Skromny ogród Joli cz.4
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kwiatowe "resztki" jesienne. Uwielbiam żółtykolor w ogrodzie. Rozjasnia dzień i pogodę ducha.
Pozdrawiam ;:54
Pozdrawiam ;:54
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- stasia109
Proszę bardzo.
Choć tak naprawdę to nie masz za co dziękować, to ja dziękuje za to, że mogłam pooglądać takie piękności.
Miłej i spokojnej nocy, pa
Choć tak naprawdę to nie masz za co dziękować, to ja dziękuje za to, że mogłam pooglądać takie piękności.
Miłej i spokojnej nocy, pa

Adresy do moich wątków
- stasia109
U mnie w Szczedrzyku też było słonecznie (w dzień) ale z dużym wiatrem, który połamał mi wysokie kwiaty: słoneczniki, kosmos itp. Teraz pada deszcz. Ale w nocy jak pada, to nawet lubię. Tylko boję się wiatru i spadania (broń Boże) dachówek.
Pa, pa ;:59 - to wiatr przekręcił...
Pa, pa ;:59 - to wiatr przekręcił...
Adresy do moich wątków
- stasia109
Jollla500,
fotki są piękne, ale niestety przypominają, że nadchodzi zima. Będzie trzeba grubo się ubierać, włożyć czapkę (starość nie radość), w aucie nie można się dobrze pokręcić, aby wyjść do sklepu trzeba się dobrze i ciepło ubrać, a nie jak teraz: klapki na nogi i w 2 min. jestem w sklepiku. Ptaszki trza dokarmiać. I wodę im dawać, uważając aby nie zamarzła bo rozwali pojemnik (miska, poidełka).
Hu, hu, ha - idzie zima zła. Ja już za zimą nie przepadam, za stara jestem na sanki (tutaj nie ma żadnej górki), a M nie chce mnie ciągnąć na sankach. Mówi że jestem za ciężka. A inni mówią: kochanego ciała nigdy nie zawiele! I komu ufać. Ja chce aby już szła wiosna..........

Mały indiański chłopiec rozmawia ze swoim ojcem, Stojącym Bykiem:
- Tato, dlaczego moja starsza siostra ma na imię Kwiecista Pokana?
- Bo widzisz synku, została poczęta na kwiecistej polanie.
- Tato, a dlaczego mój starszy brat ma na imię Rwący Potok?
- Bo widzisz synku, został poczęty nad rwącym potokiem.
- Tata, a dlaczego...
- E...daj mi już spokój Pęknięta Gumo.
Dobranoc!!!
fotki są piękne, ale niestety przypominają, że nadchodzi zima. Będzie trzeba grubo się ubierać, włożyć czapkę (starość nie radość), w aucie nie można się dobrze pokręcić, aby wyjść do sklepu trzeba się dobrze i ciepło ubrać, a nie jak teraz: klapki na nogi i w 2 min. jestem w sklepiku. Ptaszki trza dokarmiać. I wodę im dawać, uważając aby nie zamarzła bo rozwali pojemnik (miska, poidełka).
Hu, hu, ha - idzie zima zła. Ja już za zimą nie przepadam, za stara jestem na sanki (tutaj nie ma żadnej górki), a M nie chce mnie ciągnąć na sankach. Mówi że jestem za ciężka. A inni mówią: kochanego ciała nigdy nie zawiele! I komu ufać. Ja chce aby już szła wiosna..........

Mały indiański chłopiec rozmawia ze swoim ojcem, Stojącym Bykiem:
- Tato, dlaczego moja starsza siostra ma na imię Kwiecista Pokana?
- Bo widzisz synku, została poczęta na kwiecistej polanie.
- Tato, a dlaczego mój starszy brat ma na imię Rwący Potok?
- Bo widzisz synku, został poczęty nad rwącym potokiem.
- Tata, a dlaczego...
- E...daj mi już spokój Pęknięta Gumo.
Dobranoc!!!

Adresy do moich wątków
- stasia109
jollla500,
Kochana, Ty nie dałabyś rady. Tu trza chłopa z krzepą lub konia, a nie takiej (przepraszam) chudzinki.
martaw,
przykro mi, obstaję przy swoim - nie lubię zimy i już!
tu.ja.
jesień ujdzie: można iść na grzyby, chyba w tym roku jednak nie, można iść na spacer nad jeziora, ale już spuścili wodę, można napić się naleweczki własnej roboty, ale jeszcze się maceruje... i co zostaje?
A zima - okropność. Nawet się nie chce wyjść z domu. A ja jeszcze muszę jeździć do Mamuski do Opola, bo się uparła, że musi umrzeć we własnym domu, we własnym łóżku - ostatecznie w szpitali. I bądź tu mądry i pisz wiersze. Dogadasz się ze Starszą 86 letnią Panią???
Zostaje tylko
i zgrzytanie zębów.
Kochana, Ty nie dałabyś rady. Tu trza chłopa z krzepą lub konia, a nie takiej (przepraszam) chudzinki.

martaw,
przykro mi, obstaję przy swoim - nie lubię zimy i już!

tu.ja.
jesień ujdzie: można iść na grzyby, chyba w tym roku jednak nie, można iść na spacer nad jeziora, ale już spuścili wodę, można napić się naleweczki własnej roboty, ale jeszcze się maceruje... i co zostaje?
A zima - okropność. Nawet się nie chce wyjść z domu. A ja jeszcze muszę jeździć do Mamuski do Opola, bo się uparła, że musi umrzeć we własnym domu, we własnym łóżku - ostatecznie w szpitali. I bądź tu mądry i pisz wiersze. Dogadasz się ze Starszą 86 letnią Panią???
Zostaje tylko

Adresy do moich wątków