U mnie też już pierwsze maceraty gnojówkowe się robią.
Nie ma to jak natura.

Neli, nie mam pojęcia dlaczego Tobie się sadzonki nie udały?Alionuszka pisze:Izka jak Ci się udaje z patyczków mieć w następnym sezonie różę kwitnącą ...moje z patyków po paru latach pokazały więcej niż dwie gałązki
To chyba ...dobra ręka,piasek i czary mary...
![]()
Grażka gnojówka już nieźle fermentuje i zapach już jest odpowiedni ,czyli za niedługo będzie można używać...kogra pisze:O tak Neluś dobrze radzisz.
U mnie też już pierwsze maceraty gnojówkowe się robią.
Nie ma to jak natura.
Małgośka park zamkowy o każdej porze roku wygląda uroczo ,ale wiosną i latem nie można się oprzeć ,aby pospacerować lub przejechać rowerem wśród starego drzewostanu i mnóstwem RH...Margo2 pisze:Nelu mieszkasz w pięknej okolicy.
Ja miałam w zeszłym roku takie sam tulipany. Też tak pięknie wyglądały. W tym roku trochę są słabsze
Izka czas wycieczek dopiero nastanie ...okolice Pszczyny sprzyjają pedałowaniu...mimo tego ,że już objechane i mi znane...aleb-azi pisze:Piękna wycieczka Pani Ambasador Chwal piękno swego miejsca na ziemi A ten różowy tulipan... Jejciu... Niech się nie zamieni w wysmukłą czerwoną baletnicę. Nie on.... proszę!
Nieładnie z mojej strony, ale jak czytam, że nie tylko u mnie tyle robactwa, to mi lepiej
Madziu nasionka dalii szybko kiełkują i tylko niedostatek światła na parapecie okiennym są powodem długich łodyżek,ale na zewnątrz powinny się bardziej zagęścić.Pikuje ją do doniczki może troszkę niżej niż rosła wcześniej i najlepiej ,gdy jest to trochę większa doniczkamag pisze:Neluś, Twoje nasionkowe dalie pięknie wykiełkowały, podrosły i się deczko wyciągnęły Jak głęboko je teraz posadzić
Eluś odmiany z nazwy nie jestem w stanie określić,bo nie wiem...Elizabetka pisze:Nelusia Angelique cudny.....moje jesienne marzenie
A powiedz mi Ty kochana co to za odmiana tego cieplutkiego fioletowego RH z parku....jest superowy.
Nelusia u nas mydło potasowe jest za 12 zł...przywieźć Wam?
Nareszcie wiosna w pełni.