a tylko liście,jeszcze czekam.Za nasionka dziękuję,nasturcja mi kiepsko rosła,pewnie za ciemno jej było.Aksamitki pewnie kupię już kwitnące na obwódkę jednej rabatki.Nie mam gdzie robić rozsady! :(
Jadziu Jakuch-jeszcze nie wszystkie cebulice w kwiatach.No i u mnie zacisznie.
Olu O.-może jednak tak?Starałam się dobierać syberyjskie i kaukaskie,bo klimat się zmienia....
Teresat-dzięki-wzajemnie dla Baala i Wrzaskuna. ;:162
Miiriam-już znalazłam. ;:7
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I dla Andzi-ofiarodawczyni: :uszy
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”