Ankowo
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ankowo
Śliczne fotki można tu u Ciebie zobaczyć 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu robisz artystyczne zdjęcia.
Zwracasz uwagę na szczegóły, nieraz w ogrodzie dzieją się fascynujące żeczy i nie tylko rośliny się liczą. Wczoraj siedział ptak na gałązce świerku, akurat miałam aparat i jakoś tak nie uciekał, to ja coraz bliżej i bliżej ,ale na błysk aparatu odfrunął.
Zwracasz uwagę na szczegóły, nieraz w ogrodzie dzieją się fascynujące żeczy i nie tylko rośliny się liczą. Wczoraj siedział ptak na gałązce świerku, akurat miałam aparat i jakoś tak nie uciekał, to ja coraz bliżej i bliżej ,ale na błysk aparatu odfrunął.

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irysy cudowne. Tęcza prześliczna. Pszczółka urocza. Mucha brrrr...... 

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Michale, książka napisana przez praktyka, więc można ufać wiadomościom, na początek bardzo dobra. Tylko to dość stara pozycja, pewnie nie wznawiana od dawna.
Dziękuję Arletko
Tajko, dziękuję, nie zasługuję aż na takie pochwały
Ja też żałuję że trudno zrobić zdjęcie ptakom, muszę się zadowolić ulotną obserwacją, bez uwieczniania ich na zdjęciach. U Ciebie na pewno wiele gatunków korzysta ze schronienia i mają dobrą bazę pokarmową przy dużej różnorodności drzew i krzewów.
Stasiu- za muchami też nie przepadam, ale zdarzają się czasem takie ładnie ubarwione, że cieszą oko.
Dziękuję Arletko

Tajko, dziękuję, nie zasługuję aż na takie pochwały

Ja też żałuję że trudno zrobić zdjęcie ptakom, muszę się zadowolić ulotną obserwacją, bez uwieczniania ich na zdjęciach. U Ciebie na pewno wiele gatunków korzysta ze schronienia i mają dobrą bazę pokarmową przy dużej różnorodności drzew i krzewów.
Stasiu- za muchami też nie przepadam, ale zdarzają się czasem takie ładnie ubarwione, że cieszą oko.
- stasia109
Aniu, się rozumie. Muchy mają nawet piękne barwy i odcienie, ale te muchy.....
Siedzą sobie dwie muchy na psiej kupie, jedna sobie puściła bąka, na to druga z oburzeniem: no wiesz, przy jedzeniu...

Siedzą sobie dwie muchy na psiej kupie, jedna sobie puściła bąka, na to druga z oburzeniem: no wiesz, przy jedzeniu...

Adresy do moich wątków
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
ciekawe gdzie zginął post który wczoraj pisałam
Podziwiałam
i pozdrawiam 

Podziwiałam

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Dobry dowcip
Portrety żyjątek ekstra ! Brawa dla fotografia.

Portrety żyjątek ekstra ! Brawa dla fotografia.
- Zielona_Ania
Stasiu
, no właśnie, zwyczaje much z naszego punktu widzenia są nieprzyjemne. Ale i mucha w przyrodzie potrzebna 
Majeczko- czasem mnie też się tak zdarza, że coś zjada posta po drodze, nie przejmuj się
Dziękuję Ci za wizytę
Dorotko, dzięki
. A Stasia to prawdziwa skarbnica humoru na każdą okazję 

Majeczko- czasem mnie też się tak zdarza, że coś zjada posta po drodze, nie przejmuj się

Dziękuję Ci za wizytę

Dorotko, dzięki

- stasia109
Aniutko, wiem to bardzo dobrze. Jak mucha wpadnie do misek z woda dla ptaków, zawsze wyciągam i kładę na trawę aby sobie wyschła i poleciała. Jak są, to za pewnie mają jakiś udział w naszym życiu
. Ale w domu ich nie lubię i niestety tępię
. Takie jest życie. Kto silniejszy - wygrywa.
Miłego dnia, pa

Miłego dnia, pa

Adresy do moich wątków
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Zielona_Ania
Stasiu, ja Cię całkowicie rozumiem. Nieraz mi się zdarzało ratować owady z tarapatów, ale jednak muchy w kuchni to niezbyt higieniczne (to samo mole spożywcze i mrówki - albo one albo my i nasza żywność).
Asiu
Bardzo dziękuję
Dzisiaj niebo pod chmurką, długo padało i jest mokro i chłodno. Zaczynają wychodzić dalie i mieczyki, pomidory rozpoczynają kwitnienie (ale i choroby, trzeba było prysnąć). Zebrałam dzisiaj cztery przyzwoite sałaty. Kurki zniosły 7 jajek. W sumie nie narzekam
Niezastąpiona siostra na posterunku dokumentacyjnym, złapała korzystną pogodę i podesłała mi kilka zdjęć, oto one:
Niedługo zakwitnie ognik
Pełnię urody pokazuje łubin od Halinki

W dwuszeregu zbiórka
Jak plewić, skoro chwasty takie fotogeniczne?

Kot Torcik pilnuje nowych grządek

Asiu

Bardzo dziękuję
Dzisiaj niebo pod chmurką, długo padało i jest mokro i chłodno. Zaczynają wychodzić dalie i mieczyki, pomidory rozpoczynają kwitnienie (ale i choroby, trzeba było prysnąć). Zebrałam dzisiaj cztery przyzwoite sałaty. Kurki zniosły 7 jajek. W sumie nie narzekam

Niezastąpiona siostra na posterunku dokumentacyjnym, złapała korzystną pogodę i podesłała mi kilka zdjęć, oto one:
Niedługo zakwitnie ognik

Pełnię urody pokazuje łubin od Halinki

W dwuszeregu zbiórka

Jak plewić, skoro chwasty takie fotogeniczne?

Kot Torcik pilnuje nowych grządek

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Pod czujnym okiem żaden amator młodej zieleninki się nie przeciśnie

-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Aniu... chwasty w takim ujęciu to już nie wyglądają jak chwasty 
Łubinek b.ładny i fotogeniczny, mój w tym roku zastrajkował i nici z niego

Łubinek b.ładny i fotogeniczny, mój w tym roku zastrajkował i nici z niego

A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Napisałaś o mieczykach...a moje wciąż jeszcze w lodówce! Czy kiedyś sobie o nich przypomnę przed wyjazdem na działkę?
Zdjęcia oczywiście piękne, a nad chwastami i muchami za bardzo proszę się nie roztkliwiać
One raczej o nas nie myślą jak rosną (chwasty), latają (muchy) i nas denerwują (jedne i drugie)!

Zdjęcia oczywiście piękne, a nad chwastami i muchami za bardzo proszę się nie roztkliwiać

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Jak zwykle piękne fotografie