Ogród Soczewki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki

Post »

MONIKO
Dziękuję. Przymierzam się aby w przyszłym roku go kupić.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monisiu jakie nazwy są moich żurawek.Mam tylko jedną etykietkę a żurawki trzy odmiany.Mam tylko Mahog Any/Anu/Pamiętasz. :?:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak już plan nasadzeń będzie gotowy, to może wrzucisz jakiś szkic chociaż ;:65
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Kilka dni temu Kasia zrobiła mi dużą niespodziankę. Przesłała mi na PW przykładową aranżację rabaty o której ostatnio pisałam.
Zrobiło mi się bardzo miło, bo w życiu nie zawsze spotykam się z tak bezinteresownymi gestami. Osoby z forum są widać wyjątkami. Projekt bardzo mi się spodobał ale co najważniejsze pomógł mi zobrazować własną wizję rabaty.
Dzięki Kasi odkryłam,że mój program do skalowania zdjęć posiada także inne funkcje.
Kasiu ;:196

Przykład aranżcji wykonany przez Kasię
Obrazek

I mój
W tym roku na rabatach przed domem posadzilam sporo bukszpanów i szałwi, oprócz tego w planach mam zakup bukszpanów na kiju więc pomyślałam, że i na tej rabacie powinien być także akcent z tych roślin
Obrazek
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A co zaplanowałas tam z tyłu?
czy to Rh? Czy krzwuszka?
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Gosiu ten bordowy krzak to berberys i on już rośnie na rabacie. Ale miedzy berberysem a cyprysikiem jest przestrzeń której nie widać na aranżacji. Planuję tam posadzić niskie azalie i zastanawiam się jescze nad rh ale to musiałaby być jakaś niska odmiana, bo niechcaiałabym mieć tam nic wysokiego. Te rózowe i białe plamy koło modrzewia to właśnie azalie.
Pozdrawiam Monika
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

MONIKO
Pięknie zaaranżowana rabata. Miałam bym dylemat, którą wersje wybrać
bo obie ciekawe.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Bardzo fajny pomysł z tym fotomontażem! Obie propozycje sa ciekawe.
A co to za program do skalowania zdjęć, i co oznacza słowo "skalowanie "? :oops:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

brawo dla Kasi i dla Ciebie - piękne kompozycje :)
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Krysiu sądzę ,że jak dojdzie do realizacji to i tak będą zmiany i całość będzie wyglądać trochę inaczej. A te projekty są po to żeby się pobawić i sprawdzić czy to co sobie obmyślimy w głowie ma jakiś sens. Z tą rabatą poszła mi jakoś gładko, niestety z następną mam już problem i pomysły przerzucone na zdjęcie nie spełniają moich oczekiwań. Będę musiała nad nią dłużej popracować.
Gosiu skalowanie to zmniejszanie lub zwiększanie skali (zmiana wielkości zdjęcia)w tym przypadku chodzi o zmianę ilości pikseli. Ja korzystam z programu do obróbki zdjęć o nazwie GIMP. Jest to coś podobnego do Fotoshopa.
Moniko dziękuję , również w imieniu Kasi.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Witaj Moniko, nie widziałem jeszcze za wiele u Ciebie, ale zachwyciły mnie te dwa przykłady aranżacji Kasi i Twój, są świetne. Taka praca jest ciekawsza niż sadzenie tych roślin w rzeczywistości, żartuję oczywiście, jest równie ciekawa co działanie w terenie :D
Czy mógłbym nieśmiało zapytać co to za program, pomaga tworzyć takie piękne, wirtualne rabaty, jeśli tak to proszę o info. na pw, bo nie wiem czy można tak oficjalnie podawać.
Jutro będę zwiedzał i podziwiał Twój ogród, zapowiada się bardzo ciekawie :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No i bardzo fajnie to wszystko wyszło. Masz talent. szkoda, że ze szkołą nie wyszło.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

A mnie się o wiele bardziej podoba projekt Moniki, widać że dopracowała go w najmniejszych szczegółach i jest tak bardzo w jej stylu :D ;:138 ma zdolności dziewczyna.Ja zrobiłam to w wielkim skrócie....
Trzymaj się Moniko teraz przy nasadzeniach głównego projektu, wiadomo że zmiany będą nie zawsze nam się uda zrealizować w 100% to co wymyślimy, wiem sama po sobie, ale ogólna koncepcja jest zachowana.
Ja często tak robię, właśnie dlatego żeby zobaczyć czy to co jest w mojej głowie pasuje jako całokształt. Potem wiem od czego zacząć pracę nad nową rabatą. Również przy zakupie roślinek nie ma problemu z wyborem, chociaż przyznaję się że właśnie wtedy może być zmieniona koncepcja :wink:

Monika, myślę że najgorsze przy zakładaniu tej nowej rabaty będzie dla Was usunięcie, tej dobrze zakorzenionej trawy .
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Tomku witam i zapraszam do zwiedzania ogrodu. Tyklo nie wiem czy jest wiele do zwiedzania. W porównaniu z Twoimi dorosłymi roślinami moję to dopiero przedszkolaki. Info o programie na PW.
Gosia ja myślę że z tą szkołą to może uda mi się w następnym roku. Jeszcze nie zrezygnowałam.
Kasia ja uważam,że obie są interesujące. I nie chodzi tu która jest lepsza. Ja nad swoją trochę siedziałam. Sama wiesz po jakim czasie przesłałam Ci fotkę. A Twoja aranżacja spełniła nalezytą funkcję bo pomogła mi wyobrazić sobie jak to ma wyglądać. Sądzę że gdyby nie Twój pomysł z dużymi kamieniami to moja aranżacja nie wyglądałaby tak jak teraz wygląda.
Obecnie siedzę na okragła rabatą i nie jest mi już tak łatwo bo nie mam wzorca :;230
Masz rację z trawą będzie trudno ale mam już wprawę bo w tym sezonie ukradłam sporo trawnika. Bardzej się obawiam o kamienie. Jak na razie nie mam skąd ich wziąć a druga sprawa trzeba je jeszcze umieścić na rabacie a jak sadzę to dokładnie wiesz co mam na myśli bo u Ciebie w ogrodzie można sporo takich okazów podziwiać.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika obudź się.Za wcześnie jeszcze na sen zimowy ;:19
Zablokowany