Alinko od wielu osób słyszałem o twoim pięknym ogrodzie ,więc wreszcie jak mam wolną chwilę zajrzałem .Dużo lektury dopiero jestem na 12 stronie,ale uważam ,że naprawdę warto przejrzec cały wątek i się pozachwycać ,ale najpierw trzeba szczękę przywiązać ,żeby zbyt często nie trzeba było jej podnosić
ANDRZEJ widzę po postach że nie jesteś nowy na forum . a ty chyba mało zwiedzasz ogrodów, bo mój to pikuś przy innych ........no może pan pikuś
EWCIU mały dyfuzorek - 2 litry.kobieto latałam z nim na 4 razy zanim ogarnęłam ogród . ......no i dzisiaj muszę odpokutować . leżę cały dzień.przeliczyłam się z siłami i oceniłam je na zamiary pozdrawiam .
DOROTKOnie wiem ,jak to uszczknąć , ale chyba z tymi różami sama nie dam rady . polecę po pomoc na forum . myślisz że Ania ds. pomoże a może ty albo Nela -alionuszka. sama nie wiem ,ale muszę wszystkie fotki mieć razem i wtedy poproszę . na razie kwitnie część ,a reszta w poczekalni.
ani się obejrzysz jak będziesz miał w ogrodzie ten sam misz-masz. .....no chyba że masz pojęcie o projektowaniu ogrodów , bo ja nie miałam ani w ząb ,jak go zakładałam . a teraz widzę ,,że nie ma zastosowanej ani jednej zasady dobrej kompozycji przestrzennej. wiem ,co mówię ,bo się tym teraz interesuję , i dopiero teraz gonię z łopata i przesadzam dorosłe okazy drzew i krzewów.
oj przytulnie się zrobiło na tarasiku ,jak zarósł dzikim winem
nieważne że wino dzikie , ważne że smakuje ..... i jest po nim przytulnie
róże ... dla mnie w ogrodzie nieosiągalne , choć jak oglądam u Izy i u Ciebie to mnie strasznie kusi - mam takiego pomysł do realizacji , ale póki co sza......
Alinko nie mogę sie napatrzeć na Twoja opuncję... niesamowicie się rozrosła i jak kwitnie...,a Flammentanz nie zawodzi jak widać...to róża jednorazowa z tą mnogością kwitnienia...
Nn biała okrywowa warta zidentyfikowania,a szałwie masz piękne...Kącik wypoczynkowy z tym bukiecikiem na stole zachęca do odpoczynku ale czy my potrafimy wypoczywać...
Alinko ależ u Ciebie kolorowo, dawno tutaj nie byłam i już zapomniałam że Tutaj tak pięknie.
Opuncja jest wielka, już widzę jak się zaprzyjaźnia z moimi psiakami......
Alinko cudownie.
Też preferuję nie "przeładowane"ogrody,aczkolwiek czasem ciężko się oprzeć
Bukszpany świetne,żurawki w grupach to jest TO!
Skarpa wygląda świetnie
Nie myślałaś o tym aby "przerzedzić" trochę te dwa duże iglaki na skarpie?Nabrałyby takiej lekkości,bo teraz dominują i są trochę ciężkawe.Wyciąć parę gałęzi ze środka i zrobią się prześwity,lekko zwisających gałązek,a pod nimi posadzić parę sztuk Żurawki creme brulee ?To tylko moje nieśmiałe sugestie,bo ogród masz fantastyczny
Pozdrawiam
Alinko-wspaniała dbałość o szczegóły!Bukszpanowy wnet podrośnie i będzie godnie z zamysłem.Skarpa wygląda bardzo dobrze.Już niedługo to wszystko sama zobaczę!