Leśny ogród Moni68 cz.1
Wiecie, ja mam podobne doświadczenia z surfiniami - na początku sezonu wyglądają pięknie i zawsze się skuszę, a po miesiącu zawsze coś je dopada.
Pelargonie są niezawodne, zwłaszcza te zwykłe, rabatowe.
Ja begonie rosnące w półcieniu łączę często z bluszczykiem kurdybankiem - bardzo ładnie to wygląda.
A w słońcu na tarasie pięknie rosną też petunie, million bels (takie drobniutkie petunie, nie wiem dokładnie, jak to się pisze) i heliotrop (ma oszałamiający zapach i kolor).
A próbowałyście lobelię?
Pelargonie są niezawodne, zwłaszcza te zwykłe, rabatowe.
Ja begonie rosnące w półcieniu łączę często z bluszczykiem kurdybankiem - bardzo ładnie to wygląda.
A w słońcu na tarasie pięknie rosną też petunie, million bels (takie drobniutkie petunie, nie wiem dokładnie, jak to się pisze) i heliotrop (ma oszałamiający zapach i kolor).
A próbowałyście lobelię?
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
tulipa tarda nie znam nigdy nie słyszałam ,a co to
Z werbeną to tak nie dokońca ,a wręcz przeciwnie .Jest tyle pięknych odmian zwisających werbrn ,że można pięknie skomponować skrzyneczkę .W zeszłym roku miałam werbenę fioletową na przemian posadzoną z osteosporum białym ,świetnie wyglądała ,podlewałam nawoziłam i obcinałam suche kwiatki .Tak było do połowy pażdziernika.Wtym roku planuję coś podobnego .Monia ,a nie chcesz posadzić u siebie w donicach pomidorów koktajlowych różnego koloru,smaczna ozdoba ogrodu i tarasu
Mam na zbyciu pare nasonek.

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś przepiękne te tulipanki- jajeczka sadzone-uwielbiam je- mam sporą kępę, bardzo ładnie się rozrastają i cudownie zdobią ogród, mimo, że takie niziutkie, ja mam je posadzone przy ciemno-fioletowych tulipanach i irysach, świetnie kontrastują ze sobą
Rododendrony cudo, prosimy o dalsze kolorki, na przywołanie wiosny

Rododendrony cudo, prosimy o dalsze kolorki, na przywołanie wiosny